• darkblurbg
  • darkblurbg

Diagonale/ schuine lijnen in kleding.

Gepubliceerd op: 28-03-2017

Diagonale (of schuine) lijnen in kleding zijn meestal erg speels en verrassend. Je let misschien nooit echt op de belijning in je kleding, maar als je dit wel doet kun je er leuke effecten mee bereiken. Je vindt ze in bijvoorbeeld in dessins, revers, de V-hals, belijning, accessoires, zomen van kleding en zelfs in kapsels. De jurk op de foto is van een patroon van de Burda en heeft prachtige, diagonale lijnen. In dit blog geef ik voorbeelden hoe jij zelf diagonale lijnen kunt toepassen in je out

Diagonale lijnen in je kleding.

^ Bij deze jurk zie je een duidelijke diagonale lijn. De lijn loopt super schuin, dit legt de nadruk op de lengte. Het grote donker/licht contrast tussen het zwart en het patroontje versterken het effect. Ben je klein (petite) en slank dan is dit een geweldig jurkje om wat langer te lijken.

^ In kleding zie je heel vaak diagonale lijnen (als je er op let). Hoe schuiner de lijn loopt hoe verlengende hij werkt. In de rok linksboven lopen de lijnen maar een klein beetje schuin, niet geschikt als je slanker wilt lijken ;-)

Diagonale lijnen in accessoires.

^ Op deze Pinterest-collage heb ik voorbeelden gezocht van diagonale lijnen in accessoires. Dit soort sieraden komen speels en soms een tikje brutaal over. Leuk als je een bijzondere 'touch' aan je outfit wilt geven.

Diagonale lijnen in kleding.

^ Kledingstukken waarin je diagonale lijnen ziet.

Diagonale lijnen in kleding.

^ Nog meer voorbeelden van diagonale lijnen.

Jurk met diagonale strepen.

^ De diagonale strepen op deze jurk zijn behoorlijk breed. Doordat ze erg schuin lopen hebben ze een mooi verlengende werking.

Diagonale lijnen van een ruit.

^ Deze trui van Oui heeft een grote ruit in het midden, die wordt doorkruisd door twee witte diagonale lijnen. Het effect van de ruit en deze lijnen is verbredend. Doordat de trui vrij breed en kort is wordt dit effect extra versterkt.

Meer lezen?

* Horizontale lijnen werken verkortend. Lees meer.

* Ronde en gebogen lijnen zijn vrouwelijk en vriendelijk. Lees meer.

* Van horizontale strepen wordt gezegd dat ze dikker maken. In dit blog vertel ik je meer over horizontale strepen.

* Verticale lijnen geven verlenging en laten je slanker lijken. Lees meer.

* Wil jij precies leren hoe jij het beste lijnen kunt gebruiken in je kledingcombinaties? Kom gerust langs voor een figuuradvies. Lees meer.