• darkblurbg
  • darkblurbg

Hoe draag je een kort vest?

Gepubliceerd op: 23-12-2021

Mijn vorige blog ging over hoe je een lang vest het beste kunt dragen. In dit blog lees je tips over hoe je een kort vestje kunt dragen.

Een vestje is handig omdat je hem heel makkelijk aan en uit kunt doen al naar gelang je het warm of koud hebt. Verde kun je met een vestje of bolero ook gemakkelijk wat kleur of iets interessants (bijvoorbeeld een leuke print) aan je outfit toevoegen. 

De regel van derden bij een kort vestje.

Met een kort vest werkt het eigenlijk hetzelfde als bij een lang vest. Het is het mooiste wanneer je ook nu de ideale verhouding aanhoudt. Dus weer met derden werken. Bij een kort(er) vest is het het mooiste wanneer je er een langer stuk onderuit ziet komen.

 

De regel van derden/ een kort vestje.

^ Ook deze verhoudingen kloppen (1/3 vest: 2/3 broek). De blouse, broek en laarzen vormen samen de bekende kolom van kleur en geven lengte aan het figuur. Met het vestje geef je gemakkelijk een dosis kleur aan je outfit. Foto van Little Soho.

Hoe draag je een kort vestje?

^ Ook hier zijn de verhoudingen weer mooi, het vestje is aanzienlijk korter als het deel van de jurk dat er onderuit komt. Doordat de kleur groen doorloopt heb je ook weer de kolom van kleur die je optisch mooi lang en slank maakt. Foto van: kekkejurkjes.nl

Regel van derden: kort vest.

^ Hier zien we onder het vest ongeveer evenveel rok uitkomen, verhouding is hier ongeveer  1/2 : 1/2. Dit staat minder vlot. Het scheelt dat het patroon van het jurkje doorloopt, dat geeft wel weer een lengtewerking (de kolom van kleur). Met een schoen met een hakje (bijvoorbeeld in een nudetint) zou het ook vlotter staan en lijken je benen langer. Foto van de Hema.

Hoe draag je een kort vestje of een bolero?

^ Dit korte vestje geeft meteen een extra dosis kleur. De oranjerode tint van het vestje komt terug in de print. Foto van klingel.be

Extra tip: als je je mouwen opstroopt lijken je benen langer :-)

Met vestjes met 3/4 mouwen werkt dit dus ook.

Hoe draag je een kort vestje of een bolero?

^ Dit korte vestje houdt je armen warm. Handig bij een mouwloos jurkje of een jurk met korte mouwen. De zalmtint komt terug in de print. Foto van Steps.

Hoe draag je een bolero of een kort vest?

^ Hier wordt een kort vestje gecombineerd met een blouse en een jeans. Doordat de kleuren ongeveer hetzelfde zijn qua diepte lijk je hierin ook mooi lang en slank. Foto van: kekkejurkjes.nl

Hoe draag je een bolero of een kort vest?

^ Hier wordt een kort vestje gedragen op een rokje en een blouse. Foto van: kekkejurkjes.nl

^ Hier wordt het oranje van de nerven van de blaadjes in de print herhaalt in de bolero. Foto van: kekkejurkjes.nl

Hoe draag je een kort vestje?

^ De kleur van het vestje komt niet terug in het jurkje. Door er rode laarsjes bij te combineren ontstaan er toch een mooi geheel. Foto van: kekkejurkjes.nl

Kort vest met een print.

Met een vestje met een printje kun je heel gemakkelijk wat extra 'spanning' aan je outfit toevoegen.

^ Hier zien we een kort vestje op een lange broek. Deze verhoudingen (1/3 : 2/3) staan vlot. Dit vestje heeft een hele leuke print en maakt de outfit meteen een stuk interessanter. Foto van Madeleine Fashion. 

Hoe draag je een kort vestje?

^ Hou je van een creatief stijltje? Dan staat een printvestje erg leuk. Hier zie je een print gedragen op een print. Doordat de kleuren matchen kan dit prima. Foto van Gudrun Sjoden.

Hoe combineer je een print met een print?

^ Hier is een geruit vestje gecombineerd met een top met een fijn bloemetje. Ook hier passen de kleuren weer mooi bij elkaar, dat maakt dat het allemaal mooi bij elkaar past. Foto van Gudrun Sjoden.

Hoe draag je een kort vestje?

^ Kort print-vestje op een oudroze lange broek. Foto van: Lavie en Rose/ vestje van King Louie.

Hoe draag je een kort vest?

^ Hoe dikker het vest, des te voller je lijkt. Past dus op met dikke breisels als je slanker wilt lijken. Dit model valt verder ook vrij breed op de schouders, dit maakt jou ook breder. Foto: de Bijenkorf.

Meer lezen?

* Een zwierig lang vest wat je open draagt kan je slanker doen lijken. Wil je het blog over lange vesten lezen? Kijk dan hier.

* Een bolero is een vestje (of jasje) wat kort in de taille eindigt. Soms is het zelfs nog korter en heeft het alleen maar mouwtjes. Een bolero is een echte allemansvriend. Wil je lezen waarom? Kijk dan hier.