• darkblurbg
  • darkblurbg

Wat doe je aan nu je veel thuis moet werken?

Gepubliceerd op: 19-10-2020

Nu we veel thuis moeten werken wil je graag kleding aan die er verzorgd uitziet, maar ook prettig draagt. Thuiswerken kan ook in stijl! En dat hoeft zeker geen te mantelpakje zijn. Kleding van 'travel-materiaal' is ideaal om thuis in te werken. Ik heb wel eens eerder over dit vrij nieuwe materiaal geschreven en zal in dit blog weer leuke voorbeelden laten zien. Je kunt uiteraard ook goed gaan voor een leuke wollen trui met een lekkere zachte broek die comfortabel aanvoelt. Of neem een wollen jurkje of een jumpsuit, dan ben je in één keer klaar.

Nu we door de nieuwe maatregelen weer veel tijd in en om huis door zullen gaan brengen is hele zakelijke kleding meestal niet meer nodig. Toch willen we er netjes en verzorgd uit blijven zien. Soms moet je nog wel videobellen met Skype, Zoom of Google Hangouts, dus dan is het uiterlijk weer heel belangrijk. Ook voel je jezelf automatisch beter wanneer je er goed uit ziet. Val dus niet in de valkuil om in een joggingpak of zelf in je pyjama achter je computer te kruipen... Dat gaat ten koste van je motivatie en je productiviteit. Je voelt je in vrijetijdskleding zo relaxt, dat je je gelijk ook vermoeider voelt.

Wat trek je aan nu je thuis moet werken?

Het is goed om ook op thuiswerkdagen in je normale ritme te blijven en gewoon volgens je oude gewoontes te blijven handelen. Zet dus gewoon je wekker, zoals je normaal zou doen. Eenmaal wakker pak je een douche, kleed je leuk aan, maak je je op en doe je je haar. Je zult merken dat je daarna een stuk lekkerder aan je thuiswerkdag begint. 

Kleding in travelwear.

Kleding van travel-materiaal is ideaal om thuis in te werken. Je zit er in deze kleding  heel verzorgd uit, het voelt heerlijk aan en je kunt er allerlei prachtige outfits mee maken! Van casual tot zakelijk. Travelstof is een luxe en stijlvol stretch-materiaal wat niet kreukt.

Wat doe je aan als je thuis werkt?

^ Moet je voor je werk een video-call doen? Dan is een jasje van travel-materiaal ideaal!

Hier zie je de travelwear blazer Versatille van D'etoiles Casiope. Een goeie basis is het halve werk. Deze blazer sluit met een riem, heeft lange mouwen en klepzakken. Het model heeft een relaxte fit en het materiaal zit heerlijk. Stofsamenstelling van de blazer: 73% polyamide, 27% elastaan. Machinewas: 30 graden. Te koop bij Little Soho.

De gympen kun je uiteraard ook vervangen door een paar nette laarzen of pumps, dan heb je meteen weer een totaal andere look.

Je kunt travelstof het beste op een wolprogramma wassen en meteen ophangen. Het is super snel droog en je hoeft het eigenlijk niet te strijken! Ideaal toch?

Kleding om thuis in te werken.

^ De Clear blazer van Studio Anneloes is een echte evergreen! De unieke stretch (medium travel quality) in het colbert geeft het item optimaal draagcomfort terwijl je er toch netjes uitziet. Daarnaast kun je dit jasje met regular fit en lange mouwen perfect combineren met een basis-broek van dit merk. Foto van siezz.nl

Wat trek je aan n u je thuis moet werken?

^ Deze prachtige paarse overslagjurk met overslag effect van D’Etoiles Casiopé is een kleurrijke aanwinst aan je garderobe! De V-hals geeft de jurk een vrouwelijke en elegante uitstraling en met het bijpassende riempje accentueer je de taille moeiteloos. Het item is gemaakt van kreukvrij 'travelmateriaal'. Heeft een V-hals en driekwart mouwen Komt met een bijpassend riempje. Materiaal: 72% polyamide, 28% elastaan, het is dus heel rekbaar. Machinewas 30 graden. Je kunt dit soort kleding na het wassen het beste meteen op een kapstokje hangen en als het droog is kun je het gelijk weer dragen. Te koop bij Little Soho.

Wat draag je als je thuis moet werken?

^ Creëer in een handomdraai een stijlvolle, maar relaxte look met deze jumpsuit van D'Etoiles Casiopé! De jumpsuit is gemaakt van elastisch en kreukvrij materiaal waardoor hij heerlijk comfortabel is. Het item heeft twee steekzakken en een borstzakje. Ook komt hij met een riempje zodat je taille perfect uitkomt! De jumpsuit is gemaakt van kreukvrij 'travelmateriaal' en heeft een hemdkraag. Te koop bij Little Soho.

Of neem een trui, vest of jurk.

Wat draag je als je thuis moet werken?

Met deze zwarte hoge laarzen van Via Vai maak jij gegarandeerd een fashion statement. Wat deze laars zo stoer maakt, is de stevige zool met grof profiel. Verder is de look van deze leren laarzen minimalistisch en clean. Daardoor zijn ze met vele outfits te combineren. Hier is deze stoere laars gecombineerd met een strak gebreid jurkje en een lekker groot vest. Foto van viavaishoes.com

Wat draag je als je veel thuis moet werken?

^ Tuniekjurk Paulien van Woman by Earn is een stijl die perfect het midden houdt tussen klassiek en eigentijds-nonchalant. Deze geruite jurk is gemaakt van een zachte katoenkwaliteit in een herringbone weefsel met crinkle-structuur. Ontworpen in een combinatie van bruin, groen, beige en donkerblauw en perfect om zowel solo als in combinatie met een slim-fit broek te dragen. Kleding van Perfectly Basisc.

Wat doe je aan als je veel thuis moet werken?

^ Creëer een relaxte 24/7 stijl met dit open vest van American Vintage in een trendy roestrode kleurtint. De halflange mouwen, de steekzakken aan de voorkant en de rolzoom afwerking geven het vest een nonchalante feel. Je kunt hem ook met een riem in de taille dragen voor een stijlvolle touch. Kleding van Perfectly Basisc.

Wat draag je nu je thuis moet werken?

^ Wat een heerlijk dracht: Een grote, zachte coltrui op een skinny broek, gecombineerd met een paar stoere, zwarte laarsjes. Te koop bij Little Soho.

Wat draag je nu je thuis moet werken?

^ Eenvoudig zacht truitje, gedragen op een canvas broek. Te koop bij Little Soho.

Wat draag je als je thuis werkt?

^ Geef je outfit een kleurrijke boost met dit vest van Kocca. Het vest heeft een opvallende print en is versierd met franjes wat zorgt voor een bohemian uitstraling. De subtiele glitter in de stof geeft het item een sprankelende touch. Een leuk vest draagt lekker casual en is heerlijk warm. Hier is hij gecombineerd met een leren broek en stoere leren booties. Kleding te koop bij Little Soho. 

Wat doe je aan als je thuis moet werken?

^ Lange vesten in comfortabele breisels, we krijgen er geen genoeg van en Woman by Earn ook niet. Dit donkerblauwe vest is gemaakt van een luxe modal- en katoenmix in een zwaar Fisherman’s ribbreisel. Het vest heeft extra-lange mouwen, steekzakken in de zijnaden en sluit op minimalistische wijze met een enkele knoop middenvoor. Kleding van Perfectly Basisc.

Wat draag je wanneer je veel thuis moet werken?

^ Comfortabele wollen jurk, gedragen met een paar hoge laarzen van suède. Te koop bij Little Soho.

Wat doe je aan nu je veel thuis moet werken?

^ Jurk Annie gemaakt van Merinowol. Foto van Woman by Earn.

Wat doe je aan bij het video-bellen?

Moet je vaak video-bellen voor je werk? Zorg er dan voor dat je er representatief uitziet. Kies bijvoorbeeld voor een mooie blouse in een kleur die jou flatteert. Een effen blouse is op het scherm rustiger aan de ogen dan eentje met een druk dessin. Omdat je alleen je bovenlichaam ziet is het niet zo belangrijk wat je aan het onderlichaam draagt.

Zorg voor verzorgd haar en een nette make-up. het is belangrijk dat je met je gezicht naar het licht toe zit tijdens het video-bellen. Let er ook op dat je achtergrond er netjes uitziet. Met een vieze vaat of een stapel gedragen kledingstukken achter je maak je een slechte indruk. Ook al zie je er zelf keurig uit...

Wat draag je als je moet videobellen.

^ Draag een mooie, effen blouse als je moet videobellen. Dan zie je er verzorgd uit. Foto van Little Soho.

Meer lezen?

* Ik heb al eens eerder een blog gemaakt over kleding van travelstof. Lees hier waarom dit materiaal zo ideaal is.

* Wanneer je veel thuis werkt is kleding in een natuurlijke kledingstijl vaak prettig om te dragen. Lees in dit blog meer over het natuurlijke stijltype.