• darkblurbg
  • darkblurbg

Wat is een goede kleur voor je brilmontuur?

Hoe kies je een kleur voor je brilmontuur.
Gepubliceerd op: 20-11-2016

Een montuur voor een nieuwe leesbril of dagbril kiezen kan best lastig zijn. In dit blog geef ik je tips waar je op kunt letten. Met een bril kun je je uitstraling heel snel veranderen. Je kunt krachtiger door lijken als je voor een donker montuur gaat. Of sprekender en met meer expressie wanneer je voor een opvallende accentkleur kiest. Het is dus belangrijk om van tevoren te bedenken wat je wilt uitstralen met je nieuwe bril.

Misschien ben je zelfs in de gelukkige positie dat je er twee verschillende kunt kiezen. Dat geeft je de mogelijkheid om je bril aan te passen bij de situatie of je stemming. Is dat niet mogelijk? Dan kun je het beste een neutrale kleur kiezen die past bij jouw natuurlijke kleuring. Houd je van een metaalkleur? Een metaalkleur passend bij je kleurtype is ook een goede neutrale optie. Of neem een randloos model met pootjes in jouw metaalkleur en met evt. een klein kleuraccentje.

Een landloze bril is heel neutraal.

^ Een randloze glasbril is heel neutraal, zowel qua kleur als qua uitstraling. De bril links heeft een klein geel accentje aan het pootje. Deze brillen zijn van Silhouette. Ook glasbrillen gaan met hun tijd mee en hoeven zeker niet ouderwets te zijn.

 

^ Op deze collage zie je aan de linkerkant voorbeelden van brillen met een koel gekleurd montuur en aan de rechterkant brillen met een warm gekleurd montuur.

Wil je een metaalkleur?

De warme kleurtypes staan mooi in gouden monturen. Een lentetype kan beter een lichte goudkleur nemen en het herfsttype een wat mattere don verder goudkleur.

De koele kleurtypes staan het beste in zilveren monturen. Het zomertype neemt het beste lichtere en mattere zilvertinten. Het wintertype kan heel goed glanzend zilver hebben.

Een brilkleur kan je oogkleur versterken of juist zwakker maken. Heb je een mooie sprekende oogkleur, bijvoorbeeld blauw of groen?  Let er bij het kiezen van je nieuwe bril dan op wat de kleur van het montuur doet met je oogkleur. Je wilt natuurlijk niet dat je sprekende ogen dof lijken door je brilkleur.

Wil je een bril die bij al je kleding past en toch spreekt, dan zijn bruin-, taupe-, beige- en grijstonen of een combinatie hiervan ideaal.

Wil je wat meer autoriteit uitstralen neem dan een wat zwaarder montuur en/of een donkere kleur.

Neem je glazen zijn wat groter, dit is momenteel de trend.

 

Brilmontuur in een warme kleur.

^ Brilmontuur in warme bruintinten. Mooi voor de warme kleurtypes. Deze kleuren zijn neutrale kleuren. Dit is een hele gemakkelijke bril om met allerlei kleuren uit je kleurenpalet te combineren.

Brilmontuur in warme kleuren.

^ Brilmontuur in warme bruintinten. De pootjes hebben een koele kleur. Leuk voor warme kleurtypes die hun warme kleuren graag combineren met donkerblauw of jeansblauw.

Geel brilmontuur.

^ Een geel brilmontuur geeft je meer pit. Geel is een accentkleur. Dit is een kleur voor 'erbij'.

Goudkleurig brilmontuur.

^ Een goudkleurig brilmontuur is momenteel helemaal in en ook heel gemakkelijk te combineren met andere warme kleuren.

 

Brilmontuur in kleuren kleuren.

^ Brilmontuur in koele kleur, lichtgrijs. Mooi voor de koele kleurtypes. Deze kleur is heel neutraal en past bij alle koele kleuren.

Brilmontuur in koele kleuren.

^ Brilmontuur in koele kleuren, grijs met grijsblauw. Mooi voor de koele kleurtypes.

Felblauw brilmontuur.

^ Felblauw brilmontuur, mooie kleur voor een wintertype.

Blauw brilmontuur.

^ Het staat heel mooi om kleuren die je van nature in je uiterlijk hebt te herhalen. Hier een blauw brilmontuur (kleur van de ogen) met een brilpootje in de kleur van het haar.

Ga je voor een veilige keuze?

Wil je een bril in een die je moeiteloos kunt combineren met al je kleuren. Neem dan een neutrale kleur. In het begin van dit blog heb ik al de randloze glasbril genoemd. Je kunt ook kiezen voor een neutrale kleur zoals bijvoorbeeld neutraal bruin of taupe. Of neem een bril van transparant kunststof.

Heb je een licht uiterlijk neem dan een bril in een lichtere kleur. Ben je wat donkerder? Dan ben je vaak wat meer pit nodig.

Montuur in en neutrale kleur.

^ Montuur in taupekleur.

Brilmontuur in een neutrale kleur.

^ Een montuur in neutrale kleuren past bij al je kleding.

Brilmontuur van transparant kunststof.

^ Een brilmontuur van transparant kunststof pas bij iedereen. Heb je heel donker haar? Dan kan een transparante bril misschien wat te flets staan.

Meer lezen?

* Wil je mijn Pinterest-bord bord zien over brilmonturen? Kijk dan hier. Wist je dat je me ook kunt volgen op Pinterest?

* Ben je een warm kleurtype en draag je graag (donker)blauw? Warm het blauw dan op met mooie, warme kleuren uit je palet. Kijk hier hoe je deze kleur het beste kunt dragen.

* Wil jij nu ook wel eens weten welk kleurtype je bent? Ik werk met 16 verschillende kleurtypes. Kom gerust eens langs voor het kleuradvies. Lees meer.

* Je kunt je oogkleur versterken door contrasterende kleuren te kiezen. Dit geldt ook voor kleuren voor je oogmake-up. Dat kun je zien in dit blog.