• darkblurbg
  • darkblurbg

Een winterse kledingcapsule voor een herfsttype.

Gepubliceerd op: 09-10-2020

Dit keer heb ik de kledingcapsule voor het warme herfsttype uitgewerkt. Deze kledingcapsule is heel geschikt voor de winterperiode. Tijdens de winterperiode is het voor een herfsttype met haar warme, donkere kleurenpalet meestal niet zo moeilijk om kleding te vinden. Helemaal nu bruin weer helemaal terug is! De zomerperiode wordt door het herfsttype vaak als lastiger ervaren doordat we ons dan graag in lichtere kleuren hullen.

Het warme herfsttype staat het mooist in warme, donkere, gedempte kleuren. Dit kleurtype heeft meestal een vrij hoog licht/ donkercontrast in haar uiterlijk. Dus behoorlijk donker haar, behoorlijk donkere ogen een een lichte huid. Hele licht kleuren alleen gedragen zijn te flets voor het warme herfsttype. Lichte kleuren dienen gecombineerd te worden met donkere kleuren.

Pocket-kleurenwaaier voor het warme herfsttype.

^ Het kleurenpalet van het warme herfsttype.

Winterse kledingcapsule voor een herfsttype.

^ Het 'herfsttype' is een kleurtype dat komt uit het 4 seizoenen-systeem. Je ziet het ook terug bij het 6 seizoenen-systeem en bij het 10 seizoenen-systeem. Bij het 12 seizoenen-systeem wordt dit kleurtype het 'warme herfsttype' genoemd.

De belangrijkste kenmerken van het warme herfsttype zijn in volgorde van belangrijkheid:

1. warm,

2. donker en

3. gedempt.

Ben jij ook een warm herfsttype? Dan sta jij het mooist in warme, gedempte, meer donkere kleuren. Jouw kleuren hebben een rijke, gouden toon. De warme, rijke kleuren van het herfsttype doen ons denken aan een herfstbos. Ben jij geanalyseerd als een herfsttype? Dan ben jij een zogenaamde 'warme herfst'.

Het warme herfsttype heeft  een warme kleuring. Met een warme oogkleur zoals: groene, warm bruine (zoals hazelnoot en amber), groenblauwe, bruingroene of grijsbruine ogen. Ook blauwe ogen kunnen voorkomen, ze zijn dan staalblauw.

Herfsttypes hebben meestal een warme haarkleur, donker honingblond, donkere roodtinten en warme bruintinten en donkerbruin komen bij het warme herfsttype het meeste voor. Vaak heeft het haar een warme gloed.

Winterse kledingcapsule voor een herfsttype.

^ Een kledingcapsule is een kleine groep van items (ca. 8 tot 12 stuks, meer kan ook) die goed met elkaar 'mixen en matchen' en goed gedragen kunnen worden in een bepaalde omgeving. Met deze goed gekozen items kun je een haast oneindig aantal verschillende combinaties maken. 

Deze kledingcapsule bestaat uit 21 onderdelen. Om te beginnen 11 kledingstukken. Om precies te zijn: drie kledingstukken voor aan het onderlichaam, een nette broek, een skinny jeans en een rokje. Verder een jurk, een groen t-shirt, twee blouses, een oranje trui, twee vesten en een winterjas. Verder 3 paar schoenen, 2 tassen en 3 sjaals, een horloge en een halsketting.

Doordat deze kledingstukken en accessoires qua kleur en stijl goed bij elkaar passen kun je er een bijna oneindig aantal kledingcombinaties mee maken.

Het is goed om verschillende soorten kledingstukken te nemen. De ene wat netter en de andere wat meer casual. Dan heb je veel meer mogelijkheden qua gelegenheden waar je je voor moet kleden. Neem dus liever niet 3 spijkerbroeken, 3 t-shirts en 3 truien, maar kies ook wat gekledere stukken. In dit geval zijn de oranje blouse, de okergele blouse, de groene broek, de laarzen hoge hakken en de beide tassen vrij gekleed.

Neem als herfsttype het liefst gedempte (gedekte) kleuren. Ook je pastels zijn wat gedempter. Combineer jouw pastelkleuren en lichte kleuren altijd met donkere kleuren.

Gedempt houdt in dat de kleuren met wat grijs of bruin gemengd zijn. Hierdoor verdwijnt de helderheid. Verder is het voor jou heel belangrijk is dat je kleuren een warme 'ondertoon' hebben. Dit houdt in dat er veel geelpigment in je kleuren zit. In koele kleuren zit veel blauwpigment. Koele kleuren staan het herfsttype niet mooi. Ze maken je gezicht grauw.

Winterse kledingcapsule voor een herfsttype.

^ Hier heb ik een combinatie gemaakt met diep oranje blouse, laarzen in cognackleur, een gouden horloge, gecombineerd met een broek en winterjas in olijftinten. De wollen sjaal heeft kleuren die zeer geschikt zijn voor een herfsttype.

Winterse kledingcapsule voor een herfsttype.

^ Het geruite rokje past qua kleuren perfect bij een herfsttype.

Winterse kledingcapsule voor een herfsttype.

^ Deze combinatie van de jeans, het vest en het t-shirt is lekker casual.

Winterse kledingcapsule voor een herfsttype.

^ Hier heb ik drie combinaties gemaakt met de skinny jeans. Een herfsttype kan wel donkerblauw dragen maar moet deze kleur eigenlijk opwarmen met een mooie warme kleur.

Winterse kledingcapsule voor een herfsttype.

^ Deze combinatie is een stuk gekleder en geschikt voor kantoor. Je kunt i.p.v. het vest ook een blazertje nemen. Dan wordt het geheel nog zakelijker.

Winterse kledingcapsule voor een herfsttype.

^ Hier heb ik de olijfgroene pantalon op vier verschillende manieren gecombineerd.

Winterjas voor het herfsttype.

^ Bij deze kledingcapsule heb ik een knielange winterjas gekozen. Die kun je over alle kleding dragen, dus ook over de lange vesten en de jurk. Het is het handigst om voor je winterjas een neutrale kleur te nemen. Hier heb ik voor een olijfgroen exemplaar gekozen. Een neutrale kleur verveelt niet snel. Je jas kun je er door van sjaal te wisselen steeds anders uit laten zien.

Meer lezen?

* Wil je mijn blog over het warme herfsttype lezen. In dit blog vind je informatie over kleuren en kleding voor het warme herfsttype.

* Vaak vinden herfsttypes het in de zomerperiode lastig om kleding te vinden. Lees in dit blog waar je dan op kunt letten.

* Ben jij ook een herfsttype en zoek je een kleurenwaaier en of seizoens-e-book voor jouw kleurtype? Die kun je bij mij bestellen. Kijk hier.

* Bruin is het nieuwe zwart, dit is goed nieuws voor het herfsttype. Jaren lang was er bijna geen bruine kleding te vinden. Lees hier meer.

* Heb jij geen idee wat jouw kleurtype is? Kom dan eens langs voor een kleuradvies. Ik werk met 26 verschillende kleurentypes. Lees meer.