• darkblurbg
  • darkblurbg

Do's en dont's voor dames met een maatje meer.

Gepubliceerd op: 30-05-2018

Heb jij een maatje meer en wil je graag handige tips voor je figuur? In dit blog laat ik je aan de hand 7 duidelijke kledingtips een aantal belangrijke do's en dont's zien voor volslanke dames.

1. Waar draag je felle kleuren?

Do's en dont's voor dames met een maatje meer.

 

^ Zoals je op deze collage kunt zien trekt de felle kleur (het groen) meer aandacht dan de rustige kleur (het donkerblauw).

De benen vallen in de groene broek veel meer op en het bovenlichaam juist in de groene top. Draag felle kleuren daarom op de plek waar je de aandacht wilt hebben en gebruik onopvallende kleuren voor de lichaamsdelen die je wilt camoufleren.

Ook met een maatje meer kun je kleur dragen.

^ Draag felle kleuren op de plek waar je de aandacht wilt hebben.

Heb je bijvoorbeld brede heupen? Zorg er dan voor dat de focus niet op die plek ligt. Breng de aandacht liever naar boven, naar je gezicht. Kies dus niet voor een fel t-shirt dat onder een top uitkomt, precies op het gebied van je heupen. Draag wel een felle kleur meteen onder je gezicht. Dit kan een mooie ketting zijn, een soepele sjaal die je naar beneden laat hangen of een t-shirt of kraag in een felle kleur.

Heb je een grote boezem en/of brede schouders en smalle benen? Dan kun je de felle kleur beter aan de onderkant van je lichaam dragen. Dus voor een rok, broek of schoeisel.

Felle kleuren voor dames met een grotere maat.

^ Felle kleuren kunnen prima werken voor dames met een grotere maat. Wanneer je de kleur van boven naar beneden doorzet staat dit heel slank.

Leid de focus naar je gezicht met een gekleurde ketting.

^ Handige stylingtruc: Heb je een buikje, brede heupen of volle benen? Leid de focus naar je gezicht door een opvallende statement ketting te dragen.

2. Bekijk waar ligt de focus in je outfit.

Do's en dont's voor dames met een maatje meer.

^ Opvallende kleuren en bepaalde kledingmodellen kunnen de aandacht naar een bepaald punt in de figuur trekken.

Voorbeeld links: Het vest heeft een vrij opvallende kleur en uitlopende punten die het breedste zijn bij de heupen. Heb jij brede heupen, neem dan liever een vest dat wat langer is of wat rechter loopt.

Midden: Het zwarte vest  valt soepeler langs het lichaam en is smaller dan het groene vest. Ook valt het een stukje over de heupen heen. Zo vallen brede heupen minder op. 

Foto rechts: Je kunt ook een kort jasje nemen met een langere top, tuniek of blouse eronder.

3. Waar draag je donkere kleuren en waar lichte kleuren?

Maatje meer: lichte en donkere kleuren.

^ Donkere kleuren vallen minder op dan lichte kleuren zoals je goed kunt zien op dit voorbeeld. Draag daarom geen lichte kleding op het gebied waar je de aandacht niet wilt. Denk hierbij aan brede heupen, volle dijen, zware benen of een buikje.

Zwart maakt kleiner en wit maakt groter.

^ Zwart maakt kleiner en wit maakt groter. Maak gebruik van deze kennis. Draag dus geen lichte broek met een donkere top als je brede heupen hebt of een witte top met een donkere broek als je een volle boezem hebt.

Lichte jurk bij een maatje meer.

^ Het is niet zo dat je geen lichte kleuren aan kunt als je een grotere maat hebt. Zolang het model en de stof maar voor je figuur werkt.

4. Welke stofdikte kies je?

Do's en dont's voor dames met een maatje meer.

^ Heb je een grotere maat? Dan neem je het beste soepel vallende stof van een medium dikte. Te stugge stoffen passen niet bij jouw vrouwelijk rondingen en te dunne stoffen laten elk hobbeltje en bobbeltje zien...

5. Ga je voor prints of voor effen kleuren?

Do's en dont's voor dames met een maatje meer.

^ Effen jurken zijn altijd goed. Draag je prints? Zorg er dan voor dat je een print kiest die flatteert. De prints rechts zijn te grof en te druk om te flatteren.

Welke prints kies je bij een maatje meer?

^ Ook deze prints zijn minder geschikt. De patronen zijn te grof, het oog glijdt er niet mooi langs maar springt van de ene plek naar de andere plek.

Prints kiezen voor dames met een maatje meer.

^ Kies prints die mooi vloeiend doorlopen, zoals op het rechter voorbeeld.

6. Wat kun je doen om langer en slanker te lijken?

Do's en dont's voor dames met een maatje meer

^ Wanneer je van top tot teen alles in ongeveer dezelfde kleuren draagt lijkt je optisch het langst. En... wanneer je langer lijkt lijk je meteen ook slanker.

7. Welke sportkleding kies je?

Do's en dont's voor dames met een maatje meer.

Ben je volslank? Zorg dan ook bij sportkleding dat je van top tot teen een kleur doorzet zoals op het voorbeeld links. De zwarte strook in het midden versterkt het verlengende effect. Als je lengte creëert lijk je automatisch slanker.

Sportkleding voor vrouwen met een maatje meer.

^ Door van top tot teen dezelfde kleur te dragen lijk je langer en slanker.

Meer lezen?

* Met een maatje meer kun je prima prints hebben. Wil je meer lezen over welke prints jij het beste kunt kiezen? Lees meer.

* Wil je meer tips lezen voor vrouwen met een maatje meer? Lees meer.

* Wil je meer lezen over stofkeuze voor dames met een grotere maat? Lees meer.

* Ook jij kunt prima strepen dragen, zolang het maar de juiste strepen zijn. Lees meer.

* Ben je volslank en vind je het lastig om zomerkleding te vinden? Lees meer.

* Door middel van een statement ketting kun je de focus gemakkelijk naar je gezicht leiden, weg van eventuele figuurprobleempjes. Lees meer.

* Ook een volslanke vrouw staat leuk in kleur! Lees in dit blog waar je dan moet letten.