• darkblurbg
  • darkblurbg

Waar leg je de focus in je outfit?

Gepubliceerd op: 29-11-2016

Denk bij het kiezen van je outfit na over waar je de focus legt. Leg de focus niet op plekken waar je de aandacht niet wilt. Heb je bijvoorbeeld brede heupen? Neem dan geen top met een randprint precies op je heupen. Heb je brede schouders, kies dan geen jasje met epauletten, etc.

Lichte kleuren vallen meer op als donkere kleuren.

We vinden het vaak fijn om iets in een lichte kleur bij ons gezicht te dragen, bijvoorbeeld door een wit of pastelkleurig t-shirt, topje of overhemd onder een donkerder jasje, tui of vest te kiezen.

Bij zakelijke kledingcombinaties zien we vaak een lichte blouse of overhemd gecombineerd met een donker jasje.

Dit soort kleurencombinaties zijn heel geschikt om de aandacht naar het gezicht te leiden. Meestal ook fijn op de werkvloer: een wat hoger donker-licht contrast in je outfit zorgt voor meer overwicht.

^ Het lichtblauw geblokte overhemd en het marineblauwe colbert geven samen een redelijk hoog donker-licht contrast. Deze kleurencombinatie zorgt voor voldoende afstand, maar het oogt ook weer niet te streng.

Lichte en felle kleuren en opvallende prints trekken de meeste aandacht in je outfits.

Waar ligt de focus in je outfit?

^ Focus ligt bij de gestreepte broek. Ouftit van Steps.

Door middel van kleur kun je de focus sturen. Lichte en felle kleuren vallen het meest op. Donkere kleuren maken juist slanker.

Ook strepen kunnen de focus ergens op richten. 

Waar ligt de focus in je outfit?

^ De focus gaat naar het roze topje. Kleding littlesoho.nl

Waar ligt de focus in je outfit?

^ De focus ligt hiet op het rode tasje. Kleding littlesoho.nl

Waar ligt de focus in je outfit?

^ De focus ligt hier bij de gestreepte top. Kleding littlesoho.nl

Waar ligt de focus in je outfit?

^ Focus ligt in deze outfit op de lichtgekleurde wikkelriem. Draag alleen zo'n riem als je een goede taille hebt. Kleding littlesoho.nl

Waar ligt de focus in je outfit?

^ Focus gaat als eerste naar de felroze strepen op het vest. Kleding littlesoho.nl

Waar ligt de focus in je outfit?

^ De focus gaat hier naar zowel het jasje als de gele laarsjes. De aandacht gaat daardoor steeds op en neer. Dit kan rustig ogen... Kleding littlesoho.nl

Waar ligt de focus in je outfit?

^ De focus gaat hier naar de gestreepte rok en de rode schoenen. De focus ligt hier dus op de onderkant van het lichaam, wat fijn kan zijn als je brede schouders hebt of een volle boezem. Kleding littlesoho.nl

Waar leg je de focus in je outfit?

^ Ook opvallende (rand)prints trekken uiteraard de focus.

Bij de linker outfit gaat de aandacht vooral naar de buste. Heb je een mooie buste en een buikje dan is dit een goed idee.

Bij de tweede outfit gaat het oog voornamelijk naar de driehoekige print aan de onderkant van de jurk (en daarna naar de V-hals boven de buste).

Bij het rechter voorbeeld trekt de ruitvormige print op de buik de aandacht... Wanneer je een buikje hebt wil je hier niet de aandacht.

Meer lezen?

* Wil je meer lezen over waar je focuspunten in je figuur legt? Lees dan dit blog.

* Door slim te werken met lijnen in je kleding kunnen je allerlei effecten bereiken. Dit blog gaat over de effecten van diagonale lijnen.

* Draag je graag een riem? In dit blog lees je wat de effecten van een riem zijn.

* Wil je meer weten over de effecten van sjaals? Lees meer.