• darkblurbg
  • darkblurbg

Maatje meer: stofkeuze.

Gepubliceerd op: 04-01-2017

Heb je een maatje meer en vraag je je af welke materialen je het beste kunt kiezen voor je kleding? In dit blog vind je de antwoorden. Eenvoud is meestal het beste. De groene broek met kniestukken en de gewassen jeans met gaten op de foto hier bovenaan zijn natuurlijk heel trendy, maar door het rommelige effect trekken ze ook veel aandacht. Vaak laten ze je daardoor voller lijken dan je bent. Het is maar de vraag of dat je doel is...

Wanneer je een grotere maat hebt is het goed om stoffen te kiezen die soepel vallen en niet te dik of te stijf zijn. Ook is het goed om voorzichtig te zijn met hele dunne en hele glanzende stoffen. Die laten namelijk ieder hobbeltje en bobbeltje zien.

Zorg ervoor dat je kleding niet te strak is, maar ook niet veel te wijd. Soepele stoffen die losjes langs je lichaam vallen zijn het mooist.

Welke stof kies je als je een maatje meer hebt?

^ Neem liever geen dunne stoffen die ieder 'hobbeltje en bobbeltje' laten zien.

Welke stof kies je als je een maatje meer hebt?

^ Kies stoffen die soepel langs je figuur vallen.

Onder strakkere kleding is het goed om corrigeren ondergoed te dragen. Er is tegenwoordig gelukkig corrigerend ondergoed te koop dat fijn draagt. Houd je er niet van? Neem dan wat losser vallende kleding. Draag je zeer aansluitende kleding dan is een wat donkerder kleur beter dan een hele lichte kleur. In een lichte kleur zie je meer hobbeltjes en bobbeltjes. 

^ De paarse rok is gemaakt van een stijf materiaal, de rok valt daardoor niet soepel. De zwart/witte variant valt veel mooier. Bij de heupen valt hij smal en naar beneden toe loopt hij mooi uit.

^ Dat je met een maatje meer geen lichte jurk aan zou kunnen is een mythe. Wel is het model en de stofkeuze heel belangrijk. Neem los vallende modellen die soepel langs je lichaam vallen. De drie modellen links zijn heel simpel maar zeer doeltreffend. Het model rechts is te stijfjes doordat hij van vrij stug katoen is gemaakt en het kraagje en de opgestikte zakken vierkant maken.

^ Heb je een maatje meer? Stoffen met veel glans zijn dan niet erg geschikt. Ze laten ieder bobbeltje zien. Neem liever mattere stoffen.

^ Ook hele dunne stoffen tekenen erg zoals je kunt zien bij het grijze jurkje. Gelukkig leidt de opdruk het oog nog een beetje af.

^ De jurk links is perfect, de stoffen van combinatie rechts zijn veel te stug. de rok heeft te een plooien en de stof valt erg stijf. Het jasje valt ook niet soepel en zit behoorlijk hoog bij de hals.

 

Marteriaalkeuze voor dames met een grotere maat.

^ Heb je ondanks een maatje meer een goede taille? Verstop die dan niet onder een dikke trui o.i.d.

Maatje meer, welke stof kies je?

^ Pas op met glanzende stoffen als je een grotere maat hebt.

Welke stof kies je als je een grote maat hebt?

^ Neem stoffen die mooi langs je lichaam vallen.

Meer lezen?

* Wil je do's en dont's lezen voor vrouwen met een grotere maat? Kijk dan hier.

* Wil je lezen hoe je een buikje kunt camoufleren? Lees meer.