• darkblurbg
  • darkblurbg

Waarom een kleuradvies je leven een stuk leuker en gemakkelijker kan maken.

Gepubliceerd op: 15-05-2020

De reden waarom ik 32 jaar geleden mijn eerste kleurenanalyse heb laten doen is dat ik mezelf er vaak zo saai en bleek uit vond zien. Mijn kast hing vol met kleren in allerlei uiteenlopende kleuren en een rode draad was er totaal niet in te vinden... Nu ik mijn kleuren ken hoef ik nooit meer te twijfelen. Sinds ik de kleuren van het koele zomerpalet draag is het of de puzzelstukjes helemaal op hun plaats gevallen zijn. Tot op de dag van vandaag ben ik helemaal tevreden met mijn kleuren.

Kleuradvies/ kleurenanalyse in Joure.

Dit zijn acht redenen waarom een kleurenanalyse je leven kan vergemakkelijken en zelfs veranderen:

1. Je komt door de goede kleuren te dragen dichter bij jezelf.

Ooit ben ik verkeerd geanalyseerd als wintertype. Ik voelde me totaal niet thuis bij de harde winterkleuren. Jaren later liet ik me opnieuw analyseren en toen bleek ik een zomertype te zijn. Na die tweede kleurenanalyse viel alles op zijn plek! Het klinkt misschien een beetje overdreven, maar het voelde net alsof ik thuisgekomen was...

Kort na de tweede kleuranalyse ben ik begonnen me laten scholen tot image consultant. Grappig genoeg heb ik sindsdien gemerkt dat mensen die de kleuren dragen die bij hen passen zich veel meer 'zichzelf' voelen. Soms kan het een tijdje duren tot dit besef ontstaat. Bijvoorbeeld als iemand altijd zwart droeg en blijkt dat deze kleur niet in zijn/haar kleurenpalet voorkomt of wanneer je een warm kleurtype bent dat altijd koele kleuren droeg, etc., maar het werkt altijd.

Kleuradvies in centrum van Groningen.

2. Mensen zien harmonie tussen jou en de kleuren die je draagt.

Met de juiste kleuren complementeer je je natuurlijk kleuring. Met de verkeerde kleuren komt het vaak voor dat men eerst de kleuren ziet en dan pas jou. En dat is natuurlijk niet wat je wilt...

Andersom kan ook. Iemand met een sterke persoonlijke kleuring kan er in te fletse of te lichte kleuren onbeduidend en saai uitzien. Verder kun je door je kleuren goed te gebruiken de aandacht naar de sterke punten in je lichaam sturen. Zodat mensen bijvoorbeeld als eerste naar je gezicht kijken en niet naar je heupen ;-)

De voordelen van een kleurenanalyse/ kleuradvies.

3. Je bespaart tijd en geld.

Hoe gemakkelijk is het dat je tijdens het shoppen heel snel kunt zien waar de voor jouw geschikte kleuren hangen? Zo hoef je niet onnodig kleding in voor jou ongeschikte kleuren te passen en kom je niet meer met de verkeerde kleuren thuis.

Hoeveel geld je aan je kleding wilt besteden is natuurlijk aan jou. Maar als je wilt kun je met veel minder geld toe. Je kledingkast kan behoorlijk uitgedund worden. Is het niet fijn dat je nooit meer mis kunt grijpen?

Ook zul je merken dat je er in een simpel, betaalbaar bloesje of truitje in één van jouw topkleuren fantastisch uitziet.

Waarom een kleurenanalyse zo goed voor je werkt.

4. Je kunt heel eenvoudig een garderobe samenstellen die echt voor je werkt.

Nadat je een kleurenanalyse hebt laten doen weet je precies welke kleuren je kunt kiezen voor zowel je kleding als je metalen, accessoires, make-upkleuren, leerkleuren, haarkleuren, kleuren voor een brilmontuur en kleuren voor je zonnebril.

Aan de hand van je kleurenpalet kun je een perfect harmoniërende garderobe samenstellen. Alle kleuren uit je kleurenpalet kunnen namelijk met elkaar gecombineerd worden. Je kunt zo een oneindig aantal kledingcombinaties maken en maak je niet meer steeds die vaste 'setjes'.

Precies de goede kleuren dragen maakt het verschil tussen er goed en er geweldig uitzien.

Kleuradvies/ kleurenanalyse in Groningen.

5. Je kunt met weinig make-upspullen toe.

Ben jij ook zo iemand met een lade vol (ongebruikte) make-upspullen? Met enige make-up in de juiste kleuren zie je er fris en jeugdig uit, terwijl de verkeerde kleuren je kunnen 'overpoweren', je er ziekelijk uit kunnen laten zien of je juist heel mat kunnen maken. Met de goede make-upkleuren hoef je maar een klein beetje make-up te gebruiken voor een groot effect. En als je geen make-up draagt is dat ook geen probleem, dan draag je gewoon de meer sprekende kleuren uit je palet onder je gezicht.

Je kunt als je je kleuren kent met veel minder make-upkleuren toe en koopt geen verkeerde kleuren meer. Zo gebruik ik zelf elke dag dezelfde make-upkleuren, dat staat los van de kleding die ik kies. 

De voordelen van een kleurenanalyse/ kleuradvies.

6. Je ontdekt nieuwe kleuren die je geweldig staan.

We hebben allemaal de neiging om vast te houden aan een beperkt aantal kleuren. Een kleurenanalyse zorgt ervoor dat je je bewust wordt van nieuwe kleuren die je geweldig staan maar die je zelf wellicht nooit uitgeprobeerd zou hebben.

De voordelen van een kleurenanalyse/ kleuradvies.

7. Je breidt je opties uit en leert hoe je het beste kunt maken van de kleding die je al hebt.

Doordat je nu precies weet naar welke kleuren je moet zoeken tijdens het winkelen vergroot je je opties. Verder ben je in staat om het beste te halen uit de kleding die je al hebt. Door bijvoorbeeld een sjaal, topje of accessoire in een kleur te kopen die je fantastisch staat kun je kleding in een kleur die niet in je kleurenpalet voorkomt een enorme oppepper geven. Doordat je kleuren allemaal dezelfde ondertoon, diepte en mate van helderheid hebben past alles prachtig bij elkaar.

De voordelen van een kleurenanalyse/ kleuradvies.

8. Je krijgt meer zelfvertrouwen.

De juiste kleuren geven je een goed gevoel en laten je er geweldig uit zien. Met de kleuren uit jouw kleurenpalet zie je er fris, gezond, jeugdig en stralend uit. Je haren glanzen, je huid ziet er fris uit en je oogkleur springt er uit. Met jouw beste kleuren zien we harmonie in je uiterlijk. Je gaat je daardoor vanzelf zekerder van jezelf voelen!

De voordelen van een kleurenanalyse.

Je durft na de kleurenanalyse veel meer te doen met kleuren, omdat je weet dat ze je staan!

* Wil jij precies weten welke kleuren jou het beste staan? Boek dan eens een kleurenanalyse. Ik werk met 26 verschillende kleurtypes. Lees meer.

Kleurenanalyse/ kleuradvies in Joure (Friesland).

^ Een aantal van mijn klanten.

De beste kleuren in de wereld zijn de kleuren die jou het mooiste maken!

Meer lezen?

* Helaas gaat er nog geregeld wat mis bij een kleurenanalyse. Lees meer.

* Wil jij ook precies weten welke kleuren jou het beste staan? Boek dan een kleurenanalyse. Ik werk met maar liefst 26 verschillende kleurtypes. Lees meer.

Kleuradvies/ kleurenanalyse in Joure.

^ Bij de kleurenanalyse werk ik met 26 verschillende kleurtypes. Je krijgt een handige '2-sides' kleurenwaaier in 40 kleuren bij het kleuradvies.

Kleuradvies/ kleurenanalyse in Joure (Friesland).

^ Hier zie je mij met Hinke, ik heb haar geanalyseerd als een warme lentetype. 

* Ik ben zelf inmiddels opgeschoven naar het lichte zomertype. Je kunt wanneer je wat ouder bent veranderen van kleurtype. Lees meer in dit blog.