• darkblurbg
  • darkblurbg

De kracht van make-up.

Gepubliceerd op: 11-11-2016

Make-up kan ons net dat beetje extra geven. Mensen kijken als eerste naar je gezicht. Een goede make-up maakt de huid egaal en glanzend en laat je gezicht op z'n mooist uitkomen. Een mooie, verzorgde dagmake-up geeft zelfvertrouwen. Je kunt met make-up camoufleren en accenten leggen. Ook kun je met make-up net even wat meer kleur aan je gezicht geven. En het hoeft echt niet zo veel tijd te kosten.

De dames in dit blog hebben meegedaan hebben een make-upadvies bij mij gewonnen. Dit op voorwaarde dat ik de foto's mocht gebruiken voor social media.

Een verzorgde dagmake-up, compleet met foundation kost je afhankelijk van hoe geoefend je bent tussen de 5 a 10 minuutjes. Zorg voor goed licht en leg alles wat je nodig hebt overzichtlijk neer op een vaste plek. Leg voor onderweg een apart make-uptasje met wat extra spulletje aan. Dat scheelt veel tijd.

Wanneer je kunt zitten bij het opmaken kun je netter werken dan voorovergebogen staand bij de spiegel in de hal of badkamer. Overweeg dus een soort 'kaptafel' te maken met een spiegel er boven en zet al je spullen hier op dan heb je ze zo voor het grijpen, dat gaat veel sneller dan dat je eerst moet 'grabbelen' in je toilettasje. Een smalle side-table is hier heel handig voor. 

^ Make-up geeft net dat beetje extra. Op deze foto heeft de klant rustige kleuren (grijs en taupe) aan. Juist dan kan een mooie dagmake-up uitkomst bieden om wat kleur toe te voegen.

^ Deze klant is een koel zomertype. Met de make-up en een sjaal in een blauwtint uit het zomerpalet is het plaatje helemaal af.

^ Ook de mintkleurige tinten van de kleding en de ketting staan prachtig en completeren de make-up. Deze klant heeft blauw/groenige ogen, de kleding en de ketting versterkt haar oogkleur.

De blauwe ogen zijn opgemaakt met een lichtbeige en taupekleurig oogschaduw en een blauw oogpotlood. Het blauw van het potlood versterkt de oogkleur. De wimpers zijn aangezet met zwarte mascara. De wenkbrauwen zijn met een licht wenkbrauwpotlood van de Hema (ook taupe) ingekleurd. Verder heb ik een highligher gebruikt in het ooghoekje en onder de ogen.

^ Make-up maakt onze huid egaal en geeft wat extra kleur. Deze klant heeft een zwart jasje aan. Een mooie verzorgde dagmake-up  geeft dan frisheid en wat kleur.

^ Deze klant is een helder wintertype. Met de make-up en de gestippelde sjaal krijgt ze net dat stukje extra. De sjaal heeft een vrij hoog donker/lichtcontrast door het blauw/wit. een hoog contrast staat erg mooi bij de heldere kleurentypes (heldere wintertype, heldere lentetype en het lente/wintertype).

^ Het heldere blauw in de print staat prachtig bij haar mooie blauwe ogen. Het is een kleur uit het palet van de helder winter. Evenals de roze lipstick.

^ Nog een mooi voorbeeld van wat enige make-up voor je kan betekenen. Deze prachtige dame is een zomer/winter mixtype. De kleuren van dit type zijn duidelijk koel en vallen precies tussen de kleuren van het zomertype en het wintertype in.

Ik heb haar make-up mooi zacht gehouden. Dit is mooier als je wat ouder bent. Dit omdat je zelf ook zachter van kleur wordt (huid, ogen, haar). Laat felle lipstickkleuren en donkere kohlpotloden daarom links liggen als je wat ouder bent, ze zijn nu te hard voor je.

En zie je hoe mooi het jasje past bij haar grijsblauwe ogen?

Voor het make-upadvies.

^ Deze dame heeft een outfit in neutrale kleuren aan (zwart en wit). Hier zie je haar voor het make-upadvies.

Na het make-upadvies.

^ Ik heb de make-up op verzoek vrij neutraal gehouden. De huid is egaal en frisser door de foundation en blusher. Nu komen de ogen veel beter uit de verf. Bij kleding in neutrale kleuren zoals hier kun je met je make-up gemakkelijk wat kleur toevoegen.

De kracht van make-up.

^ Bij dit oranje jasje past een warme lipstick heel mooi. Dit jasje heeft een sprekende basiskleur en heeft al veel minder nodig dan een neutrale kleur.

De kracht van make-up.

^ Deze dame wilde graag zo naturel mogelijk opgemaakt worden. Ik heb daarom een foundation, blusher, under eye highligher, beige oogschaduw, zwarte mascara, oogpotlood, een blusher en een kleurloze lipgloss gebruikt in hele rustige tinten.

Omdat ik vond dat ze best wel wat meer pit kon hebben heb ik een hier helderrode lipstick van de Hema aangebracht. Super mooi toch? Dat vond ze zelf eigenlijk ook wel ;-)

^ De frisse make-up staat deze dame prachtig. Door haar Griekse afkomst wordt ze gemakkelijk bruin. Ze heeft daarom een behoorlijk donkere foundation nodig. Ik heb de donkerste kleur van Maybelline Super Stay gekozen.

^ Deze dame wilde graag vrij natuurlijk opgemaakt worden, haar groene/bruine ogen heb ik opgemaakt met een lila en grijze oogschaduw en een grijs oogpotlood. Het lila staat zacht en fris en contrasteert mooi met de oogkleur.

De kracht van make-up.

^ Een mooie, rustige make-up in natuurlijke kleuren doet het geweldig bij dit warme herfsttype. Het effect is niet 'erg opgmaakt' maar wel een stuk sprekender.

Make-up bij grijs haar.

^ Heb je grijs haar? Dan mis je pigmenten doordat die uit je haar verdwijnen. Bij deze dame staan de kleuren uit haar kleurenpalet perfect. Ze kan ze ook voor haar make-up gebruiken!

Meer lezen?

* Wil je meer tips over het aanbrengen van een eenvoudige dagmake-up die je in 5 minuten aan kunt brengen? Lees dan dit blog.

* Wil je thuis meer lezen over visagie? Ik heb hiervoor een zeer compleet e-book gemaakt. Lees meer.

* Wil jij je oogkleur op een subtiele manier nog mooier uit laten komen? Lees hier hoe je dat kunt doen.

* In je oogmake-up kun je ook complementaire kleuren gebruiken. Dan maak je je natuurlijke oogkleur nog sterker. Lees meer.

* Wil je meer 'voor en na' voorbeelden zien? Lees meer.

* Weet jij niet welke kleuren jou het mooiste staan? Doe een kleurenanalyse (M/V) en vind samen met mij uit wat je beste kleuren zijn. Ik werk met 26 verschillende kleurtypes. Lees meer.

* Geregeld krijg ik vragen van vrouwen met grijs haar. Ze denken vaak dat grijs haar er altijd hetzelfde uitziet, maar dat is beslist niet het geval! Wanneer je eenmaal grijs bent geworden merk je vaak dat de kleuren die je voorheen prachtig stonden je nu minder mooi staan. Ik heb een aantal dames met natuurlijk grijs haar bereid gevonden om mee te werken aan een aantal blog's over grijs haar. Wat er verandert is namelijk bij iedereen weer anders. Zo kan ik jullie er veel meer over laten zien. Lees hier het blog.