• darkblurbg
  • darkblurbg

Hoe weet je wanneer je genoeg accessoires gebruikt hebt in de outfit?

Gepubliceerd op: 14-01-2017

Heel vaak krijg ik vragen over de hoeveelheid accessoires die je het beste kunt toevoegen aan je outfit. Dit is één van de lastigste dingen bij het stylen van je kleding. Je wilt er niet te saai uitzien, maar ook niet te veel accessoires in één keer gebruiken. Uiteraard is het afhankelijk van je persoonlijkheid wat te veel of te weinig is. Er is daarom geen 'hapklaar' antwoord te geven op deze vraag. Toch kan ik je deze 10 handige richtlijnen geven.

- 1. Accessoires zijn geweldig om een saaie outfit bijzonder mee te maken. Kettingen, ringen, oorbellen, haarspeldjes, hoofddeksels, horloges, broches, corsages, schoeisel, riemen, brillen, zonnebrillen, tassen, bijzondere sleutelhangers (momenteel helemaal 'in'), sjaaltjes, sjaals, handschoenen... er is te veel keus om op te noemen. Maar probeer niet te veel in één keer te dragen.

- 2. Houd rekening met je persoonlijkheid. Ben je een klassiek type, een natuurlijk type, een sportief type, een vrouwelijk type of houd je juist van opvallen? Pas de stijl van je accessoires aan bij je persoonlijkheid. Een wat meer extravagant type kan beter weg komen met wat te veel of hele opvallende sieraden dan bijvoorbeeld een sportief type.

- 3. Je hoeft geen complete bij elkaar passende sieradenssets te dragen. Dit staat al snel een beetje braaf en bedacht. Het is juist veel leuker om bestaande setje uit elkaar te trekken. Combineer ze met sieraden in dezelfde stijl. 

- 4. Voeg steeds één item toe en kijk in de spiegel of er nog iets bij moet of niet. Gebruik je een 'statement piece', zoals opvallende oorbellen of een bijzonder ketting in je outfit? Houd dan de rest van je accessoires wat rustiger en zorg dat de focus op het 'statement piece' ligt. Laat je accessoires niet met elkaar vechten om de aandacht. Houd in dit geval ook je kleding liever wat rustig.

 - 5. Je hoeft niet op safe te spelen. Dus niet allemaal blauwe kledingstukken met blauwe accessoires. 

En als je alles in (ongeveer) dezelfde kleuren kiest, zorg dan voor wat interessante details. Zoals kledingstukken met leuke details, interessante sieraden of bijzondere schoenen.

- 6. Houd alles in verhouding met jouw proporties. Ben je bijvoorbeeld tenger? Overdrijf dan niet met te grote accessoires. En neem geen piepklein tasje als je wat forser bent.

- 7. Leg de focus daar waar je hem hebben wilt... Op je sterke punten dus! Heb je geen duidelijke taille? Waarom zou je dan een glitterriem dragen?

Focus op de taille.

^ Focus op de taille. Kleding: Little Soho.

- 8. Draag je een bril? Je bril is ook een accessoire. Houd hier rekening mee. Helemaal is het een opvallende bril is. Het kan al snel een beetje veel worden bij je gezicht. Je kunt daarom beter kiezen voor een mooie ring of armband dan voor grote oorbellen of een opvallende halsketting.

- 9. Make-up. Houd je van opvallende rode lippen of smokey eyes? Houd dan je sieraden vlak bij je gezicht wat rustig. Rode lippen én een glinsterende ketting is misschien wat veel. Neem liever een mooie ring of armband. Je wilt dat die mooie mond ook echt in de schijnwerpers staat toch... Opvallende make-up kun je ook als accessoire zien.

- 10. Neem op een regenachtige zondagmiddag eens alle tijd om setjes met kleding en accessoires uit te proberen. Maak foto's van combinaties waar je enthousiast over bent en plak ze in de binnenkant van je kastdeur. Zo kun je je op dagen dat je weinig tijd hebt snel aankleden zonder er bij na te hoeven denken.

Meer lezen?

* Wil je meer lezen over de statement ketting? Klik hier.

* Wil je lezen over het focuspunt in je outfit? Lees meer.

* Ben jij er zat van om steeds maar te twijfelen bij het aankleden? Ben je (te) veel tijd kwijt aan het kiezen van kleding die past bij allerlei gelegenheden? Ik leer je hoe je gemakkelijk kunt combineren met je eigen kleding. Naast het dragen van de juiste kleuren en kledingmodellen is het hebben van een uitgekiend samengestelde garderobe een must om jezelf goed en gemakkelijk te kunnen kleden. Vaak hoor ik van klanten dat ze moeite hebben met het samenstellen van zo'n garderobe. Ook ontbreekt het dikwijls aan overzicht en ruimte in onze kast doordat we moeite hebben afscheid te nemen van gedateerde kleding of kleding die ons niet meer past. Een garderobe-update kan uitkomst bieden. Ik leer je welke kleding (en aanvullende zaken zoals schoenen, tassen en accessoires) je nodig hebt om je op elk moment van je leven passend te kleden. In kleding naar jouw smaak, waarin jij je prettig voelt en met een uitgekiend aantal kledingstukken zodat je overzicht houdt. Door een uitgekiend soort kledingstukken kun je je outfits gemakkelijk 'up-graden' en 'down-graden'. Je hebt dan altijd iets geschikts in je kast hangen. Lees meer.

Woon je te ver weg of wil je thuis meer lezen? Bestel dan mijn e-book: 1. GEMAKKELIJK STYLEN EN COMBINEREN EN GARDEROBE PLANNING & -UPDATE (V).

Trek je steeds weer dezelfde setjes aan en vind je het moeilijk  om te mixen en matchen met je kleding en accessoires? In dit e-book leg ik duidelijk uit hoe je kleding en accessoires eenvoudig keer op keer anders kunt stylen en combineren. Je leert aan de hand van dit e-book van 112 pagina's hoe je er met een beperkt aantal kledingstukken toch steeds anders uit kunt zien. Ik geef uitleg over de 15 belangrijkste onderdelen bij het maken van leuke kledingsetjes. Verder leg ik uit hoe je een goede garderobe op kunt bouwen waarmee je bij iedere situatie in je leven goed voor de dag kunt komen. De map bevat veel duidelijke kleurenfoto's van goede basics, accessoires en allerlei andere leuke aanvullingen. Verder uitleg over het werken met handige kledingcapsules. Een kledingcapsule is een kleine groep van kleding-items die goed met elkaar combineren. Ga hier naar de e-books.