• darkblurbg
  • darkblurbg

Taillering: doen of niet doen?

Gepubliceerd op: 27-12-2016

Tijdens mijn figuuradviezen krijg ik vaak de vraag: kan ik getailleerde kleding kiezen of liever niet? Het antwoord op deze vraag is afhankelijk van of je een duidelijke taille hebt of niet. Sommige vrouwen hebben een goed zichtbare taille, maar het komt ook vaak voor dat de taille verdwenen is door overgewicht. Of dat de taille van nature wat rechter is.

Hoe kun je een taille creëren?

^ Dit jurkje van Mart Visser heeft een fantastisch lijnenspel. Zo kun je een mooie taille creëren, ook als je van jezelf niet zo veel taille hebt.

Getailleerde jurk.

^ Deze jurk is duidelijk getailleerd, Dit soort jurken staat mooi bij vrouwen met een duidelijke taille. En heb je daarbij ook wat bredere heupen dan verdwijnen die mooi in de A-lijn rok. De foto komt van: www.madeleine-fashion.nl

Taillering doen of niet?

^ Hier is een tailleriempje over een vestje gedragen. Doe dit alleen als je een duidelijk taille hebt. Doordat de rok wat verder uitloopt lijkt de taille smaller. Ook deze set staat mooi bij vrouwen met een smalle taille en wat bredere heupen. Kleding van Steps.

Taille-riem, doen of niet doen?

Wanneer kies je het beste voor een taille-riem of duidelijk getailleerde kleding?

Om een antwoord op de vraag te geven of je getailleerde kleding kunt dragen moet je eerst bepalen of je taille goed zichtbaar is. Lijkt je op het figuur op een zandloper (met een duidelijke taille) of meer op een appeltje (ronde buik en geen taille zichtbaar)? Dames met een duidelijk zichtbare taille, kunnen kiezen voor getailleerde kleding. Heb je een vrij rechte taille? Dan kun je beter kledingstukken met een wat rechtere vorm nemen of kleding die slechts licht getailleerd is.

Kanttekening: Heb je naast een duidelijke taille ook flinke dijen? Deze vallen meer op in hele strakke kleding zoals een nauw aansluitende jurk. Misschien wil je in dat geval je kleding iets losser dragen.

^ Op deze collage zie je het verschil tussen getailleerde kleding en kledingstukken die niet getailleerd zijn.

Kleding kan getailleerd zijn door figuurnaden, door een riem of ceintuur, maar ook door doordat het model strak aansluit bij de lichaamsvorm.

^ Kleding kan getailleerd worden met een riem, een ceintuur of een tailleband. Hierdoor wordt de taille duidelijker zichtbaar.

Hoe groter het kleurcontrast tussen het kledingstuk en de riem is en hoe breder de riem, hoe meer de taille opvalt.

Lijnen in kleding.  

^ Dit jasje heeft een geweldige belijning op de rug. Ze lopen subtiel naar het midden. Dit maakt dat je hele mooie optische taillering krijgt. Ook als je van jezelf niet zoveel taille hebt.

Taillering doen of niet?

^ Deze tailleriem is vrij smal en valt door zijn kleuren niet heel erg op. Kleding van Little Soho.

Taillering? Doen of niet doen?

^ Met een dergelijk getailleerd jasje kun je heel goed een taille creëren. Ook wanneer je niet erg veel taille hebt...

Taillering door middel van een taillestrik.

Deze top is prachtig getailleerd door een strik die je achter vast knoopt (kleding van Steps).

Jurkje met strik op de taille.

^ De strik op dit jurkje legt de focus op de taille (kleding van Steps).

^ Getailleerde kleding kan ook getailleerd zijn door het model. Bij dit soort modellen is minder zichtbaar waar de taille precies zit. Handig als je taille wat hoger of lager zit dan gemiddeld.

^ Heb je een duidelijk zichtbare taille? Dan kun je heel goed voor getailleerde kleding kiezen. Met of zonder riem of ceintuur.

^ Is je taille door overgewicht verdwenen of heb je van nature een wat rechtere taille? Dan is het beter om kleding te kiezen die wat losser over de taille valt. De kledingstukken op dit voorbeeld zijn niet heel wijd. Je ziet vaak dat dames met een buikje hele wijde kleding nemen om hun buikje te verhullen, dit is echt niet nodig! Je kunt in hele wijde kleding of vormeloze kleding zelfs zwaarder lijken dan je bent. Voor hele strakke kleding geldt overigens hetzelfde.

Getailleerd colbertje/ jasje.

^ Met een licht getailleerd jasje kun je, als je weinig taille hebt, toch een illusie van een taille creëren.

Tailleren, doen of niet doen?

^ Wanneer je een duidelijke taille hebt moet je die niet verhullen in wijde, stugge  of vormeloze kleding. De dame hierboven heeft een duidelijke taille, die moet ze dus niet verstoppen in een dikke vormeloze trui (links).

Getailleerde jurk.

^ Prachtige getailleerde jurk, te koop bij: www.madeleine-fashion.nl

Getailleerde jurk.

^ Getailleerde jurk van: www.madeleine-fashion.nl

^ Heb je een buikje? Dan kan een verhoogde taillelijn zoals hierboven heel goed staan. Het stukje net onder de buste is bij veel vrouwen het slankste deel van de romp. Dit noemen we de zgn. 'empirelijn'. Onder deze lijn zie je vaak wat plooitjes. Zorg ervoor dat de plooien niet te groot zijn, anders kun je er zwanger uitzien....

Verhoogde taille.

^ Dit jurkje van Steps heeft een verhoogde taille. Dit noemen we ook wel een empirelijn. In dit soort kleding ligt het accent op het punt net onder de buste. Bij veel vrouwen is dit het slankste deel van de romp. En extra fijn bij de empirelijn: je benen lijken langer in kleding met een verhoogde taille.

^ Hierboven zie je voorbeelden van kleding zonder enige taillering. In dit soort kleding valt het niet op dat je geen taille hebt en zie je een buikje niet. Ben je klein en wat steviger? Pas dan op voor hele wijde kledingstukken, ze maken je te  vierkant en optisch nog kleiner dan je al bent.

Een riem onder een jasje of vestje.

^ Heb je niet erg veel taille? Dan kun je ook een riempje dragen onder een open gedragen vestje of jasje. Dan zie je maar een klein stukje van de riem en valt het niet op dat je weinig taille hebt. Toch creëer je zo een illusie van een taille :-)

Recht jurkje met streepjes.

^ Heb je weinig taille? Dan kun je beter wat rechtere kleding nemen zoals dit jurkje van www.madeleine-fashion.nl

Hoe kun je een taille creëren?

^ In dit jurkje van Steps is de taille prachtig aangegeven door middel van subtiele plooien.

Hoe kun je een taille creëren?

^ Met een wikkeljurk van Steps kun je gemakkelijk het effect van een zandloper-figuur creëren. Je kunt de band strakker en losser zetten wanneer dat nodig is. Foto van Steps.

Getailleerde kleding doen of niet doen?

^ Ik heb van mezelf niet zoveel taille. Dit jurkje is licht getailleerd en het plooitje onder het middenrif verhult mijn buikje mooi. Verder heeft het jurkje een voering. Die corrigeert nog wat extra.

Meer lezen?

* Dit blog gaat over de effecten van een riem.

* Wil je meer weten over de verschillende soorten riemen en ceintuurs? Lees meer.

* Riemen zijn er in allerlei kleuren, vormen, stijlen en maten. Lees meer.

* Een riem is een hele leuke accessoire. Met een riem kun je je eigen stijltje neerzetten. Lees meer.

* Hier vindt je mijn Pinterest bord over riemen/ ceintuurs.

* Wil je alles te weten komen over jouw unieke figuur? Boek dan eens een figuur-advies. Lees meer.

* Wil je meer lezen over hoe je een buikje kunt camoufleren? Lees dan dit blog.