• darkblurbg
  • darkblurbg

Wat is een goede kleur voor je brilmontuur?

Hoe kies je een kleur voor je brilmontuur.
Gepubliceerd op: 20-11-2016

Een nieuwe bril kopen is niet zo gemakkelijk. Naast het kiezen van de vorm en de stijl van je nieuwe bril moet je ook een keuze maken voor de kleur van het montuur. Ga je voor een neutrale kleur die past bij al je kleding? Of kies je een opvallende kleur? Of neem je misschien een montuur met twee of meer kleuren? Houd in elk geval rekening met de ondertoon van je huid. Ben je een koel kleurtype dan maakt een te warm montuur je huid gelig.

Een montuur voor een nieuwe leesbril of dagbril kiezen is best lastig. 

Met een bril kun je je uitstraling heel snel veranderen. Je kunt krachtiger door lijken als je voor een donkere montuur gaat. Of sprekender en met meer expressie wanneer je voor een accentkleur kiest. Het is dus belangrijk om van tevoren te bedenken wat je wilt uitstralen met je nieuwe bril.

Misschien ben je zelfs in de gelukkige positie dat je er twee verschillende kunt kiezen. Dat geeft je de mogelijkheid om je stemming door middel van je bril uit te drukken.

 

^ Op deze collage zie je aan de linker kant voorbeelden van brillen met een koel gekleurd montuur en aan de rechterkant brillen met een warm gekleurd montuur.

Een brilkleur kan je oogkleur versterken of juist zwakker maken. Heb je een mooie sprekende oogkleur let er bij het kiezen van je nieuwe bril dan op wat de kleur van het montuur doet met je oogkleur. Je wilt natuurlijk niet dat je sprekende ogen dof lijken door je brilkleur.

Wil je een bril die bij al je kleding past en toch spreekt, dan zijn bruin-, taupe-, beige- en grijstonen of een combinatie hiervan ideaal.

Wil je wat meer autoriteit uitstralen neem dan een wat zwaarder montuur.

Neem je glazen zijn wat groter, dit is momenteel de trend.