• darkblurbg
  • darkblurbg

Kleuren en kleding voor een lentetype met een maatje meer.

Gepubliceerd op: 03-03-2018

Ben je een lentetype en heb je een maatje meer? Vaak hebben dames met een wat grotere maat de neiging om zich in het zwart of in andere donkere kleuren te kleden. In de warme, heldere, vrij lichte kleuren die bij het lentetype horen val je veel meer op... Dit is waar vrouwen met een wat grotere maat vaak moeite mee hebben. Ze kiezen liever voor donkere of onopvallende kleuren. En die staan het lentetype nou net het minst mooi.

In dit blog laat ik je zien dat je ook als volslanke vrouw echt niet bang hoeft te zijn voor die prachtige warme, heldere en vrij lichte lentekleuren. Ik heb dit gedaan aan de hand van foto's van andere dames met een maatje meer. Zodat je met eigen ogen kunt zien dat het echt zo is!

Ben je een lentetype? Dan zijn jouw kleuren in volgorde van belangrijkheid: 1. warm 2. helder en lopen ze 3. van licht tot medium donker. Verder is het heel belangrijk dat jouw kleurencombinaties zacht in elkaar overlopen. Voorkom harde overgangen in je kleurencombinaties.

Het lentetype komt pas echt tot leven in warme, sprekende kleuren. Doffe, onopvallende kleuren doen niets voor jou. Ook hele donkere kleuren passen niet goed bij het lentetype. Dit komt door de zachte, frisse tint van je huid en je vrij lichte haarkleur.

Ook zwart is een kleur die je niet goed tot je recht laat komen... Al helemaal niet vlak onder je gezicht. Je uitstraling is warm, je hebt een gouden ondertoon en je komt in de juiste kleuren stralend en energiek over.

Zwart heeft de naam slanker te maken. Helaas gaat dit voor het lentetype niet op... Zwart maakt je juist massiever. Door de juiste modellen te kiezen en je kleding goed te combineren staan de lentekleuren ook jou als wat vollere vrouw prachtig!

Ga dus op zoek naar die prachtige lentekleuren. Ik zal er eerlijk over zijn. Helaas hangen winkels voor een maatje meer vaak vol met donkere en/of onopvallende kleuren, helemaal in de winter. Sla dus je slag op het moment dat de juiste kleuren er wel zijn. 

Vooral in de lente- en zomerperiode zijn lichte en fleurige kleuren het gemakkelijkst te vinden. Koop hemdjes, tops, blouses en accessoires als soepele sjaals en mooie gekleurde kettingen als je ze kunt vinden en gebruik ze in de winterperiode. Medium donkere broeken en vesten zijn eigenlijk het hele jaar door wel te vinden evenals wollen sjaals, handschoenen, mutsen etc. in de goede kleuren. Het is de moeite en het zoeken zeker waard, warme heldere kleuren doen zo veel voor je!

Kenmerken van het lentetype:

Het lentetype ziet er in de juiste kleuren warm, helder, fris, speels, energiek en lichtvoetig uit. De juiste kleuren laten jou echt stralen! Jij hebt echt kleur nodig om tot leven te komen!!!

Ben je een 'licht lentetype' of een 'lente/zomertype'? Dan kun je de uitleg van dit blog heel goed toepassen op jouw kleurenpalet! Voor deze duidelijk  lichte kleurtypes is het nog belangrijker dat ze lichte kleuren dragen. Dit omdat hun belangrijkste kleurkenmerk 'licht' is.

Zwart voelt misschien veilig, maar laat jouw als lentetype niet sprankelen. Zwart is een erg zware kleur voor het lentetype, het is een kleur die als het ware op je 'drukt'. Zwart kan je er vermoeid uit laten zien en alle kleur uit je gezicht wegzuigen. Ook kan zwart je uitstraling onnodig harder (strenger) maken. Zwart onder het gezicht kan je rimpeltjes versterken en een harde schaduw onder je kin of onder je ogen geven.

Kleuren voor een lentetype met een maatje meer.

 ^ Je zou eventueel een sjaal over het zwart kunnen dragen, zoals het goudkleurige exemplaar op dit voorbeeld. Dit lost het probleem echter niet volledig op. De grote hoeveelheid zwart oogt nog steeds te zwaar bij een lentetype.

Kleuren voor een lentetype met een maatje meer.

^ Deze zwarte outfit heeft bovenaan bij de hals een goudkleurige opdruk en is gecombineerd met goudkleurige oorbellen en sandaaltjes en is in elk geval mooier dan een puur zwarte outfit.

En nu komen de echt geweldige kleuren voor het lentetype :-)

Kleuren voor een lentetype met een maatje meer.

^ Deze combinatie van zacht oranje, een middenbruin en goudkleurige accessoires staat een lentetype geweldig. Dit soort kleuren kloppen helemaal bij het lentetype. De oranjetint is helder en de bruine broek is niet te donker. de top valt soepel langs het lichaam, fijn als je een buikje hebt. Dit soort broeklengtes zijn niet ideaal omdat ze de benen optisch verkorten. daarom zijn de lichte sandalen met sleehak een goed keus. Donkere schoenen geven namelijk nog meer verkorting. Een schoen met een sleehak is een goede keuze voor een volslanke vrouw, te iele schoentjes passen minder goed bij een volslanke vrouw.

Kleding en kleuren voor een lentetype met een maatje meer.

^ Appeltjesgroen is een ideale kleur voor het lentetype. Ook deze ketting in frisse kleurtjes past er erg  leuk bij en geeft nog meer kleur aan het geheel. Verder trekt zo'n ketting de focus naar het gezicht, fijn als je een buikje hebt... Het kreukelstofje is erg fijn omdat het niet ieder 'hobbeltje en bobbeltje' laat zien.

Kleding en kleuren voor een lentetype met een maatje meer.

^ Of wat denk je van deze prachtige heldere geeltint. Wil je persé zwart dragen? Een zwarte rok, broek, tas, riem of zwarte schoenen kunnen eventueel wel voor het lentetype. Draag zwart dus pas onder je taille of lager.

Kleding en kleuren voor een lentetype met een maatje meer.

^ Echte lentekleurtjes, warm en fris.

Kleding en kleuren voor een lentetype met een maatje meer.

^ Super print voor het lentetype!

Kleding en kleuren voor een lentetype met een maatje meer.

^ Fris goudgeel is een super kleur voor jou. 

Kleding en kleuren voor een lentetype met een maatje meer.

^ Jurkje in prachtige groentinten. Voor zo'n model jurk moet je wel een duidelijke taille hebben.

Kleding en kleuren voor een lentetype met een maatje meer.

^ Print met warm wit, okergeel en bruin. Door de lichte ondergrond erg mooi voor het lentetype.

Kleding en kleuren voor een lentetype met een maatje meer.

^ Koraalrood staat het lentetype geweldig.

Kleding en kleuren voor een lentetype met een maatje meer.

^ Mooie rok een een dierenprint is heel geschikt voor het lentetype, top is er ook erg mooi bij!

Kleding en kleuren voor een lentetype met een maatje meer.

^ Deze oranjerodetint is een geweldige kleur voor het lentetype.

Rustige, neutrale kleuren voor het lentetype. 

Uiteraard kun je niet alleen sprekende kleuren in je kast hebben hangen. Je rustige neutrale kleuren vormen het fundament voor je garderobe. Draag je alleen neutrale kleuren? Dan is het voor een lentetype belangrijk om wat kleur bij je gezicht toe te voegen. Zoals ik al eerder in dit blog zei: jij hebt echt kleur nodig om tot leven te komen. Je kunt je rustige neutralen opvrolijken door middel van bijvoorbeeld lipstick en rouge in een warme, sprekende kleur, kleurige oorbellen, een ketting in heldere lentekleuren, een soepel vallende sjaal in frisse kleurtjes, een gekleurde bril in een mooie kleur uit je palet of door een helder gekleurd topje of blouse onder je kleding uit te laten komen. Ook heldere goudtinten staan je prachtig.

Was je voorheen dol op zwart? Probeer over te schakelen op ander neurale kleuren. Bijvoorbeeld een warme medium bruin (warm bruin heeft een gelige ondertoon), lichter naturelkleurig leer, warm beige, camel, kaki, midden olijfgroen of kies een medium donker jeanskleur (jeansblauw past bij iedereen). Je zult merken dat dit soort kleuren je zo veel beter staan dan zwart. 

Houd je van donkerblauw? Donkerblauw is koel, donker en vrij gedempt. Je kunt het wel aan je onderlichaam dragen. Probeer eens een helder marineblauw jasje of vest gecombineerd met bijv. oranje of okergele top, dat zal je zo veel leuker staan dan donkerblauw onder je gezicht.

Kleding en kleuren voor een lentetype met een maatje meer.

^ Het vrolijk gekleurde dessin van dit sjaaltje haalt de warme wittint op. Deze sjaal loopt rond, een tube- of infinity sjaal noemen we dit. Heb je een brede of korte hals, draag je sjaals dan wat losjes in de hals zoals op dit voorbeeld. Knoop ze niet kort in de hals vast, dat maakt je hals optisch nog korter.

Je kunt een soepele langwerpige sjaal ook gewoon los naar beneden laten hangen. Neem voor sjaals die je binnenshuis draagt wat grotere, soepele exemplaren, een iel sjaaltje past niet bij je proporties. Zorg er voor dat het materiaal niet stug is. Ook handig om een buikje mee te verbloemen.

Kleding en kleuren voor een lentetype met een maatje meer.

^ Warme dierprintjes staan het lentetype ook heel mooi. 

Naturel kleurig leer in een lichte tot medium donkere tint past erg goed bij het lentetype en is een geweldige neutraal voor jasjes, laarzen, riemen, schoenen en tassen.

Kleding en kleuren voor een lentetype met een maatje meer.

^ Deze top in witte met zalmkleurige streepjes, gecombineerd met een grijsgroene broek en goudkleurige accenten is ook weer een goed voorbeeld van wat rustiger kleuren voor het lentetype.

Taupe is een goede neutrale kleur voor het lentetype.

^ Ook taupe is een goede neutrale kleur voor jou. Taupe is een grijsbruine kleur. Neem als lentetype het liefst een gelige variant.

Meer lezen?

* Wil je meer lezen over de kenmerken van het lentetype in het algemeen? Lees meer.

* Wil je weten hoe je je als lentetype in de winter het beste kunt kleden? Lees meer.

* Wil je toch zwart dragen? Lees meer.

* Wil je meer lezen over zomerkleding voor dames met een maatje meer? Lees meer.

* Wil je weten welke prints jij als volslanke vrouw het beste kunt kiezen? Lees meer.

* Wil je weten wat de link naar mijn Pinterest bord is voor het lentetype? Klik dan hier.