• darkblurbg
  • darkblurbg

Zomerkleding voor dames met een maatje meer.

Gepubliceerd op: 03-06-2017

Nu het mooie weer er weer aan komt gaan we nadenken over onze zomer-outfits. Voor dames met een maatje meer is de zomerperiode meestal niet de meest gemakkelijke tijd om zich te kleden. In de winter heb je uiteraard meer mogelijkheden om je lichaam te bedekken. In dit blog geef ik je ideeën om leuke outfits te maken. Verder 9 handige figuurtips waar je als dame met een maatje meer op kunt letten bij het kiezen van je kleding.

TIP 1: Draag je tops en jurkjes wat losser.

Zomerkleding voor vrouwen met een maatje meer.

^ Heb je een maatje meer? Dan is het bijna altijd fijn om tops te kiezen die losjes langs je taille en buik vallen. Onze taille verdwijnt vaak als we wat aankomen of in de overgang raken. Ook is de buik bij vrouwen met een grotere maat vaak niet zo strak. Onder deze drie wat losser vallende tops heb ik vrij aangesloten broekjes gezocht. Neem ze met wat stretch erin, dat draagt heerlijk.

Links: De blouse met lengtestreepjes is ideaal omdat hij recht valt en ook weer niet te wijd is. Je hoeft met een maatje meer je toevlucht echt niet tot zgn. 'tentblouses' te nemen. De donkerblauwe skinny spijkerbroek staat er leuk bij. Probeer altijd iets wat wijder is te combineren met iets strakkers.

Midden: De witte blouse geeft ruimte aan een buikje en laat je taille mooi uitkomen. De diepe V-hals legt de nadruk op de boezem, die vaak een pluspunt is bij vrouwen met een wat grotere maat. De witte broek geeft samen met de witte top een slank silhouet. Het is een fabeltje dat je met een maatje meer geen wit kunt dragen!! Als je het wit helemaal door laat lopen staat dit het slankst.

Rechts: Het rode t-shirt is door de slim ingeslikte plooien aan de onderkant ideaal om een buikje te verbergen. Ik heb hem gecombineerd met een spijkerbroek in capri-model. Deze outfit is lekker casual. Door de schoenen en de ketting wordt het geheel toch speciaal. Zonder een omslag aan je broekspijpen lijken je benen overigens langer.

TIP 2: Een jurkje is in de zomer heerlijk luchtig.

Zomerkleding voor dames met een maatje meer.

Het witte jurkje links is enigszins getailleerd maar niet te strak. Door de leuke ringetjes bij de hals is het niet nodig een ketting te dragen. Heel fijn als het warm weer is.

Het tweede jurkje is heel handig! Het is een soort schort wat je over hemdje en een broek kunt dragen. Je kunt door de rijgkoordjes zelf bepalen hoe strak je hem wilt dragen. Simpel, maar heel leuk.

Het zwart witte jurkje is het meest geschikt voor vrouwen met een zandloperfiguur. Dit omdat je er wel enige taille voor moet hebben. De witte bovenkant staat fris en zomers, het zwart aan de onderkant kan hobbeltjes en bobbeltjes verbergen. Heb je een appelvormig figuur dan kun je beter geen jurk nemen met veel taille.

Ook voor het rode jurkje heb je een een duidelijk taille nodig. Het is heel feestelijk en de mouwen met de openingen erin zijn op dit moment een trend.

Het jurkje met witte stippen is geschikt voor dames met een buikje. Hij loopt niet te strak langs de buik en het patroontje leidt af van eventuele rolletjes ;-) Neem overigens liever geen schoentjes met enkelbandjes, die verkorten je benen. En... huidkleurige schoentjes zijn met blote benen de beste keuze. Dan lijken je benen het langst.

TIP 3: Een leuke effen zomerjurk maak je bijzonder met een opvallende ketting.

Zomerkleding voor dames met een maatje meer.

Je kunt kiezen voor een langere ketting zoals de eerste twee. Die hebben een verlengende werking.

Een ketting wat korter in de hals (zoals de drie rechter modellen) kan de aandacht daarentegen afleiden van je buikgebied.

Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een paar bijzondere oorbellen, een geweldige armband of een statement ring.

TIP 4: Gebruik je donkere en lichte kleuren strategisch.

Zomerkleding voor dames met een maatje meer.

Wit trekt de aandacht en laat lichaamsdelen optisch groter lijken, draag het daar waar je de aandacht wilt hebben. Heb je brede heupen? Neem dan niet een combinatie zoals aan de linker kant. Zwart (en andere donkere kleuren) laat dingen minder opvallen en kleiner lijken. Een buikje of brede heupen vallen dus minder op in zwart.

Ben je juist wat topzwaar (volle boezem, brede schouders, buikje en relatief slanke heupen en benen)? Dan kun je wel aan het bovenlichaam donkere kleuren en aan het onderlichaam lichte kleuren dragen.

TIP 5: De juiste prints maken je slanker.

Zomerkleding voor vrouwen met een maatje meer.

^ Een goed gekozen effen jurkje oogt rustig en slank, je oog kan er rustig langs glijden.

Links: Het blauwe jurkje is enigszins getailleerd en loopt rustig langs het buikje. Het zwarte jurkje is mooi afgewerkt met een witte kraag. De strikband vraagt wel om enige taille.

Rechts: De print met grijs en roze is een beetje te grof en te opvallend. De print met geel een bruin legt de nadruk op het gebied bij de buik en maakt onnodig zwaar. Je kunt beter prints nemen die rustig doorlopen.

TIP 6: Koop een leuke jumpsuit!

Zomerkleding voor dames met een maatje meer.

Misschien denk je niet zo snel aan een jumpsuit, maar dit is ook een hele leuke optie voor een zomerse outfit. Het voordeel van een jumpsuit is net als bij een jurk, dat je niet lang hoeft na te denken over de styling. Jumpsuit aan, leuke schoenen en wat sieraden erbij en klaar ben je! Verder is het fijn dat je iets over je bovenbenen hebt. Je bovenbenen plakken dan niet zo aan elkaar zoals bij een jurk of rok vaak het geval is met warm weer.

De oranje jumpsuit maakt langer en slanker door de effen kleur.

Het exemplaar rechts is een minder goed keuze doordat hij een te druk horizontaal patroon heeft. Dit maakt je kleiner en je lijkt zo dus voller :-(

TIP 7: Camoufleer je buikje.

Buikje camoufleren/ verbergen.

Heb je buikje? Dat is vaak het geval als je wat te zwaar bent. Draag je tops en jurkjes dan niet te strak. Op de collage hierboven zie je tops, blouses en jurkjes die soepel over je buikje vallen. Wat kleine plooitjes bij je buik zijn vaak erg handig om rolletjes te verstoppen. Neem liever geen zeer getailleerde kledingstukken, helemaal als je weinig taille hebt...

TIP 8: Probeer eens diagonale lijnen.

Zomerse outfits voor een maatje meer met speelse diagonale lijnen.

^ Prachtige zomerse outfits voor dames met een maatje meer. Dit soort speelse diagonale lijnen doen het heel goed doordat ze verlengend werken.

Tip 9: Draag een goede bh.

Altijd belangrijk wanneer je een maatje meer hebt. Draag een stevige bh, dan worden je borsten gelift lijkt je romp langer. Zo lijk je meteen ook slanker.

Met een stevige bh lijk je slanker!

^ Voorgevormde beugelbh Tressor Mouse van Prima Donna. Te koop bij Wehkamp voor € 80,95.

Meer lezen?

* Heb je een buikje en zoek je een leuk zomerjurkje waarin je buikje niet opvalt? In dit blog vind je handige tips en inspirerende voorbeelden.

* Wil je meer lezen over prints bij een maatje meer? Kijk dan hier.

* Wil je kledingtips om je buikje verbergen? Lees meer.

* Wil je lezen hoe je langer en dus slanker kunt lijken? Lees meer.

* Wil jij er zo goed mogelijk uit zien en bij het shoppen nooit meer twijfelen over je kledingmodellen? Ben je klaar met al die miskopen? Boek dan het figuuradvies. Ik stel een zeer compleet figuurpaspoort voor je samen, geheel op maat gemaakt voor jouw specifiek figuurvorm, lichaamsbouw, proporties, lengte, etc. Lees meer.