• darkblurbg
  • darkblurbg

Hoe kun je langer en slanker lijken?

Gepubliceerd op: 22-02-2017

Wie niet slank is moet slim zijn ;-) Wanneer je niet heel groot of heel slank bent is het een goed idee om outfits te kiezen waarin je langer en slanker lijkt. Creëer daarom een zgn. 'kolom van kleur'. Hoe je dit kunt doen vertel ik je in dit blog-artikel.

^ Als je slanker wilt lijken is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je optisch zo groot mogelijk lijkt. Dit kun je doen door van top tot teen één kleur (of ongeveer dezelfde kleur) te dragen zoals bij de set met de zwarte broek en de zwarte top links. We noemen dit een 'kolom van kleur'. Je oog kandan gemakkelijk in één ononderbroken lijn op en neer gaan. Je kunt het ook doen door een effen jurk te dragen zoals bij de blauwe jurk rechts.

Wil je kleur toevoegen aan een effen outfit? Dan kun je een open gedragen vest of jasje over de kolom van kleuren doen, zoals het oranje vest op het voorbeeld. Zo houd je toch de kolom van kleur, in dit geval in het midden van de outfit. Het vest op de foto is zwierig en spel, dit bevordert het verlengende effect.

Je kunt ook een afstekende kleur aan de binnenkant dragen zoals bij de grijze top op het 2e voorbeeld.

Het meest ideale is dat de verticale lijn ook doorloopt bij je kousen en schoenen. De zwarte bandjes van de sandalen bij het tweede voorbeeld links ogen wat onrustig, ze geven een optische verkorting. De lichtgrijze schoenen bij de blauwe jurk zijn veel beter gekozen.

Een 'kolom van kleur' kan in donker en licht.

^ Kolom van kleur hoeft niet persé in donkere kleuren. Lichte kleuren hebben hetzelfde effect. Zolang je de kleuren maar even donker of licht houdt krijg je de verlengende werking.

^ Wil je graag een donkere kleur dragen? Het hoeft natuurlijk niet altijd zwart te zijn, deze bordeauxrode jurk met de zwarte panty en de zwarte laarzen heeft hetzelfde effect. Je kunt natuurlijk ook kleuren als donkergroen, donkerblauw, donkerpaars of donkergrijs nemen. Zo creëer je ook weer een 'kolom' van kleur' en dan op een hele simpele wijze.

Hoe lijk je langer en slanker?

^ Ook in kleding met een print kun je langer en slanker lijken. Deze jurk heeft een fantastische print waar je oog als het ware langs kan glijden. Ook dit is weer een 'kolom van kleur'.

^ Ook dit is een geslaagde outfit. De kolom van kleur zit hier aan de buitenkant en loopt van boven naar beneden door. De top met print maakt de outfit interessanter.

^ Deze outfit is minder geslaagd. Het oog blijft steeds 'hangen' bij de brede strepen. De coltrui en de stijve stof van het vest maken het geheel er ook al niet beter op. De witte sportschoenen onder de donkere jeans geven nog een extra verkorting. Neem liever donkere schoenen.

^ Deze outfit oogt wat rommelig. Het sjaaltje strak in de hals gedragen maakt een horizontale lijn. De brede omslag aan de broek en de donkere bandjes van de sandalen geven een verkorting. Je lijkt zo dus kleiner. Het jurkje heeft ook weinig vorm.

Hoe kun je langer en slanker lijken?

^ Ook deze outfit oogt wat rommelig. De print is te groot voor deze kleine dame en de kleuronderbrekingen tussen het zwart van de blouse, het rood van de broek en het zwart van de sandalen maken haar optisch kleiner.

^ Nog meer van voorbeelden een 'kolom van kleur'. Bij deze voorbeelden zie je dat bij de lichte outfits lichte schoenen worden gedragen en anders om. De kolom van kleur kan zowel licht als donker zijn. Als hij maar van boven naar beneden ongeveer even donker of licht is.

^ Geweldig jurkje om langer en slanker te lijken. De verticale baan met de print maakt extra slank. Deze truc zie je ook vaak bij badpakken.

^ Do's en dont's om langer en slanker te lijken: Je ziet hier goed dat een lichte jurk ook prima lengte kan geven! De lichtblauwe gebloemde blouse over de lichtblauwe jeans geeft ook lengte. Draag bij een lichte outfit of blote benen het liefst ook lichte schoenen.

^ Creëer een kolom van kleur. De donkere kleding links loopt van boven naar beneden door. De felgekleurde top haalt de outfit op, mar stoort niet doordat de verticale lijn niet onderbroken wordt. Zo lijk je het langst en dus ook het slankst. De jumpsuit met een print in opvallende horizontale strepen maakt juist kleiner.

Wat je juist niet moet doen:

^ Door steeds horizontale lijnen toe te voegen lijk je kleiner (en voller). Dit kun je dus beter achterwege laten als je langer en slanker wilt lijken. Op deze collage zie je dat lichte, felle en donkere kleuren steeds worden afgewisseld. Het oog blijft op deze manier steeds even 'steken'. Je lijkt op deze manier optisch kleiner. 

Hoe kun je langer en slanker lijken?

^ Hier zie je dat het donker en licht ook steeds wordt onderbroken. Op het bovenlichaam zien we lichte kleuren, dan een donkere broek en weer licht schoenen.

Draag alles in één kleur om langer en slanker te lijken.

^ De top en broek in dezelfde kleur staat veel langer en slanker.

Meer lezen?

* In een knielange jurk lijk je ook langer en slanker. Lees meer.

* Heb je een buikje en wil je tips hoe jij je buikje kunt camoufleren? Lees meer.

* Heb je een maatje meer en vraag je je af welke materialen je het beste kunt kiezen voor je kleding? Lees meer.

* Ben je klein? In dit blog lees je handige tips voor de kleine vrouw.

* Ben je klein en volslank? Lees dan dit blog.

* Weet jij nooit welke kledingstukken je moet kiezen? Tijdens een figuuranalyse 'deluxe' gaan we jouw figuur van top tot teen langs en vertel ik je precies wat je wel en niet moet doen qua kledingkeuze. Dit advies kun je ook online boeken. Lees meer.