• darkblurbg
  • darkblurbg

Wat is een goede kleur voor je brilmontuur?

Gepubliceerd op: 20-11-2016

Een montuur voor een nieuwe leesbril of dagbril kiezen kan best lastig zijn. In dit blog geef ik je tips waar je op kunt letten. Met een bril kun je je uitstraling heel snel veranderen. Je kunt krachtiger door lijken als je voor een donker montuur gaat. Of sprekender en met meer expressie wanneer je voor een opvallende accentkleur kiest. Het is dus belangrijk om van tevoren te bedenken wat je wilt uitstralen met je nieuwe bril.

Misschien ben je zelfs in de gelukkige positie dat je er twee verschillende kunt kiezen. Dat geeft je de mogelijkheid om je bril aan te passen bij de situatie of je stemming. Is dat niet mogelijk? Dan kun je het beste een neutrale kleur kiezen die past bij jouw natuurlijke kleuring. Houd je van een metaalkleur? Een metaalkleur passend bij je kleurtype is ook een goede neutrale optie. Of neem een randloos model met pootjes in jouw metaalkleur en met evt. een klein kleuraccentje.

Glasbrillen.

^ Een randloze glasbril is heel neutraal, zowel qua kleur als qua uitstraling. Soms hebben ze een klein kleuraccentje aan het pootje. Deze brillen zijn van Silhouette.

Ook glasbrillen gaan met hun tijd mee en hoeven zeker niet ouderwets te zijn.

 

^ Op deze collage zie je aan de linkerkant voorbeelden van brillen met een koel gekleurd montuur en aan de rechterkant brillen met een warm gekleurd montuur.

Wil je een metaalkleur?

De warme kleurtypes staan mooi in gouden monturen. Een lentetype kan beter een lichte goudkleur nemen en het herfsttype een wat mattere don verder goudkleur.

De koele kleurtypes staan het beste in zilveren monturen. Het zomertype neemt het beste lichtere en mattere zilvertinten. Het wintertype kan heel goed glanzend zilver hebben.

Een brilkleur kan je oogkleur versterken of juist zwakker maken. Heb je een mooie sprekende oogkleur, bijvoorbeeld blauw of groen?  Let er bij het kiezen van je nieuwe bril dan op wat de kleur van het montuur doet met je oogkleur. Je wilt natuurlijk niet dat je sprekende ogen dof lijken door je brilkleur.

Wil je een bril die bij al je kleding past en toch spreekt, dan zijn bruin-, taupe-, beige- en grijstonen of een combinatie hiervan ideaal.

Je kunt ook heel goed een bril in (ongeveer) de kleur van je haar nemen. Die kleur draag je immers bij je.

Wil je wat meer autoriteit uitstralen neem dan een wat zwaarder montuur en/of een donkere kleur.

Neem je glazen zijn wat groter, dit is momenteel de trend.

Trendy brilmontuur.

^ Een minimalistisch metaalkleurig brilmontuur is momenteel helemaal in en ook heel gemakkelijk te combineren met andere kleuren.

Ga je voor een veilige keuze?

Wil je een bril in een die je moeiteloos kunt combineren met al je kleuren. Neem dan een neutrale kleur. In het begin van dit blog heb ik al de randloze glasbril genoemd. Je kunt ook kiezen voor een neutrale kleur zoals bijvoorbeeld neutraal bruin of taupe. Of neem een bril van transparant kunststof.

Heb je een licht uiterlijk neem dan een bril in een lichtere kleur. Ben je wat donkerder? Dan ben je vaak wat meer pit nodig.

Een montuur in taupekleur is een fijne kleur omdat het overal bij past.

Een montuur in neutrale kleuren past bij al je kleding.

Een brilmontuur van transparant kunststof pas bij iedereen. Heb je heel donker haar? Dan kan een transparante bril misschien wat te flets staan.

^ Een 'hoornen' bril staat het warme herfsttype prachtig.

^ Je kunt een brilmontuur kiezen aan de hand van je kleurenwaaier. Een 'hoornen' bril staat het warme herfsttype prachtig. Je hebt hoorn van kunststof, maar er zijn ook brillen van echt buffelhoorn verkrijgbaar. Het fijne van deze kleur is dat het neutraal is en bij alle herfstkleuren past.

Meer lezen?

* Naast de kleur zijn er nog 4 andere belangrijke factoren waar je rekening moet mee moet houden bij het kiezen van een nieuwe bril. Lees meer.

* Wil je mijn Pinterest-bord bord zien over brilmonturen? Kijk dan hier. Wist je dat je me ook kunt volgen op Pinterest?

* Ben je een warm kleurtype en draag je graag (donker)blauw? Warm het blauw dan op met mooie, warme kleuren uit je palet. Kijk hier hoe je deze kleur het beste kunt dragen.

* Heb jij geen idee wat jouw kleurtype is? Kom dan eens langs voor een kleuradvies. Ik werk met 26 verschillende kleurentypes. Lees meer.

* Het staat heel mooi om je oogkleur(en) te herhalen. Lees meer.