• darkblurbg
  • darkblurbg

De kracht van make-up.

Gepubliceerd op: 11-11-2016

Make-up kan ons net dat beetje extra geven. Mensen kijken als eerste naar je gezicht. Een goede make-up is daarom van essentieel belang. Een mooie, verzorgde dagmake-up geeft zelfvertrouwen. Het maakt de huid egaal en glanzend en laat je gezicht op z'n moois uitkomen. Je kunt met make-up camoufleren en accenten leggen. Ook kun je met make-up net even wat meer kleur aan jezelf geven.

De dames in dit blog hebben meegedaan aan een Facebook-actie en hebben een make-upadvies bij mij gewonnen. Dit op voorwaarde dat ik de foto's mocht gebruiken voor social media.

^ Make-up geeft net dat beetje extra. Op deze foto heeft de klant rustige kleuren (grijs en taupe) aan. Juist dan kan een mooie dagmake-up uitkomst bieden om wat kleur toe te voegen.

^ Deze klant is een koel zomertype. Met de make-up en een sjaal in een blauwtint uit het zomerpalet is het plaatje helemaal af.

^ Ook de mintkleurige tinten van de kleding en de ketting staan prachtig en completeren de make-up. Deze klant heeft blauw/groenige ogen, de kleding en de ketting versterkt haar oogkleur.

^ De ogen zonder make-up.

De blauwe ogen zijn opgemaakt met een lichtbeige en taupekleurig oogschaduw en een blauw oogpotlood. Het blauw van het potlood versterkt de oogkleur. De wimpers zijn aangezet met zwarte mascara. De wenkbrauwen zijn met een licht wenkbrauwpotlood van de Hema (ook taupe) ingekleurd. Verder heb ik een highligher gebruikt in het ooghoekje en onder de ogen.

 

^ Make-up maakt onze huid egaal en geeft wat extra kleur. Deze klant heeft een zwart jasje aan. Een mooie verzorgde dagmake-up  geeft dan frisheid en wat kleur.

^ Deze klant is een helder wintertype. Met de make-up en de gestippelde sjaal krijgt ze net dat stukje extra. De sjaal heeft een vrij hoog donker/lichtcontrast door het blauw/wit. een hoog contrast staat erg mooi bij de heldere kleurentypes (heldere wintertype, heldere lentetype en het lente/wintertype).

^ Het heldere blauw in de print staat prachtig bij haar mooie blauwe ogen. Het is een kleur uit het palet van de helder winter. Evenals de roze lipstick.

^ Nog een mooi voorbeeld van wat enige make-up voor je kan betekenen. Deze prachtige dame is een zomer/winter mixtype. De kleuren van dit type zijn duidelijk koel en vallen precies tussen de kleuren van het zomertype en het wintertype in.

Ik heb haar make-up mooi zacht gehouden. Dit is mooier als je wat ouder bent. Dit omdat je zelf ook zachter van kleur wordt (huid, ogen, haar). Laat felle flipstickkleuren en donkere kohlpotloden daarom links liggen als je wat ouder bent, ze zijn nu te hard voor je.

Zie je hoe mooi het jasje past bij haar grijsblauwe ogen?

De kracht van make-up.

^ Deze dame heeft van zichzelf een gemakkelijke huid. Toch doet een klein beetje make-up veel voor haar. Haar prachtige blauwe ogen komen door het paarse oogpotlood veel beter tot zijn recht!

Voor het make-upadvies.

^ Voor het make-upadvies.

Na het make-upadvies.

^ Ik heb de make-up op verzoek vrij neutraal gehouden. De huid is egaal en frisser door de foundation en blusher. Nu komen de ogen veel meer uit de verf.

^ Deze klant wilde graag heel naturel opgemaakt worden. Ik heb haar hier daarom een foundation, under eye highligher, beige oogschaduw, zwarte mascara, oogpotlood, een blusher en een kleurloze lipgloss gegeven.

Omdat ik vond dat ze best wel wat meer pit kon hebben heb ik een rode lipstick van de Hema aangebracht. Super mooi toch? Dat vond ze zelf eigenlijk ook wel ;-)

^ De frisse make-up staat deze dame prachtig. Door haar Griekse afkomst wordt ze gemakkelijk bruin. Ze heeft daarom een behoorlijk donkere foundation nodig. Ik heb de donkerste kleur van Maybelline Super Stay gekozen.

^ Deze dame wilde graag vrij natuurlijk opgemaakt worden, haar groene/bruine ogen heb ik opgemaakt met een lila en grijze oogschaduw en een grijs oogpotlood. Het lila staat zacht en fris en contrasteert mooi met de oogkleur.

Meer lezen?

* Wil je meer voor en na voorbeelden zien? Lees meer.

* Wil je leren wat make-up voor jou kan doen? Je kunt bij mij ook een afspraak maken voor een persoonlijk make-upadvies (1 of 2 personen). Lees meer.