• darkblurbg
  • darkblurbg

Groter en dunner lijken door de 'kolom van kleur'.

Gepubliceerd op: 25-04-2018

Wil je groter en/of dunner lijken? Daar is een hele handige truc voor. We noemen hem de 'kolom van kleur'. In dit blog laat ik voorbeelden zien hoe je een 'kolom van kleur' kunt creëren in je outfits.

Wanneer je niet groot bent of er wat slanker uit wilt zien (of beide) is het goed om een verticale lijn in je outfit te creëren. Dit kun je o.a. doen door met je kleding een 'kolom van kleur' te maken. Er zijn drie manieren om dit te doen.

De kolom van kleur laat je langer en slanker lijken.

^ Optie 1: De eenvoudigste manier om een 'kolom van kleur' te maken is door je van top tot teen in dezelfde kleur te kleden. Dit zie je bij de drie bovenstaande voorbeelden. Bij deze drie outfits heb ik voor jurkjes gekozen, maar met een broek of rok kan het ook prima. Is het zomer en draag je geen beenbedekking? Ga dan voor blote benen (of een huidkleurige panty) en nudekleurige schoenen. Dan lijken je benen het langst.

Wanneer wij iemand zien glijdt ons oog automatisch van boven naar beneden. Doordat al je kleding dezelfde kleur heeft glijdt je oog zonder oponthoud gemakkelijk van boven naar beneden. Dit maakt dat je langer en slanker lijkt.

Met een jumpsuit lijk je langer en slanker.

^ Met een jumpsuit (van Steps) maak je automatisch een kolom van kleur.

Met de 'kolom van kleur' lijk je langer en slanker.

^ De 'kolom van kleur' kun je van allerlei kleuren maken.

Langer lijken door een juist kleurgebruik.

^ Kleuren die allemaal ongeveer even donker of licht zijn noemen we 'monochrome kleuren'. Op dit voorbeeld zie dat de kleuren in de outfits steeds ongeveer even donker zijn. Voor de 'kolom van kleur' hoeven je kleuren niet precies hetzelfde te zijn, maar wel ongeveer even donker of licht.

De kolom van kleur.

^ Je kunt de kolom van kleur ook op andere manieren maken:

Links optie 2: Maak de kolom van kleur aan de binnenkant. Door de kleur van je top en broek (en liefst ook je schoeisel en beenbedekking) in één kleur te dragen met een open gedragen jasje er over vormt de kleur groen hier de kolom.

Rechts optie 3: Hier loopt de kleur rood van boven naar beneden door. Het rood zit hier aan de buitenkant.

Creëer lengte met een kolom van kleur.

^ Meer voorbeelden van de 'kolom van kleur'.

Met de kolom van kleur lijk je langer en slanker.

^ Kolom van kleur aan de buitenkant (pak van Steps).

Een 'kolom van kleur' gebruiken in je outfit.

^ Kolom van kleur aan de binnenkant. Kleding van Perfectly Basics.

Langer en slanker lijken met de kolom van kleur.

^ Je kunt ook een printje gebruiken, let er op dat je print een verlengende werking heeft zoals de print bij dit jurkje. Bij een verlengende print kun je gemakkelijke van boven naar beneden kijken. Kleding van Perfectly Basics.

 

Dit moet je niet doen als je langer en slanker wilt lijken.

^ Op deze collage zie je wat je juist niet moet doen als je langer en slanker wilt lijken. Doordat er steeds kleuronderbrekingen zijn qua donker/ licht of qua felheid van de kleuren blijft het oog als het ware steeds eventjes hangen. Je lijkt daardoor optisch kleiner en voller.

Ben je lang en slank? Dit werkt uiteraard wel als je lang en tenger bent en je juist wat voller wilt lijken.

Voorbeelden van de kolom van kleur.

^ Nog vier voorbeelden van de 'kolom van kleur'.

De kolom van kleur.

^ De kleuren hoeven overigens niet persé precies hetzelfde of effen te zijn. Op dit voorbeeld zie je dat alle kleuren kleuren in deze outfit ongeveer even donker zijn. Met lichte kleuren en met een printje werkt de 'kolom van kleur' ook! Je ziet dat ik hier een lichte print aan heb.

De kolom van kleuren.

^ Hier draag ik een zachtroze bodywarmer over dezelfde outfit. De kolom van kleur werkt nog steeds doordat de kleuren ook hier weer 'monochroom' zijn.

Wat je niet moet doen als je langer en slanker wilt doen.

^ Hier zie je juist steeds horizontale onderbrekingen in licht en donker. Je oog blijft aldoor even hangen bij een nieuwe overgang. Je lijkt zo kleiner en daardoor voller.

De kolom van kleuren.

^ Goed voorbeeld van een 'kolom van kleur' die aan de binnenkant zit. Het donkerblauw loopt van boven naar beneden door. Het rode omslagje is gemaakt van een sjaal die op de rug is vastgeknoopt en zit aan de buitenkant. De kleur van de schoenen, de bandjes over de voet en de stukje huid die je ziet geven optisch een verkorting. deze dame heeft een gemiddelde lengte, dus in dit geval is het niet erg.  Met blauwe enkellaarsjes was het totaalbeeld nog verlengender geweest.

De kolom van kleuren.

^ De petrolkleurige top en donkerblauwe broek zijn ongeveer even donker en maken weer een 'kolom van kleur'. Het lichtere jasje zit aan de buitenkant. Ook de laarsjes zijn wat lichter van kleur. Donkerblauwe laarsjes hadden nog meer lengte gegeven.

de kolom van kleur.

^ Door je kleuren ongeveer even donker te houden creëer je een 'kolom van kleur'. Hier zie je een zwart jasje, zwarte laarzen een blauwe top een een donkere jeans. De kleuren hoeven niet precies hetzelfde te zijn om toch een doorgaande lijn te vormen.

De kolom van kleur.

^ Hier vormt het zwart de 'kolom van kleur' aan de buitenkant. De rode laarsjes werken weer wat verkortend, maar staan wel speels.

De kolom van kleur.

^ De zwarte jurk met een vrij grote print, broek en schoenen vormen op dit voorbeeld de 'kolom van kleur.' Je ziet dat het ook prima werkt met de print. Het lichtere groene vest zit weer aan de buitenkant.

Kolom van kleur maakt je langer en slanker.

^ De 'kolom van kleur' is hier zwart en zit hier aan de binnenkant. Het lichte jasje wordt hier bewust open gedragen. Je ziet twee verschillende soorten schoenen. De laarsjes zijn de beste keuze omdat ze heel rustig zijn. De gympjes geven door de witte rand wat verkorting.

Meer lezen?

* In dit blog meer voorbeelden van hoe je langer en slanker kunt lijken. Lees meer.

* Dit is de link naar mijn Pinterest bord over de kolom van kleur. Wist je dat je me ook kunt volgen op Pinterest?

* Wil je mijn Pinterst bord zien over langer en slanker lijken? Kijk dan hier.

* Ben je klein? In dit blog vind je tips voor de kleine vrouw. Lees meer.

* Wil je tips lezen over hoe je een buikje kunt verbergen? Lees meer.

* Ken je mijn e-books al? Ik heb er ook eentje geschreven voor dames met een maatje meer: Dit praktische e-book van van 94 pagina's staat boordevol met adviezen, do's en dont's en duidelijke moderne voorbeeldfoto's, het boek is speciaal bedoeld voor dames met een maatje meer die midden in het leven staan. Leer hoe je je sterke punten kunt benadrukken en de mindere puntje kunt camoufleren.
Enkel door het kiezen van de juiste kledingstukken kun je, afhankelijk van je werkelijke gewicht, kilo's slanker lijken. Ik vertel je hoe je er zonder af te vallen modebewust en stukken slanker uit kunt zien. Ik leg uit hoe verschillende belijningen, dessins en stofkeuze bij jouw werken. Er is aandacht je voor persoonlijke stijl, de beste jeans, het corrigeren van je mindere puntjes, de beste kapsels, accessoires, make-up, brilllen en zonnebrillen voor rondere vrouwen. Ook ga ik in op de vier meest voorkomende figuurtypes bij de wat voller dames en leer je hoe je je vrouwelijke rondingen het best uit kunt buiten! Want meisjes die niet superslank zijn moeten slim zijn, nietwaar...?  Lees hier hoe je het e-book kunt bestellen.

* Knielange jurkjes zijn ideaal om er slanker uit te zien. Lees meer.