• darkblurbg
  • darkblurbg

Kleding en kleuren voor een zomertype met een maatje meer.

Gepubliceerd op: 14-04-2018

Ben je een zomertype en heb je een maatje meer? Vaak hebben dames met een wat grotere maat de neiging om zich in het zwart of in andere donkere kleuren te kleden. In de koele, vrij lichte kleuren die bij het zomertype horen val je veel meer op... Dit is waar vrouwen met een wat grotere maat vaak moeite mee hebben. Ze kiezen liever voor donkere kleuren. En die staan het zomertype nou net het minst mooi.

Ben je een zomertype? Dan zijn jouw kleuren in volgorde van belangrijkheid: 1. koel 2. gedempt (vergrijsd) en lopen ze 3. van licht tot medium donker. Verder is het heel belangrijk dat jouw kleurencombinaties zacht in elkaar overlopen. Voorkom harde overgangen in je kleurencombinaties.

Het zomertype komt echt goed tot haar recht in koele, gedempte kleuren die niet te donker zijn. Hele donkere kleuren zoals zwart, donkerbruin en antracietgrijs doen niets voor jou. Dit komt door de zachte, delicatie tint van je huid en je vrij lichte haarkleur. Ook hele felle kleuren kun je vlak onder je gezicht beter vermijden. Ze zullen jou 'overpoweren'.

Pocket kleurenwaaier voor het koele zomertype.

^ De kleuren van het zomertype zijn in volgorde van belangrijkheid: koel, gedempt en vrij licht.

Vooral zwart is een kleur die het zomertype niet goed tot haar recht laat komen... Al helemaal niet vlak onder het gezicht. Jouw uitstraling is koel en je hebt een zachte, vriendelijke uitstraling.  

Zwart heeft de naam slanker te maken. Helaas gaat dit voor het zomertype niet op... Zwart maakt jou juist massiever. Door de juiste modellen te kiezen en je kleding goed te combineren staan de zomerkleuren ook jou als wat vollere vrouw prachtig!

Ga dus ook als vrouw met een maatje meer zeker op zoek naar die prachtige zomerkleuren! Ik zal er eerlijk over zijn. Helaas hangen winkels met grotere maten vaak vol met donkere kleuren, helemaal in de winter. Sla dus je slag op het moment dat de juiste kleuren er wel zijn. 

Vooral in de lente- en zomerperiode zijn koele, gedempte en wat lichtere  het gemakkelijkst te vinden. Koop hemdjes, tops, blouses en accessoires als soepele sjaals en mooie gekleurde kettingen als je ze kunt vinden en gebruik ze in de winterperiode. Medium donkere broeken en vesten zijn eigenlijk het hele jaar door wel te vinden evenals wollen sjaals, handschoenen, mutsen etc. in de goede kleuren. Het is de moeite en het zoeken zeker waard, de zomerkleuren doen zo veel voor je!

TIP: Neem altijd make-upkleuren en accessoires passend bij jouw kleurtype!

Jouw sprekende kleuren moet gedempt zijn. Dit betekent dat er een beetje grijs doorheen zit. Denk aan gedempte blauwtinten, rozetinten, lila, muntgroen, mauve, rozetinten, koele groentinten en zachte citroengele tinten. Vermijdt als zomertype hele felle kleuren.

Kleding en kleuren voor een zomertype met een maatje meer.

^ Dit blauwe spijkerjasje is door zijn gedemptheid een geweldige keuze voor een zomertype.

Kleding en kleuren voor een zomertype met een maatje meer.

^ Deze top is erg leuk voor een zomertype met een maatje meer. Door zijn mooie valling verbergt hij een buikje. De ketting is ook mooi in proportie.

Kleding en kleuren voor een zomertype met een maatje meer.

^ Lichtblauw.

Kleding en kleuren voor een zomertype met een maatje meer.

^ Deze blouse heeft hele mooie kleuren voor het zomertype.

Kleding en kleuren voor een zomertype met een maatje meer.

^ Zacht roze is één van jouw topkleuren.

En dan zwart.

Zoals gezegd is zwart niet jouw ideale kleur.

Zwarte kleding voor het zomertype?

^ Zwart mag dan het gevoel geven dat het afkleed, het is voor het zomertype zeker niet de beste kleur. Zwart is een hele zware, intense kleur die als het ware 'drukt' op het delicate zomertype. Het maakt jou er als zomertype al snel bleek, wat hard en streng uitzien...

Donkerblauw is voor een zomertype veel beter dan zwart. 

Kleuren voor het zomertype.

^ Voorbeelden van de beste kleuren voor het koele zomertype. Ze zijn koel, gedempt en niet te donker. Zwart komt niet voor in het zomerpalet.

Meer lezen?

* In dit blog vind je handige kledingtips voor vrouwen met een grotere maat.

* Wil je meer weten over de kenmerken van het (koele) zomertype? Lees meer.

* In dit blog voorbeelden voor het warme lentetype met een maatje meer. Lees meer.

* Heb je een grotere maat en vind je het lastig om je in de zomer te kleden? Lees meer.

* Wil je weten welke prints je het beste kunt nemen als je een grotere maat hebt. Lees meer.

* Wil jij je buikje verdoezelen? In dit blog lees je hoe je dat kunt doen.

* Wil je do's en dont's lezen voor vrouwenmet een maatje meer? Lees dan dit blog.

* In dit blog vind je voorbeelden van echte vrouwen met een maatje meer. Lees meer.

* Heb jij geen idee wat jouw kleurtype is? Kom dan eens langs voor een kleuradvies (M/V). Ik werk met 26 verschillende kleurentypes. Er is nu ook een online kleurenanalyse in 26 kleurtypes mogelijk, dit doe ik aan de hand van foto's. Lees meer.

* Heb je een buikje en wil je tips? Lees meer.