• darkblurbg
  • darkblurbg

Hoe kun je langer en slanker lijken?

Gepubliceerd op: 22-02-2017

Wie niet slank is moet slim zijn ;-) Wanneer je niet heel groot of heel slank bent is het een goed idee om outfits te kiezen waarin je optisch langer en slanker lijkt. Creëer daarom een zgn. 'kolom van kleur'. Hoe je dit kunt doen vertel ik je in dit blog-artikel.

^ Als je slanker wilt lijken is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je optisch zo groot mogelijk lijkt. Dit kun je doen door van top tot teen één kleur (of ongeveer dezelfde kleur) te dragen zoals bij de set links met de zwarte broek en de zwarte top. We noemen dit een 'kolom van kleur'. Je oog kan dan gemakkelijk in één ononderbroken lijn op en neer gaan.

Je kunt het ook doen door een effen jurk te dragen zoals bij de blauwe jurk rechts.

Wil je kleur toevoegen aan een effen outfit? Dan kun je een open gedragen vest of jasje over de kolom van kleuren doen, zoals het oranje vest op het voorbeeld in het midden. Zo houd je toch de kolom van kleur, in dit geval in het midden van de outfit. Het vest op de foto is zwierig en het materiaal valt mooi soepel, dit bevordert het verlengende effect.

Je kunt ook een afstekende kleur aan de binnenkant dragen zoals bij de grijze top op het 2e voorbeeld.

Het meest ideale is dat de verticale lijn ook doorloopt bij je kousen en schoenen. De zwarte bandjes van de sandalen bij het tweede voorbeeld links ogen wat onrustig, ze geven een optische verkorting. De lichtgrijze schoenen bij de blauwe jurk zijn veel beter gekozen.

Kolom van kleur hoeft niet persé in donkere kleuren. Lichte kleuren hebben hetzelfde effect. Zolang je de kleuren maar ongeveer even donker of licht houdt krijg je de verlengende werking.

Langer en slanker lijken.

^ Creëer een verticale lijn in je outfits om langer en slanker te lijken.

De jurk met print (links) heeft een verlengende werking op het figuur.

In het midden: de zwarte top en broek creëren een verticale lijn en het donkerblauwe vest ook.

Rechts: de streep in het midden van de top heeft een verlengend effect.

Voorbeeld van de 'kolom van kleur'.

^ Met een (maxi)jurk maak je gemakkelijk een kolom van kleur en lijk je automatisch langer en slanker. Foto van Little Soho.

Voorbeeld van de 'kolom van kleur'.

^ Ook in kleding met een print kun je langer en slanker lijken. Deze jurk heeft een fantastische print waar je oog als het ware langs kan glijden. Ook dit is weer een 'kolom van kleur'. Het opengeslagen vest geeft wat kleur en spanning aan de outfit. Foto van Steps.

^ Nog meer van voorbeelden een 'kolom van kleur'. Bij deze voorbeelden zie je dat bij de lichte outfits lichte schoenen worden gedragen en anders om. De kolom van kleur kan zowel licht als donker zijn. Als hij maar van boven naar beneden ongeveer even donker of licht is.

Een verticale lijn laat je langer en slanker lijken.

^ Een verticale lijn, zoals deze loshangende sjaal, laat je langer en slanker lijken.

^ Dit is een geweldig jurkje om langer en slanker te lijken. De verticale baan met de print maakt extra slank. Deze truc zie je ook vaak bij badpakken.

Langer en slanker lijken.

^ De kolom van kleur kan je aan de binnenkant of aan de buitenkant maken.

^ Do's en dont's om langer en slanker te lijken: Je ziet hier goed dat een lichte jurk ook prima lengte kan geven! De lichtblauwe gebloemde blouse over de lichtblauwe jeans geeft ook lengte. Draag bij een lichte outfit of blote benen het liefst ook lichte of nudekleurige schoenen.

^ Creëer een kolom van kleur.

De donkere kleding links loopt van boven naar beneden aan de buitenkant door. De felgekleurde top haalt de outfit op, maar stoort niet doordat de verticale lijn niet onderbroken wordt. Zo lijk je het langst en dus ook het slankst.

De jumpsuit met een print in opvallende horizontale strepen rechts maakt juist kleiner. Dit komt doordat het oog als het ware steeds even 'stopt' bij een nieuwe kleuronderbreking.

Hoe kun je langer en slanker lijken?

^ De print op dit jurkje loopt mooi door, het oog stopt nergens. Verder heeft de jurk een verlengende werking door de streep voor. Foto van Mode plus by Birgit in Zeewolde.

Wat je juist niet moet doen:

^ Door steeds horizontale lijnen toe te voegen lijk je kleiner (en voller). Dit soort dingen kun je dus beter achterwege laten als je langer en slanker wilt lijken.

Op deze collage zie je dat lichte, felle en donkere kleuren steeds worden afgewisseld. Het oog blijft op deze manier steeds even 'steken'. Je lijkt op deze manier optisch kleiner. 

Langer en slanker lijken.

^ De kolom van kleur links geeft lengte. Let er bij prints op dat die hetzelfde doen. De print van het jurkje rechts is dus niet ideaal als je langer en slanker wilt lijken...

Meer lezen?

* In een knielange jurk lijk je ook langer en slanker. Lees meer.

* Ik heb een Pinterest-bord gemaakt over de 'kolom van kleur'.  Kijk hier.

* Heb je een buikje en wil je tips hoe jij je buikje kunt camoufleren? Lees meer.

* Heb je een maatje meer en vraag je je af welke materialen je het beste kunt kiezen voor je kleding? Lees meer.

* Ben je klein? In dit blog lees je handige tips voor de kleine vrouw.

* Ben je klein en volslank? Lees dan dit blog.

* Weet jij nooit welke kledingstukken je moet kiezen? Tijdens een figuuranalyse gaan we jouw figuur van top tot teen langs en vertel ik je precies wat je wel en niet moet doen qua kledingkeuze. Lees meer.