• darkblurbg
  • darkblurbg

Wat zal ik vandaag weer eens aantrekken?

Gepubliceerd op: 03-10-2019

De meest gehoorde opmerking die ik krijg is: ik weet nooit zo goed wat ik aan zal trekken. Heb jij ook moeite met het maken van leuke kledingcombinaties? In deze blogpost zeven tips.

1. Neem eens een trend-item als uitgangspunt.

^ Heb je kort geleden een trend-im aangeschaft. Begin dan eens met dit kledingstuk, bijvoorbeeld de gewassen of ripped jeans die op dit moment 'in' is. Combineer daar kleding bij in kleuren die jou leuk staan.

2. Zorg er voor dat je overzicht hebt.

Deze tip zou voor zichzelf moeten spreken, maar helaas hebben veel mensen hun kledingkast niet op orde. Overzichtelijk opgeborgen kleding en accessoires zorgen ervoor dat je kunt overzien wat je in de kast hebt en maken het een stuk gemakkelijker om je te kleden. Kleding en accessoires die je niet ziet draag je ook niet...

Zorg er ook voor dat kleding pas je kast in gaat als het schoon, heel en gestreken is. Niets is zo vervelend als mis te grijpen...

Hoe houd je je kledingkast overzichtelijk?

4. Werk met een kledingstuk met een print.

Veel van mijn klanten zeggen niet van prints te houden en zeggen dat ze bijna alleen effen kledingstukken in hun kast te hebben. Maar met bijvoorbeeld een rok, blouse, sjaal of een paar schoenen met een print kan je een saaie outfit heel gemakkelijk speciaal maken. Houd de rest rustig als je een opvallende print kiest. 

Hoe kun je je garderobe 'up to date' houden?

^ Een kledingstuk in een leuke print is verder niet zo veel extra meer nodig. Kleding van Steps.

5. Werk met een kledingcapsule.

Misschien is het handig voor jou om te werken met een zgn. 'kleding-capsule'. Onderaan dit artikel vind je de link naar een blog waarin ik uitgebreid uitleg hoe zo'n kleding-capsule werkt.

Werken met een handige kledingcapsule.

^ Voorbeeldfoto uit mijn blog over het werken met een handige kledingcapsule. Mijn capsule kun je gebruiken voor zowel het werk als privé.

6. Werk met jurkjes.

Heb je moeite met combineren, begin dan met jurkjes!

Doordat jurken uit één deel bestaan zijn ze het gemakkelijkst om te combineren. Je kunt een simpel jurkje op allerlei manieren stylen. Zo kun je het eenvoudig aanpassen aan jouw persoonlijke stijl. Hetzelfde geldt voor een jumpsuit, die bestaat ook uit één stuk.

Verander van kledingstijl door andere accessoires.

^ Dit blauwe jurkje is een voorbeeld van een goede basisjurk. Hij heeft geen toeters en bellen en is dus een soort 'blanc canvas' waar je heel veel mee kunt. Het jurkje ziet er steeds anders uit door er andere accessoires bij te kiezen. Op het voorbeeld links is het jurkje wat losser gestyled (vrouwelijk maar toch vrij casual), op de tweede voorbeeld feestelijk, op het derde voorbeeld vrouwelijk maar toch een beetje stoer en op het rechter voorbeeld klassiek. Zo'n simpel jurkje is erg fijn om te hebben. Doordat het zo eenvoudig is en het je veel opties geeft om het te stylen zul je er niet snel op uitgekeken raken.

Zoek uit wat jouw stijlpersoonlijkheid is. Door middel van kleding kan iemand zichzelf uitdrukken. Veel vrouwen hebben geen idee wat hun stijl is. Wie haar stijlvoorkeuren kent kan gemakkelijker een evenwichtige garderobe samenstellen. Ook kun je door deze kennis bewuster 'spelen' met stijl. Je weet wat je doet waneer je je kleed. Wanneer je je eigen smaak kent heb je minder miskopen, doordat je alleen die kleding koopt die bij jouw persoonlijke stijl past. Je laat je minder beinvloeden door mode of door wat anderen zeggen of vinden.

Kijk welke soort jurk je leuk vindt en bij je figuur past: bijvoorbeeld een wikkeljurk, een kimono model, een doorknoopjurk, een tuniekjurkje, een jurkje in ‘Jacky Kennedystijl’, effen, met meerdere kleuren,  een LBD, met bloemen of een andere print. Ook maakt het materiaal veel verschil, houd je van katoen, satijn, fluweel, viscose, corduroy, glanzende stof, wol, gebreid, stretch, leer, suède, etc?Verder is kleding in effen kleuren gemakkelijker te combineren dan kleding met een dessin. Het meest praktisch is het om te beginnen met het aanschaffen van kleding in rustige, onopvallende (neutrale) kleuren en combineer die evt. met een, twee of drie meer opvallende accentkleuren.

Combineren met een rok en top met een print.

^ Een andere (handige) optie is dat je een rok en een top neemt in dezelfde stof. In dit geval met een klein printje. Je kunt ze dan samen als jurk dragen, maar ook combineren met andere kledingstukken. Zo heb je nog veel meer combinatiemogelijkheden!

7. Voeg wat kleur toe aan een outfit in neutrale kleuren.

Hoe kun je je garderobe up to date houden?

^ Deze outfit van Steps bestaat uit de kleuren blauw, geel en wit. Het geel zorgt voor de nodige kleur.

Meer lezen?

* Wil je meer weten over hoe je een handige kledingcapsule samen kunt stellen? Lees dan dit blog.

* Wil je meer lezen over hoe handig jurken zijn? Lees dan dit artikel.

* Wil je lezen hoe je je garderobe op to date kunt houden? Lees dan dit blog.

* Prints zijn een ideaal middel om je inspiratie uit te halen. Lees meer.