• darkblurbg
  • darkblurbg

Heb je een grotere maat? Houd je outfits simpel.

Gepubliceerd op: 12-01-2019

Heb je een maatje meer en wil je er zo voordelig mogelijk uitzien? Dan werkt het heel goed om je outfit's simpel te houden. In dit blog voorbeelden.

 

Heb je een grote maat? Houd je outfit's eenvoudig.

^ Aan de linker kant dont's:

Linksboven, de doorzichtige stroken in het zwarte jurkje maken de outfit onrustig en rommelig. Ook laat je in deze outfit te veel 'bloot' zien. Leg de focus liever subtiel op de sterke punten in jouw figuur. Bijvoorbeeld je mooie buste, je gezicht of je in verhouding slanke benen.

Links midden: Het zwart/witte patroon is te druk en te opvallend. Je oog schiet bij dit patroon alle kanten op :-(

Linksonder: Het streepdessin is onrustig, je oog blijft bij de strepen steeds even 'steken'. De horizontale strepen werken tevens verbredend.

Aan de rechter kant do's:

Rechtsboven: Het model van de lichtblauwe blouse is rustig en het model valt losjes langs de romp. Ideaal voor vrouwen met een buikje.

Rechts midden: Het witte jurkje heeft een mooi, eenvoudig model. Less is more!

Rechtsonder: De helderblauwe strapless jurk maakt mooi slank. Dit is een voorbeeld van een kolom van kleur.

Grotere maat? Houd het simpel.

^ Links do's: Drie mooie, simpele outfits: een simpele, effen jumpsuit en twee effen jurkjes.

Rechts drie dont's:

Rechtsboven: Het dessin met grote blokken is te druk. De twee blokken trekken te veel de focus naar zich toe.

Rechts midden: Zowel het patroontje als de halslijn werken verbreden.

Rechtsonder: Zowel de zwart-witte vlakken als de lengte van de top werken verbredend. 

Maatje meer? Houd het simpel!

^ Links: Twee prachtige tops met een eenvoudige belijning.

Rechts bovenaan: De print van het rode topje is te druk. Deze halslijn staat de vrouw met een grotere maat niet mooi.

Rechts onder: De uitsnijdingen bij de hals in de blauwe top trekken de focus en hebben een rommelige en propperige uitwerking. Ook staat het als je een maatje meer hebt mooier om je hals wat meer open te houden.

Heb je een grote maat? Houd je outfit's eenvoudig.

^ Zowel de zwarte jumpsuit als het witte jurkje zijn mooi simpel van snit en staan prachtig als je een grotere maat hebt.

Heb je een grote maat? Houd je outfit's eenvoudig.

^ Deze mooie, eenvoudige kledingcombinatie werkt heel goed als je een maatje meer hebt. De diagonale punten aan de onderkant van het vest zijn speels en hebben een verlengende werking.

Heb je een grote maat? Houd je outfit's eenvoudig.

^ De lange, kimono-achtige blouse heeft een verlengende werking op je figuur. Het materiaal heeft een mooie, soepele valling. In deze outfit zien we de zgn. 'kolom van kleur'. Het groen van de top geeft een mooi kleuraccent aan de kledingcombinatie.

Maatje meer? Neem een eenvoudige jurk.

^ Dit effen jurkje legt de nadruk op het slankste punt in de romp, net onder de buste. De plooitjes kunnen eventuele vetjes verdoezelen.

Heb je een grote maat? Houd je outfit's eenvoudig.

^ Heb  je een grotere maat? Dan werkt het heel goed om een simpele outfit af te stylen met een goede accessoire. Bijvoorbeeld een paar mooie, opvallende oorbellen of een statement-ketting. Zo trek je de focus naar het gezicht. Jouw sieraden mogen wel wat groter zijn, een zielig, sieraadje valt een beetje weg.

Heb je een maatje meer? Laat zien dat je aandacht aan jezelf besteed, verzorg je haar goed en zorg voor een verzorgde make-up.

Op de foto bovenaan dit blog een voorbeeld van een prachtige statement-ketting.

Meer lezen?

* Op zoek naar een statement-ketting? Kijk dan hier.

* Wil je lezen over de do's en don'ts als je een maatje meer hebt? Lees meer.

* Wil je meer voorbeelden van echte vrouwen met een maatje meer? Lees dan dit blog.

* Ken jij de truc met de 'kolom van kleur' al? Die laat je langer en slanker lijken. Lees meer.

* Ben je klein en heb je een maatje meer? Dan ben je helaas een stuk beperkter in je kledingkeuze dan een langere vrouw met een maatje meer. Je hebt namelijk veel minder ruimte in je lichaam en lijkt als je niet oppast al snel wat vierkant. In dit blog vind je handige tips.

* Heb je een maatje meer en wil je prints dragen? Ga dan op zoek naar dessins waar het oog gemakkelijk langs kan glijden. In dit blog leg ik uit wat ik daarmee bedoel.

* Heb je een maatje meer en gaan de pondjes bij jou op je buikje zitten? In dit blog geef ik handige tips.

* Wil jij precies weten welke kledingmodellen jij het beste kunt kiezen voor jouw figuur? Doe dan de figuuranalyse 'deluxe'. Je ontvangt dan een persoonlijk figuurpaspoort, helemaal op jouw unieke figuur toegesneden. Lees meer.

*  Of bestel mijn e-book: 'MAATJE MEER? IEDEREEN KAN ER SLANKER UIT ZIEN!'. Als je maar weet wat je moet doen (en wat niet...). 
Dit praktische e-book van van 94 pagina's staat boordevol met adviezen, do's en dont's en duidelijke moderne voorbeeldfoto's, het boek is speciaal bedoeld voor dames met een maatje meer die midden in het leven staan. Leer hoe je je sterke punten kunt benadrukken en de mindere puntjes kunt camoufleren.
Enkel door het kiezen van de juiste kledingstukken kun je, afhankelijk van je werkelijke gewicht, kilo's slanker lijken. Ik vertel je hoe je er zonder af te vallen modebewust en stukken slanker uit kunt zien. Ik leg uit hoe verschillende belijningen, dessins en stofkeuze bij jouw werken. Er is aandacht je voor persoonlijke stijl, de beste jeans, het corrigeren van je mindere puntjes, de beste kapsels, accessoires, make-up, brillen en zonnebrillen voor rondere vrouwen. Ook ga ik in op de vier meest voorkomende figuurtypes bij de wat voller dames en leer je hoe jij je vrouwelijke rondingen het best uit kunt buiten! Want meisjes die niet superslank zijn moeten slim zijn, nietwaar...?  Hier lees je hoe je dit e-book kunt bestellen.