• darkblurbg
  • darkblurbg

Diagonale/ schuine lijnen in kleding.

Gepubliceerd op: 28-03-2017

Diagonale (of schuine) lijnen in kleding zijn meestal erg speels en verrassend. Je let misschien nooit echt op de belijning in je kleding, maar als je dit wel doet kun je er leuke effecten mee bereiken. Je vindt ze in bijvoorbeeld in dessins, revers, de V-hals, belijning, accessoires, zomen van kleding en zelfs in kapsels. De jurk op de foto is van een patroon van de Burda en heeft prachtige, diagonale lijnen. In dit blog geef ik voorbeelden hoe jij zelf diagonale lijnen kunt toepassen in je out

^ Bij deze jurk zie je een duidelijke diagonale lijn. De lijn loopt super schuin, dit legt de nadruk op de lengte. Het grote donker/licht contrast tussen het zwart en het patroontje versterken het effect. Ben je klein (petite) en slank dan is dit een geweldig jurkje om wat langer te lijken.

^ Het bovenste laagje van dit jurkje heeft een duidelijke diagonale lijn. De lijn loopt ook hier weer erg schuin. Dat werkt verlangend en slankt af. Het contrast is hier minder groot als bij het jurkje hier boven doordat beide lagen donkerblauw zijn.

^ Dit patroon heeft korte diagonale lijnen doordat het een zig-zag patroontje is. Het patroon werkt minder verlengen maar is wel speels.

^ Dit jurkje heeft een dessin met een diagonale print. De diagonale lijntjes in het jurkje laten me langer lijken doordat je oog langs de diagonale lijn naar beneden wordt geleid.

^ Jurk gemaakt van een patroon van de Burda met opvallende schuine blokken. Ben je wat extravaganter en val je graag een beetje op? In deze jurk steel je de show!

^ In kleding zie je heel vaak diagonale lijnen (als je er op let). Hoe schuiner de lijn loopt hoe verlengende hij werkt. In de rok linksboven lopen de lijnen maar een klein beetje schuin, niet geschikt als je slanker wilt lijken ;-)

^ Op deze Pinterest-collage heb ik voorbeelden gezocht van diagonale lijnen in accessoires. Dit soort sieraden komen speels en soms een tikje brutaal over. Leuk als je een bijzondere 'touch' aan je outfit wilt geven.

De werking van diagonale lijnen in je kleding.

^ Volop voorbeelden van diagonale lijnen in kleding en accessoires.

Voorbeelden van diagonale lijnen in kleding.

^ Kledingstukken waarin je diagonale lijnen ziet.

Vest met een diagonal onderkant.

^ Zowel het dessin als de onderkant van dit vest loopt diagonaal. Het vest wordt er lekker speels van.

Jurk met diagonale zigzaglijnen.

^ Deze print heeft een zig-zag print. Doordat de lijnen steeds ope en neer lopen werkt deze print niet erg verlengend.

Jurk met diagonale strepen.

^ De diagonale strepen op deze jurk zijn behoorlijk breed. Doordat ze erg schuin lopen hebben ze een mooi verlengende werking.

Diagonale lijnen van een ruit.

^ Deze trui van Oui heeft een grote ruit in het midden, die wordt doorkruisd door twee witte diagonale lijnen. Het effect van de ruit en deze lijnen is verbredend. Doordat de trui vrij breed en kort is wordt dit effect extra versterkt.

Meer lezen?

* Horizontale lijnen werken verkortend. Lees meer.

* Ronde en gebogen lijnen zijn vrouwelijk en vriendelijk. Lees meer.

* Van horizontale strepen wordt gezegd dat ze dikker maken. In dit blog vertel ik je meer over horizontale strepen.

* Diagonale lijnen in je kleding zijn speels en energiek. Lees meer.

* Verticale lijnen geven verlenging en laten je slanker lijken. Lees meer.

* Wil jij precies leren hoe jij het beste lijnen kunt gebruiken in je kledingcombinaties? Kom gerust langs voor een figuuradvies. Lees meer.