• darkblurbg
  • darkblurbg

Complementaire kleuren gebruiken voor je oogmake-up.

Gepubliceerd op: 23-01-2018

Door kleuren die tegenover elkaar staan op het kleurenwiel te combineren komt je natuurlijke oogkleur nog beter uit. In dit blog lees je hoe je dit doet.

Complementaire kleuren gebruiken bij je oogmake-up.

 

Kleurenwiel om te gebruiken voor oogmade-up.

^ In dit kleurenwiel zie je de kleuren wat anders zijn ingedeeld. Ook staan een handige voorbeelden in van lichtere kleuren, met de namen van kleuren erbij. Handig: in dit kleurenwiel is ook zwart, grijs en zilver verwerkt. Wil je wat minder scherpe contrasten dan kun je ook kleuren combinaties maken die niet recht tegenover elkaar liggen, maar juist wat dichter bij elkaar.

Belangrijk: 

Houd naast je kleurkeuze voor oogschaduw ook rekening met de kleuren van je kleding. Pas de rest van je make-up (lipstick/ blusher) aan bij de rest van de kleuren die je gebruikt. Zorg voor een harmonieus geheel! Dus gebruikt je bijvoorbeeld een bronskleurige oogschaduw, neem hier dan ook een warm gekleurde lipstick- en blusherkleur bij.

De gelegenheid:

Hoe groter het verschil, hoe dramatischer het effect. Soms past dit niet zo goed bij de gelegenheid. Overdag zul je waarschijnlijk een wat natuurlijker oogmake-up aanbrengen als voor in de avond.

Bruine ogen:

Wanneer je zwart toevoegt aan oranje krijg je bruin zoals je ziet op de bovenste afbeelding. Op het kleurenwiel staat tegenover bruin de kleur blauw. Bruine ogen versterk je dus het beste met de kleur blauw. Paars of blauwviolet zijn ook een goede optie om je bruine oogkleur te versterken.

Bruine ogen met blauwe make-up/ oogschaduw.

^ Bruine ogen komen het beste uit met blauwe oogschaduw of een blauw oogpotlood.

De kleuren paars en blauwviolet zijn ook een goede optie om bruine ogen te versterken.

Blauwe ogen:

Blauwe ogen versterk je het beste met oranje oogmake-up.

De blauwe ogen worden optimaal versterkt met de oranje oogschaduw en een bronskleurig oogpotlood.

Blauwe ogen kun je ook versterken met een zachtoranje en een bronskleurige oogschaduw.

Groene ogen:

Groene ogen versterk je het meest met een rode of roodviolette oogschaduw.      

Misschien vind je deze optie iets te heftig?  Neem dan een wat zachtere variant van rood. Een nog wat zachtere variant, een oranjebruine oogschaduw gecombineerd met groene en bronskleurige oogpotlood.

Meer lezen?

* In dit blog voorbeelden van hoe je je oogkleur kunt verhelderen door je kleurkeuze van je kleding of accessoires.

* Wil je voorbeelden zien van hoe je aan de hand van je kleurenwaaier lipstick kiest voor de warme kleurtypes? Lees meer.

* Wil je voorbeelden zien van hoe je aan de hand van je kleurenwaaier lipstick kiest voor de koele kleurtypes? Lees meer.

* In dit blog laat ik je zien hoe je een 5-minutenmake-up kunt aanbrengen.

* Met enige make-up kun je er al snel een stuk beter uitzien. In dit blog laat ik je zien hoe ik te werk ga bij mijn klanten.

* Wil je er 100% zeker van zijn dat je door de kleurencombinaties die je in je kleding gebruikt de aandacht trekt? Gebruik dan eens het principe van complementaire kleurencombinaties. Lees meer.

* Wil je mijn Pinterest-bord zien met make-up voor blauwe ogen? Kijk dan hier.

* Wil je mijn Pinterest-bord zien met make-up voor groene ogen? Kijk dan hier.

* Wil je mijn Pinterest-bord zien met make-up voor bruine ogen? Kijk dan hier.

* Wil je mijn Pinterest-bord zien met make-up voor grijze ogen? Kijk dan hier.