• darkblurbg
  • darkblurbg

Kledingtips voor de kleine vrouw met een maatje meer.

Gepubliceerd op: 26-10-2018

Ben je klein en heb je een maatje meer? Dan ben je helaas een stuk beperkter in je kledingkeuze dan een langere vrouw met een maatje meer. Je hebt namelijk veel minder ruimte in je lichaam en lijkt als je niet oppast al snel wat vierkant. In dit blog tips hoe je je als 'petite' met een grotere maat het beste kunt kleden.

1. Probeer kleding te vinden die speciaal voor de voor de kleine vrouw met een grote maat gemaakt is.

Jouw lichaam heeft andere verhoudingen dan een langere vrouw. Je taille, schouders, ellebogen en knieën zitten bijvoorbeeld op een andere plaats als bij een grotere vrouw.

Met broekspijpen of mouwen korter maken alleen ben je er nog niet. Kleding voor een kleine vrouw met een maatje meer vinden zal in de praktijk nog niet zo gemakkelijk zijn...

Ik heb uitgebreid voor je gezocht op internet, maar kwam helaas niet ver. Kleding voor de kleine vrouw met een gangbare maat vinden is op zich al moeilijk, laat staan kleding voor de kleine vrouw met een grotere maat. De meeste kans maak je nog als je maximaal maat 44 hebt. In deze maat kun je soms nog kleding voor kleine vrouwen vinden. Sommige kleding voor de kleine vrouw loopt tot door deze maat.

Wat kun je verder doen?

Ga op zoek naar t-shirts en blouses die wat qua lengte korter vallen. Langere tuniekjes of langere truien kunnen bij jou doorgaan als jurk, evt. gecombineerd met een legging of skinny broek. Blouses, jurken en t-shirts met 3/4 mouwen komen beter van pas als kleding met lange mouwen. Misschien past een broek met 7/8 pijpen jou goed. Een recht jurkje past vaak beter als een getailleerd model, omdat in een recht jurkje de taille niet is aangegeven. Of probeer als je een normale buste hebt een top of jurkje met een empirelijn, hierbij valt de naad onder de buste.

Je zult merken dat bepaalde merken nooit iets geschikt voor jouw hebben. Neem bijvoorbeeld Claudia Strater, die maakt kleding voor vrouwen van ca. 1.80 m. In dit soort winkels kun je beter geen energie en moeite stoppen. Heb je daarentegen een winkel of merk gevonden die vaak iets geschikts heeft kijk daar dan vaker! Kijk ook bij mijn blog met tips voor de kleine vrouw, zie link onderaan dit artikel.

Je zou ook kunnen overwegen om je kleding zelf te maken of een kleermaker te vragen dit voor je te doen. Vooral voor lastige kledingstukken, zoals colbertjes. Wanneer je één keer de goede patronen hebt kun je eindeloos variëren met stoffen en prints. Dit is misschien nog wel de beste oplossing.

2. Wanneer je 'petite' bent en daarbij een grotere maat hebt moet je ervoor zorgen om optisch zo veel mogelijk lengte te behouden. 

Kledingtips voor de kleine vrouw met een grotere maat.

^ Dit kun je onder andere doen door je van top tot teen in één kleur te kleden, zoals op dit voorbeeld. En dat hoeft beslist niet altijd in het zwart te zijn...

Alles in één kleur noemen we een 'kolom van kleur'. 

De outfit hierboven heeft een top (of is het een trui?) die onderaan wat wijder uitloopt, fijn als je een buikje hebt. Het motief op de top loopt diagonaal, dit geeft je optisch wat extra lengte. De slank gesneden broek staat elegant bij de wat wijdere top.

Kledingtips voor de kleine vrouw met een grotere maat.

^ Ook hier zien we een kolom van kleur. De zwarte top en broek vormen samen een ononderbroken (verticale lijn) en de open gedragen kimono versterkt het geheel. De broek is mooi slank gesneden.

3. Let op de grootte van je prints als je petite bent.

Kledingtips voor de kleine vrouw met een grotere maat.

^ De bloemenprint van deze jurk is veel te groot voor een kleine vrouw. De jurk heeft onderaan ook veel te veel volume voor een kleine vrouw, hetgeen je optisch nog kleiner maakt. Helaas  zie je dit soort modellen heel vaak in grote matenwinkels. Loop er met een grote boog omheen als je klein bent...

Kleding voor de kleien vrouw met een maatje meer.

^ De print op dit jurkje loopt mooi door, het oog stopt nergens. Verder heeft de jurk een verlengende werking door de streep voor. Foto van Mode plus by Birgit in Zeewolde.

4. Maak het geheel niet te druk.

Kledingtips voor de kleine vrouw met een grotere maat.

^ Als kleine vrouw heb je niet de ruimte in je figuur voor grote prints. De twee prints op de bovenstaande foto zijn beide erg opvallend. Het geheel overstemt jouw kleine lijfje totaal.

5. Kies geen kleding met brede horizontale strepen.

Kledingtips voor de kleine vrouw met een grote maat.

^ Ons oog blijft bij elke streep van dit truitje even 'hangen', je lijkt hierdoor optisch nog kleiner...

Kledingtips voor de kleine vrouw met een grotere maat.

^ De open gedragen bodywarmer maakt het totaalplaatje al iets beter, de bodywarmer onderbreekt de strepen. Zo lijkt je romp minder breed.

Kledingtips voor de kleine vrouw met maatje meer.

^ Hier is het geheel nog beter. Het jasje vormt samen met de zwarte broek weer een 'kolom van kleur' en je ziet hierdoor maar nog een klein stukje van de horizontale strepen (en die staan nu wel speels).

Kledingtips voor de kleine vrouw met een grote maat.

^ De streepjes in deze top zijn veel smaller en speels doordat ze verschillende richtingen op lopen. Zo kunnen streepjes wel!

Kledingtips voor de kleine vrouw met een grotere maat.

^ Houd het simpel... Leuke, sportieve outfit, geschikt voor alledag. Ook hier zien we weer een 'kolom van kleur'. Deze vrij kleine print is goed in verhouding met het lichaam. Het printje maakt de top net wat leuker en specialer dan wanneer hij effen was geweest.

6. Diagonale lijnen geven je optisch lengte.

Kledingtips voor de kleine vrouw met een grote maat.

^ Des te schuiner diagonale lijnen, lopen des te meer ze verlengen.

7. Neem je kleding niet te wijd als je klein bent.

Kledingtips voor de kleine vrouw met een grote maat.

^ De broek op deze foto is veel te wijd en te breed voor een kleine vrouw, je benen lijken er heel kort in.

Kledingtips voor de kleine vrouw met maatje meer.

^ Diagonale lijnen zijn speels en geven je optisch extra lengte.

Kledingtips voor de kleine vrouw met maatje meer.

^ Deze print is wat aan de grote kant voor een kleine vrouw met een maatje meer. Tevens is de jurk te massaal. Neem liever een 'pittig' model.

8. Trek de aandacht naar je gezicht als je klein bent.

Kledingtips voor de kleine vrouw met maatje meer.

^ Dit kun je o.a. doen door mooie oorbellen of een opvallende halsketting te dragen.

Kledingtips voor de kleine vrouw met maatje meer.

^ Kolom van kleur. Mooie, casual outfit. De ketting heeft een goede afmeting voor een kleine vrouw.

Kledingtips voor de kleine vrouw met maatje meer.

^ Met een jurkje maak je eenvoudig een kolom van kleur. Door de transparante laag en de hakken erg leuk voor een feestje.

Kledingtips voor de kleine vrouw met maatje meer.

^ Hoewel deze outfit heel fris toont maakt hij je wel kleiner... Draag dan liever alles van top tot teen in het roze. Dus ook je broek én je schoenen. De pijpen van je jeans omslaan is ook niet zo'n goed idee. Dit maakt je benen optisch korter.

Kledingtips voor de kleine vrouw met maatje meer.

^ Deze print met citroenen is te groot bij een kleine vrouw met een grotere maat.

Kledingtips voor de kleine vrouw met maatje meer.

^ De print heeft wel wat van die erboven, maar is veel beter in proportie bij een petite vrouw. Ook hier zien we weer een speelse diagonale lijn.

Kledingtips voor de kleine vrouw met maatje meer.

^ Leuke vlotte outfit, die toch geschikt is voor een feestje. 

Tips voor kleine vrouwen met een grote maat.

^ Met een vrolijke sjaal trek je de aandacht naar je gezicht. Wanneer je hem gewoon los naar beneden laat hangen houd je wat lengte. Neem een sjaal die in proportie is met je lijf. Dus niet te 'Ieni-minie', maar ook niet te groot en te dik. Neem een sjaal van soepel materiaal. Foto van Bodycelli.

Kledingtips voor de kleuren vrouw met een maatje meer.

^ In een 'kolom van kleur' lijk je groter. Foto van Bodycelli.

Kledingtips voor de kleuren vrouw met een maatje meer.

^ Onderbrekingen in kleuren laten je kleiner lijken. Foto van Bodycelli.

Meer lezen?

* De belangrijkste tip voor jou is: Houd zo veel mogelijk lengte. Probeer daarom een 'kolom van kleur' te creëren. Lees hier meer over deze slimme 'kolom van kleur'.

* Grijp jij ook graag naar zwart? Dat is absoluut niet nodig hoor. Lees dit blog maar eens.

* Ik heb ook een Pinterest bord gemaakt met kleding voor de kleine vrouw. Lees meer. Wist je dat je mijn Pinterest borden kunt volgen?

* Let goed op de grootte van je prints als je 'petite' bent en een maatje meer hebt. Lees meer.

* En dit is de link naar mijn Pinterest bord over de 'kolom van kleur'.

* Je kunt ook een e-Book bij me bestellen: 'KLEDINGTIPS EN ADVIEZEN DE KLEINE VROUW' (V).

Vrouwen die kleiner zijn dan ca. 1.62 m worden gezien als klein. (Ik ben zelf ook 'petite', ik ben 1,57 m). Dames met een normaal of groot postuur krijgen in de media aan de lopende band kledingtips voorgeschoteld. Prima natuurlijk, maar je zou bijna gaan denken dat er geen vrouwen meer bestaan die klein zijn. 

Maar die zijn er uiteraard wel en ook zij hebben de nodige problemen met het vinden van de ideale outfit. Eigenlijk steeds meer in deze tijd waarin de Nederlandse vrouwen gemiddeld steeds groter en zwaarder worden. Het petite figuur is een van de lastigste figuurtypes om te kleden.

Daarom heb ik in dit geweldige e-Book van 94 pagina's alle handige tricks & do's en dont's op modegebied voor kleine vrouwen op een rijtje gezet. Waar moet je nou precies op letten bij het kiezen van je kleding? De sleutel naar er goed uitzien is om kledingstukken te kiezen die passen bij je kleine proporties. 

Welke modellen kun je het beste kiezen voor je rokken, broeken, tops, jurken, jasjes, jassen, schoenen. Welke accessoires en kapsels kun je het beste nemen? En welke lengstes moeten deze kledingstukken hebben? Verder tips voor de slanke meisjesachtige 'petites', de 'petites' met ronde vormen en de 'petites' met een buikje en weinig taille. Met heel veel leuke, inspirerende foto's van bekende en onbekende petites in geschikte outfits in allerlei stijlen. Hier lees je hoe je dit e-Book kunt bestellen.

* Let op welke stoffen je kiest als je klein en volslank bent. Lees meer over stoffen voor de volslanke vrouw.

* Weet jij nooit welke kledingstukken je moet kiezen? Tijdens een figuuranalyse gaan we jouw figuur van top tot teen langs en vertel ik je precies wat je wel en niet moet doen qua kledingkeuze. Lees meer.

* Wil je meer tips lezen voor vrouwen met een maatje meer? Lees dan dit blog.

* Dit blog gaat over de do's & dont's voor vrouwen met een grotere maat.

* De zomer wordt door vrouwen met een grotere maat vaak ervaren als je lastigste tijd om zich te kleden. Wil je weten wat je in deze periode aan kunt doen als je een maatje meer hebt? Lees meer.

* Winkels met grote maten hangen vaak vol met kleding in het zwart. Ben je een zomertype met een maatje meer? Probeer dan eens iets anders dan zwart. Lees meer.

* Ook het lentetype met een maatje meer kan beter niet voor zwart gaan. Lees meer.

* In dit blog vind je algemene kledingtips voor de kleine vrouw. Lees meer.

* Diagonale/ schuine lijnen verlengen je figuur optisch en staan speels. Lees meer.