• darkblurbg
  • darkblurbg

Riemen zijn er in vele soorten en maten.

Gepubliceerd op: 28-03-2018

Riemen en ceintuurs zijn hele leuke accessoires waarmee je je outfit gemakkelijk kunt verfraaien. Daarnaast ze hebben natuurlijk ook een praktische waarde... ze houden je kleding op hun plek. In dit blog ga ik in op de verschillende soorten riemen die er te vinden zijn. Er zit er vast wel eentje bij waar jij enthousiast van wordt!

Met een riem kun je een outfit speciaal maken. Er is een grote verscheidenheid aan riemen en ceintuurs. Je koopt ze in allerlei breedtes, lengtes, kleuren en materialen. Naast dat een riem kan dienen om een broek, rok, blouse of jurk op zijn plaats te houden. Verder kun je een riem gebruiken om bepaalde delen van je lichaam te benadrukken.

Een riem moet de juiste lengte hebben. Ze zijn meestal verkrijgbaar vanaf 70 cm t/m ca. 115 cm. De maten lopen steeds met 5 cm op. Meet om de goede maat te bepalen de omtrek van je taille of heupen.

Een riem van echt leer gaat heel lang mee en wordt steeds mooier als je het leer goed onderhoud. Er zijn ook riemen en ceintuurs van kunststof, metaal of stof. Een gaatje van een ceintuur van kunstleer scheurt snel uit.

Door een een simpel, goedkoop riempje te vervangen voor een chic leren exemplaar kun je je kleding er een heel gemakkelijk stuk mooier (en duurder) uit laten zien.

Soorten riemen: smalle riem.

^ Smalle riemen vallen minder op dan brede riemen. Je kunt ze gebruiken door de lusjes in je rok of broek maar ook los in je taille dragen. Een riem in een afstekende kleur valt uiteraard meer op als een kleur die hetzelfde is als je kleding. Een smalle riem past bij iedereen, maar vooral bij vrouwen met een korte taille of een kort bovenlijf  is het de beste keuze. Je kunt een smal ceintuurtje ook onder een open gedragen colberje of vestje dragen zodat je er maar een klein stukje van ziet. Zo kun je een illusie van een taille creëren zelfs als je weinig taille hebt.

Soorten riemen: broekriem.

^ De broekriem heeft als functie je broek op zijn plaats te houden. Heb je een groot verschil tussen je taille en heupen dan is het dragen van een riem vaak erg prettig. Daarnaast kan je een broekriem natuurlijk ook om zijn sierwaarde gebruiken. Soms hebben broekriemen prachtige gespen.

Soorten riemen: de heupriem.

^ Een heupriem is langer dan een taille-riem. Een brede taille-riem moet rond gesneden. Je kunt hem daardoor goed om je heupen dragen. Een brede, rechte riem kan de rondingen van je heupen niet goed volgen en valt recht en te stug op de heupen. Soms is er aan de achterkant een stuk brede elastiek gebruikt zodat je qua maat iets meer speling hebt.

Een heupriem is rond gesneden.

^ Op deze foto kun je goed zien dat deze heupriem rond gesneden is. Hij valt daardoor mooi over je rondingen. De haak kun je vastzetten op verschillende lengtes.

Soorten riemen: kettingriem.

^ De kettingriem ziet er elegant en bijzonder uit en heeft een grote sierwaarde. Deze zijn er voor zowel in de taille als op de heupen.

Soorten riemen: corset-riem.

^ De corset-riem is erg breed en legt het accent heel sterk op de taille. Dit soort riemen zijn alleen geschikt als je een lange en smalle taille hebt.

Soorten riemen: de taille-riem.

^ De taille-riem is recht gesneden en is daardoor goed in de taille te dragen. Hij is er in allerlei breedtes. Heb je een korte taille? Neem dan een smalle taille-riem.

 

Heupriem die uitloopt in een punt.

^ Een heupriem die in een punt uitloopt is erg mooi om te zien en staat mooier en slanker dan rechte riemen. Zo'n riem kan een vetrolletje bij de buik mooi camoufleren. Draag hem dan wel om een wat losser vallend kledingstuk en niet op een dun en glad t-shirt. Dus bijvoorbeeld op een blouse, een los vallend jurkje of een gebreide jurk in medium dikte.

Deze heupriem loopt in een punt.

^ Een heupriem die in een punt loopt heeft een diagonale lijn. Diagonale lijnen geven meer verlenging als rechte lijnen en staan dus slanker dan rechte riemen.

 

Bijzondere riemen.

^ Met een bijzondere riem heb je een echte eyecatcher te pakken! Investeer in een bijzondere leren riem of een riem met vrolijke kwastjes o.i.d. en je kunt je outfit een instant update geven. Riemen met een klein tasje er aan zijn op het moment weer helemaal 'hot'.

Meer lezen?

* In dit artikel ga ik in op taillering. Lees meer.

* Dit blog-artikel gaat over riemen en persoonlijke stijl.

* Dit is mijn Pinterestbord over riemen. Kijk hier.

* Wil je meer lezen over de efecten van riemen? Lees meer.

* Dit artikel gaat over de effecten van riemen en ceintuurs. Lees meer.