• darkblurbg
  • darkblurbg

Schoenentrend: Overknee boots.

Gepubliceerd op: 12-11-2016

Het wordt weer kouder, dus tijd om de laarzen weer uit de kast te halen. Zoek je een paar hippe laarzen voor deze herfst? De overknee boot is het helemaal. Deze laars is extra hoog, hij reikt tot over de knie. Hij is stoer te dragen met een platte hak en elegant met een hoge hak. Grappig, in 1983 heb ik ze zelf ook al een keer gehad :-)

Overknee boots zijn er in allerlei soorten materialen, hakhoogte, kleuren, materialen en stijlen. Ze zijn leuk te combineren met bijvoorbeeld een grote trui, een wollen jurkje of een poncho. Zo blijft het lekker nonchalant.

Dit type laarzen kan er als het verkeerd gestyled wordt al snel wat ordinair uit zien. Wat je kunt doen om dit te voorkomen? Let dan op deze vijf punten:

1. Combineer ze met wat stoerdere of losser vallende kleding. Overknee laarzen zijn van zichzelf vrij sexy. Als je overknee laarzen wilt combineren met een jurkje, dan is het verstandig om te kiezen voor een combinatie die een meer stijlvolle look geeft. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een nonchalante overhemdjurk of lekker groot model trui. Een overhemdjurk of grote trui staat een stuk stijlvoller dan een heel strak jurkje. Je kunt ook kiezen voor een romantisch bloemenjurkje of een sportief jurkje.

2. Materiaalkeuze. Ook maakt het veel verschil van welk materiaal de overknee laars gemaakt is. Een stroef materiaal zoals bijvoorbeeld suède oog wat stoerder en natuurlijker dan een glanzend materiaal. Laklaarzen gecombineerd met strakke kleding, hele korte of te blote kledingstukken combineren is wat te veel van het goede. Neem liever geen hooggehakte exemplaren met een slangenprint of pantermotief.

3. Hakhoogte. Ook maakt het een groot verschil hoe hoog de hakken van je overknee laarzen zijn. Een plattere hak is stoerder en kan daarom sneller met strakkere kleding gecombineerd worden. 

4. Kleurkeuze. Het staat het mooiste om voor rustige (neutrale) kleuren te kiezen. Bijvoorbeeld zwart, grijs, beige, taupe, donkerbruin. Laat felrode kniehoge laarzen links liggen.

Het is ook heel mooi om een kleur door te zetten van laarzen tot kleding. Dus bijvoorbeeld alles in het grijs, zwart, camel of taupe. Of neem alles in ongeveer even donkere kleuren (bijvoorbeeld donkerbruin met zwart, camel met beige of lichtgrijs met taupe).

5. Beenbedekking. Je kunt deze laarzen dragen met blote benen, een strakke broek, een panty of een maillot. Met een maillot draag je hem wat stoerder en met een dunne panty of blote wordt het totaalbeeld geraffineerder.

6. Styling. Houd je styling verder wat stoerder, romantisch, klassiek of sportiever. Laarzen die tot over de knie reiken kunnen met allerlei kledingstukken gecombineerd worden: een rokje, een shortje, een jurkje, een grote trui, een klassiek wollen jas, een korte trenchcoat, een biker jasje, een bomberjasje, een net colbert, een stoere teddy coat, een grote sweater, een baseball jack, een skinny broek, een bloemetjesjurkje, een poncho. Houd de materialen van je kleding wat stoerder en grover (bijvoorbeeld een grof gebeid jurkje of grote trui, tweestof, bouclé) of juist wat romantischer. Neem liever geen kleding van gladde of glimmende materialen als je het geheel stijlvol wil houden.

Tip 1: Doordat dit soort laarzen echt ver over de knie reiken is het prettig om exemplaren te nemen die soepel zijn. Stugge leersoorten zitten niet fijn! Vaak zijn overknee boots dan ook van rekbaar materiaal gemaakt.

Overknee boots.

Ik vind het zelf het leukste om een overknee boot van suède te combineren met wat stoerdere kledingstukken zoals een los vallend wollen jurkje of een grote grof gebreide trui met een skinny jeans. Zo wordt het totaalplaatje lekker stoer.

Overknee boots.

Tip 2: Ben je klein van stuk of heb je korte benen? Dan zijn overkneelaarzen misschien niet zo geschikt voor jou. Ze zijn dan meestal te lang voor je doordat de verhoudingen niet kloppen. Soms doen ze ook zeer ter hoogte van je knieholte. Check daarom eerst hoe ze zitten voordat je ze koopt. Ben je klein? Dan kun je vaak beter hoge laarzen als het type op het voorbeeld hier onder nemen.

Hoge laarzen.

Meer lezen?

* Wil je inspirerende vrouwelijk/stoere voorbeelden van combinaties met kniehoge laarzen zien? Kijk dan op mij Pinterest bord hierover.