• darkblurbg
  • darkblurbg

Do's en dont's voor dames met een maatje meer.

Gepubliceerd op: 30-05-2018

Heb jij een maatje meer en wil je graag handige tips voor je figuur? In dit blog laat ik je aan de hand acht duidelijke kledingtips een aantal belangrijke do's en dont's zien voor volslanke dames.

1. Waar draag je felle kleuren?

Do's en dont's voor dames met een maatje meer.

 

^ Zoals je op deze collage kunt zien trekken felle kleuren meer aandacht dan rustige kleuren. De benen vallen in de groene broek veel meer op en het bovenlichaam juist in de groene top. Draag felle kleuren daarom op de plek waar je de aandacht wilt hebben.

Ook met een maatje meer kun je kleur dragen.

^ Draag felle kleuren op de plek waar je de aandacht wilt hebben.

Heb je bijvoorbeld brede heupen, zorg er dan voor dat de focus niet op die plek ligt. Breng de aandacht liever naar boven, naar je gezicht. Kies dus niet voor een fel t-shirt dan onder een top uitkomt op het gebied van je heupen. Neem wel een felle kleur onder je gezicht. Dit kan een mooie ketting zijn, een soepele sjaal die je naar beneden laat hangen of een t-shirt of kraag in een felle kleur.

Heb je een grote boezem en/of brede schouders en smalle benen? Dan kun je de felle kleur beter aan de onderkant van je lichaam dragen. Dus voor een rok, broek of schoeisel.

Leid de focus naar je gezicht met een gekleurde ketting.

^ Of leid de focus naar je gezicht door een opvallende statement ketting te dragen.

2. Bekijk waar ligt de focus in je outfit.

Do's en dont's voor dames met een maatje meer.

^ Opvallende kleuren en bepaalde kledingmodellen kunnen de aandacht naar een bepaald punt trekken.

Voorbeeld links: Het vest heeft een vrij opvallende kleur en uitlopende punten die het breedste zijn bij de heupen. Heb jij brede heupen, neem dan een vest wat langer is of wat rechter loopt.

Midden: Het zwarte vest loopt soepeler en smaller dan het groene vest en valt een stuk over de heupen heen. Zo vallen brede heupen minder op. 

Foto rechts: Je kunt ook een kort jasje nemen met een langere top of blouse eronder.

3. Waar draag je donkere kleuren en waar lichte kleuren?

Do's en dont's voor dames met een maatje meer.

^ Donkere kleuren vallen minder op dan lichte kleuren zoals je goed kunt zien op dit voorbeeld. Draag daarom geen lichte kleding op het gebied waar je de aandacht niet wilt. Denk aan brede heupen of een buikje.

4. Welke stofdikte kies je?

Do's en dont's voor dames met een maatje meer.

^ Heb je een grotere maat? Dan neem je het beste soepel vallende stof van een medium dikte. Te stugge stoffen passen niet bij jouw rondingen en te dunne stoffen laten elk hobbeltje en bobbeltje zien.

5. Ga je voor prints of voor effen kleuren?

Do's en dont's voor dames met een maatje meer.

^ Effen jurken zijn altijd goed. Draag je prints? Zorg er dan voor dat je een print kiest die flatteert. De prints rechts zijn te grof en te druk om te flatteren.

Welke prints kies je bij een maatje meer?

^ Ook deze prints zijn minder geschikt. De patronen zijn te grof, het oog glijdt er niet mooi langs maar springt van de enbe plek naar de andere plek.

Prints kiezen voor dames met een maatje meer.

^ Kies prints die mooi vloeiend overlopen, zoals op het rechte voorbeeld..

6. Wat kun je doen om langer en slanker te lijken?

Do's en dont's voor dames met een maatje meer

^ Wanneer je van top tot teen alles in ongeveer dezelfde kleuren draagt lijkt je optisch het langst. Wanneer je langer lijkt lijk je meteen ook slanker.

7. Welke sportkleding kies je?

Do's en dont's voor dames met een maatje meer.

Ben je volslank? Zorg dan ook bij sportkleding dat je van top tot teen een kleur doorzet zoals op het voorbeeld links. De zwarte strook in het midden versterkt het verlengende effect. Als je lengte creëert lijk je automatisch slanker.

Sportkleding voor vrouwen met een maatje meer.

^ Door van top tot teen dezelfde kleur te dragen lijk je langer en slanker.

8. Doe alleen mee aan trends die iets doen voor je figuur.

Trends volgen met een maatje meer.

^ Houd in je achterhoofd wat de sterke punten in je figuur zijn. Volg geen modetrends die de focus leggen op die delen in je lichaam die je een beetje wilt 'verdoezelen'. Heb je een  buikje? Draag dan geen cropped tops of truitjes met kant of gaas bij je buik. Heb je stevige kuiten, laat dan sandalen met bandjes om je benen links liggen.

Ku  je modetrends volgen met een maatje meer?

^ Jij kunt natuurlijk ook mee doen met modetrends, maar wees kritisch op het eindresultaat van je outfit. Je kunt bijvoorbeeld prima tops en blouses hebben met opengewerkte schouders, als ze maar wat losser vallen.

Meer lezen?

* Met een maatje meer kun je prima prints hebben. Wil je meer lezen over welke prints je het beste kunt kiezen? Lees meer.

* Wil je meer tips lezen voor vrouwen met een maatje meer? Lees meer.

* Wil je meer lezen over stofkeuze voor dames met een grotere maat? Lees meer.

* Ook jij kunt prima strepen dragen, zolang het maar de juiste strepen zijn. Lees meer.

* Ben je volslank en vind je het lastig om zomerkleding te vinden? Lees meer.

* Door middel van een statement ketting kun je de focus gemakkelijk naar je gezicht leiden, weg van eventuele figuurprobleempjes. Lees meer.

* Heb je een volle buste? In dit blog tips voor halslijnen. Lees meer.

* Wil je een uitgebreid boekwerk lezen boordevol handige tips voor vrouwen met een maatje meer? Speciaal hiervoor het ik een e-book samengesteld. Het heet: 'MAATJE MEER? IEDEREEN KAN ER SLANKER UIT ZIEN!'. Als je maar weet wat je moet doen (en wat niet...). 
Dit praktische e-book van van 86 pagina's staat boordevol met adviezen, do's en dont's en duidelijke moderne voorbeeldfoto's, het boek is speciaal bedoeld voor dames met een maatje meer die midden in het leven staan. 
Enkel door het kiezen van de juiste kleding kun je, afhankelijk van je werkelijke gewicht, kilo's slanker lijken. Ik vertel je hoe je er zonder af te vallen modebewust en stukken slanker uit kunt zien. Ik leg uit hoe belijningen dessins en stofkeuze bij jouw werken. Er is aandacht je voor persoonlijke stijl, de beste jeans, het corrigeren van je mindere puntjes, de beste kapsels, accessoires, make-up, brillen en zonnebrillen voor rondere vrouwen. Ook ga ik in op de vier meest voorkomende figuurtypes bij de wat voller dames en leer je hoe je je vrouwelijke rondingen uit kunt buiten! Want meisjes die niet superslank zijn moeten slim zijn, nietwaar...? Je kunt dit e-book voor € 15,00 bij me bestellen, lees meer.