• darkblurbg
  • darkblurbg

10 Kledingtips: Hoe kun je een buikje verbergen?

Gepubliceerd op: 21-12-2016

Veel vrouwen hebben een buikje. Vooral het appelvormige figuur heeft er last van dat ze met name rond de taille aankomt. Haar benen blijven relatief slank. Ook de overgang speelt een rol. De hoeveelheid van het hormoon oestrogeen daalt in deze periode. Oestrogeen speelt een rol bij de verdeling van vet in het lichaam. Bij voldoende oestrogeen (voor de overgang) werd extra vet vooral opgeslagen op de dijen, billen en heupen, maar die vetopslag verplaatst zich door de overgang steeds meer naar de buik. In dit blog 10 handige tips.

Tip 1: Neem kledingstukken die losjes over je buikje vallen.

Op de bovenstaande collage zie je voorbeelden van los vallende kledingstukken.

Kies kledingstukken die niet te strak zitten, dan zie je ieder hobbeltje en bobbeltje zitten. Je hoeft echter ook weer geen toevlucht te nemen tot hele wijde, vormeloze kleding. Deze oplossing is net zo ineffectief als te strakke kleding.

De blauwgroene top en het felroze tuniek op het voorbeeld hierboven sluiten mooi aan bij de schouders en lopen naar onderen toe een beetje uit. Ook het zwart-witte tuniekje, het gele bloesje en het spijkerjurkje lopen wat wijder uit naar de onderkant. Dit geeft wat ruimte aan je buikje. Je kunt ook wat rechter vallende kleding nemen, zoals het blauw-witgestreepte kraagloze jasje en de blouse met stippen. Zeer getailleerde kleding past niet goed bij jouw appelvormige figuur, omdat je geen duidelijke taille hebt. Je kunt wel een licht getailleerd jasje nemen en die dicht dragen. Zo creëer  je een illusie van een taille.

Het staat vaak mooi om kledingstukken te nemen die aan de onderkant wat wijder uitlopen. Het blauwgroene t-shirt heeft een zgn. A-lijn. Bij de schouders sluit het mooi aan en onderaan loopt het wat wijder uit.

Een printje dat mooi doorloopt over je lichaam leidt ook af van je buikje. In een printje valt een buikje meestal minder op dan in een effen stof. Op de collage zie je meerdere voorbeelden van tops en jurkjes met een flatteuze print. Neem het liefst wat kleinere tot medium grote prints.

De lichtgrijze trui op het voorbeeld heeft een verlaagde schouderlijn en valt mooi losjes aan de onderkant. Draag hier wel een stak broekje of rokje bij zodat het geheel niet te lomp wordt. 

De combinatie van de roomwitte top die iets uitloopt met het openvallende blauwe vest op de collage is ook een fijne dracht als je een buikje hebt.

Kleding die soepel en losjes langs het lichaam valt staat het slankste. Medium dikke stoffen zijn meestal de beste keuze. Neem liever geen hele dunne stoffen, maar ook geen hele dikke, stugge stoffen.

Tip 2: Draag blouses over je rok of broek.

Leid de aandacht weg van je buikje naar je gezicht d.m.v. een mooie ketting. Je kunt er ook voor kiezen om een klein puntje van je shirt in te stoppen.

^ Neem kledingmodellen die losjes langs je buikje en taille vallen. En draag blouses over je broek of rok.

 

Tops: instoppen of niet?

^ Een ander punt is dat je bovenlichaam korter lijken als je je tops instopt. Instoppen lijkt alleen mooi als je een normaal of lange bovenlichaam hebt.

Of stop slechts een puntje van je top in je rok of broek. Zo valt een buikje ook minder op.

Hoe kun je een buikje verbergen?

^ Afbeelding komt van de webwinkel: Kenza Moda.

Tip 3: Draag dunne laagjes over elkaar.

Hoe verberg je een buikje?

Door een glad onderhemdje en een dun aansluitend shirtje onder je top of blouse te dragen lijkt je buik gladder. Hobbeltjes en bobbeltjes vallen door de drie dunne laagjes over elkaar veel minder op. Handig in een minder warme periode.

Tip 4: Neem kleding die de focus op een andere plek legt dan op je buikje.

Hoe kun je een buikje verbergen?

Het patroon van rechter jurkje stuurt de blik juist precies naar je buikje. Verleg de aandacht naar waar je hem wel wilt hebben. Bijv. je mooie buste, je prachtige gezicht, je mooie haar, slanke polsen of slanke benen :-)

Tip 5: Zorg voor goed ondergoed, ondergoed kan je outfit maken of breken. 

Je ondergoed is je fundament. Ondergoed heet niet voor niets 'foundation'. Draag een stevige, wat hogere slip met een glad vallend hemdje onder je kleding of neem corrigerend ondergoed. Ook een een goede, 'liftende' bh is erg belangrijk. Een bh met beugels zorgt ervoor dat je borsten mooi op hun plaats staan en laten je buikje zo meteen minder opvallen.

Neem een goede bh als je een maatje meer hebt.

^ Voorgevormde bh Tresor Moussse van Prima Donna Twist, te koop via o.a. Wehkamp.

Tip 6: Stofkeuze is erg belangrijk.

Te dunne stof laat elk hobbeltje en bobbeltje zien. Kies het liefst medium dikke stoffen die soepel vallen. En neem geen kleding die strak zit. Je kunt ook een onderjurkje of glad hemdje onder je kleding dragen. Dit extra laagje zorgt er voor dat de stof erover mooier en gladder valt. Zowel te strakke als te wijde kleding laten je dikker lijken dan nodig is. Neem ook geen hele stijf vallende kleding.

Tip van de professional: Neem liever geen langwerpige ketting met een hanger die precies ter hoogte van je buikje eindigt. Die legt de focus namelijk precies daar waar je hem niet wilt.  Neem liever een ketting in een wat korter model. Dit geldt voornamelijk voor op gladde, lichte kledingstukken. Bij een donker, wat losser vallende jurkje of topje, waarin je je buikje niet ziet kan het wel.

Tip 7: Trek de aandacht naar je gezicht.

Een mooie ketting, een leuke randversiering of een opvallend gekleurde rand of kraag bij een top of jurk trekt de aandacht naar je gezicht. Daar wil je de aandacht wel!

^ De ketting rechts valt mooi in de halslijn en trekt de aandacht naar je gezicht.

Tip 8: Draag een flinke, maar soepele sjaal los over je buikje. Neem een rechthoekig model.

Een soepel vallende sjaal is een super middel om een buikje te verbergen. 

Hoe verberg je een buikje.

Tip 9: Houd het gebied rond je buik zo rustig mogelijk.

Wat trek je aan als je een buikje hebt?

^ Draag geen kleding die de focus op je buik legt, zoals de print op dit voorbeeld. Neem eenvoudige effen kleding of een flatterende print.

Tip 10: Houd je outfits simpel.

Een eenvoudige outfit staat vaak veel beter dan een hele drukke outfit.

Meer lezen?

* Wil je voorbeelden van zomerjurkjes zien die leuk staan als je je buikje wilt verhullen? Lees dan dit blog.

* In dit blog vind je leuke zomertops en bloesjes waarin je buikje niet opvalt.

* Heb je een grote maat? Dan staat het vaak beter om je outfits rustig te houden. Lees meer hierover in dit blog.

* Heeft jouw moeder jou ook altijd vertelt dat horizontale strepen je dikker maken? En is dit eigenlijk wel waar? In dit blog ga ik uitgebreid in op de de effecten van horizontale strepen.

* Wanneer je een buikje hebt kun je beter niet te veel aandacht op je taille leggen. Wil je meer weten over taillering in kleding? Lees meer.