• darkblurbg
  • darkblurbg

Voeg eens wat kleur toe aan je outfit!

Gepubliceerd op: 14-11-2019

Vind jij je outfits soms een beetje saai? Je kunt ze heel gemakkelijk een kleurinjectie geven. In dit blogartikel vind je een aantal inspirerende voorbeelden.

Mis je soms wat sjeu in je outfit? Dit kan gebeuren wanneer je graag neutrale kleuren draagt. Neutrale kleuren zijn de zgn. 'non-kleuren' als donkerblauw, bruin, grijs, zwart, beige. Je maakt een ouftit in neutrale kleuren heel gemakkelijk spannender door wat kleur toevoegen. Dit kun je o.a. doen met een kleurige accessoire. Zoals bijvoorbeeld een tas, een halsketting, een paar opvallende oorbellen of een sjaal. Maar je kunt ook een gekleurd kledingstuk of een paar gekleurde schoenen nemen.

Neutrale kleuren zijn het fundament voor je garderobe. Het zijn kleuren die niet in de kleurencirkel voorkomen. De kleuren die in de kleurencirkel voorkomen zijn: rood, geel, blauw, groen, oranje en paars, of mengvormen hiervan. Deze kleuren noemen we basiskleuren. Neutrale kleuren kunnen wel een heel klein beetje van deze kleuren bevatten, maar ze zijn niet duidelijk te zien. Denk dan bijvoorbeeld aan donkerblauw, dat is blauw met zwart erdoor. Er zijn voor elk kleurtype verschillende neutrale kleuren te vinden.

Voeg eens een beetje kleur toe aan je outfit.

^ Met een gekleurde ketting of een gekleurde sjaal (of beide) maak je een kledingstuk in een neutrale kleur een stuk kleuriger. Verder zie je er beter uit met een sprekende kleur onder je gezicht. Dit komt doordat sprekende basiskleuren meer voor je doen dan neutrale 'non-kleuren'.

Hoewel deze grijs/zwarte top een spannende dierenprint heeft en glanst is het toch een neutrale kleur en kan hij best wat kleur gebruiken in de vorm van een gekleurde ketting, een paar gekleurde oorbellen of kleurige sjaal.

Voeg eens een beetje kleur toe aan je outfit.

^ Deze tas in Ibiza-stijl is heel kleurig en laat dit ouftje meer spreken. Foto van Little Soho.

Voeg eens een beetje kleur toe aan je outfit.

^ De rode tas en de rode schoenen maken deze witte ouftit heel speciaal. In de blouse zit ook wat rood, daardoor passen de rode accenten er extra goed bij. Foto van Little Soho.

Voeg eens een beetje kleur toe aan je outfit.

^ Het heuptasje uit de 90-er jaren is weer helemaal 'hot'. Je spulletjes zijn er veilig in en je draagt dit soort tasjes tegenwoordig schuin over je borst. Het is nu dus eigenlijk een borsttasje ;-)

Het rood van het heuptasje haalt het zwarte setje helemaal op! Ook leuk dat er wat rood terugkomt in de gympjes. Foto van Little Soho.

Voeg eens een beetje kleur toe aan je outfit.

^ Een sjaal is de ideale accessoire om je outfit in één handomdraai een stuk kleuriger mee te maken.

Voeg eens een beetje kleur toe aan je outfit.

^ Wat een verschil tussen links en rechts. Doordat er links alleen neutrale kleuren te zien zijn 'gebeurt' er weinig. Ook lijkt de huid minder helder. Als je goed kijkt zie je dat de oogkleur door het blauw versterkt wordt en dat de haarkleur opfrist van de blauwe sjaal. 

Voeg eens een beetje kleur toe aan je outfit.

^ Ook een gekleurd hemdje in een basiskleur geeft al veel kleur. Foto van Little Soho.

Voeg eens een beetje kleur toe aan je outfit.

^ Een sjaal of een omslagdoek kun je prima gebruiken om je outfit kleuriger te maken. Wil je langer en slanker lijken? Laat je sjaal dan gewoon naar beneden hangen, zoals ik hier heb gedaan op deze foto.

Voeg eens wat kleur toe aan je outfit.

^ Deze geblokte sjaal geeft wat kleur aan de outfit. Een sjaal kort in je hals knopen staat mooi als je lang en slank bent. Een sjaal kort in de hals geknoopt geeft namelijk een verkorting in het lichaam. Foto: Little Soho.

Voeg eens wat kleur toe aan je outfit!

^ Met dit prachtige helder blauwe bolero-jasje voeg je gemakkelijk een flinke dosis kleur toe. Foto van: Donna Li.

Een bolero is een vestje (of jasje) dat kort in de taille eindigt. Soms is het zelfs nog korter en heeft het alleen maar mouwtjes die over de schouders met elkaar verbonden zijn. Een bolero kan een lange mouw of een korte mouw hebben. Een bolero staat lekker pittig. Hij kan wat bijzonders aan je outfit geven. Ook kun je het eenvoudig gebruiken voor wat extra kleur. En uiteraard houdt hij je schouders en armen lekker warm.

Hoe draag je een bolero of een kort vestje?

^ Bolero-vestje met knoopsluiting en een rechte onderkant. Het geel uit het motiefje komt terug in het bolerootje. Foto van: kekkejurkjes.nl

Voeg eens wat kleur toe aan je outfit.

^ Ook met een vestje of jasje in een vrolijke kleur kun je een saaie outfit snel leuker maken. 

Voeg eens wat kleur toe aan je outfit.

^ Ook met een kleurige statement-ketting kun je heel gemakkelijk wat kleur toevoegen.

Meer lezen?

* Heb je een kledingstuk in een kleur die je eigenlijk niet staat? In dit blog vind je handige oplossingen.

* Voor mij was het een openbaring wat de juiste kleuren voor me deden. Ben je benieuwd wat een kleurenanalyse voor jou kan betekenen? Lees dan dit blog eens.

* Wil je lezen hoe je een accentkleur toe kunt voegen. Wanneer je een accentkleur gebruikt is het het mooiste om deze accentkleur een paar keer terug te laten komen in je outfit. Lees meer hierover in dit blog.

* Gebruik jij wel eens een statement-ketting? Het is een ideale accessoire om je outfit wat kleur mee te geven. In dit blog lees je er meer over.

* Ben jij een 'sjalen-mens'. De één is dat wel en de ander juist totaal niet. Lees in dit blog meer over de effecten van sjaals.

* Ben jij er zat van om steeds maar te twijfelen bij het aankleden? Ben je (te) veel tijd kwijt aan het kiezen van kleding die past bij allerlei gelegenheden? Ik leer je hoe je gemakkelijk kunt combineren met je eigen kleding. Naast het dragen van de juiste kleuren en kledingmodellen is het hebben van een uitgekiend samengestelde garderobe een must om jezelf goed en gemakkelijk te kunnen kleden. Vaak hoor ik van klanten dat ze moeite hebben met het samenstellen van zo'n garderobe. Ook ontbreekt het dikwijls aan overzicht en ruimte in onze kast doordat we moeite hebben afscheid te nemen van gedateerde kleding of kleding die ons niet meer past. Een garderobe-update kan uitkomst bieden. Ik leer je welke kleding (en aanvullende zaken zoals schoenen, tassen en accessoires) je nodig hebt om je op elk moment van je leven passend te kleden. In kleding naar jouw smaak, waarin jij je prettig voelt en met een uitgekiend aantal kledingstukken zodat je overzicht houdt. Door een uitgekiend soort kledingstukken kun je je outfits gemakkelijk 'up-graden' en 'down-graden'. Je hebt dan altijd iets geschikts in je kast hangen. Lees meer.

Woon je te ver weg of wil je thuis meer lezen? Bestel dan mijn e-book: 1. GEMAKKELIJK STYLEN EN COMBINEREN EN GARDEROBE PLANNING & -UPDATE (V).

Trek je steeds weer dezelfde setjes aan en vind je het moeilijk  om te mixen en matchen met je kleding en accessoires? In dit e-book leg ik duidelijk uit hoe je kleding en accessoires eenvoudig keer op keer anders kunt stylen en combineren. Je leert aan de hand van dit e-book van 112 pagina's hoe je er met een beperkt aantal kledingstukken toch steeds anders uit kunt zien. Ik geef uitleg over de 15 belangrijkste onderdelen bij het maken van leuke kledingsetjes. Verder leg ik uit hoe je een goede garderobe op kunt bouwen waarmee je bij iedere situatie in je leven goed voor de dag kunt komen. De map bevat veel duidelijke kleurenfoto's van goede basics, accessoires en allerlei andere leuke aanvullingen. Verder uitleg over het werken met handige kledingcapsules. Een kledingcapsule is een kleine groep van kleding-items die goed met elkaar combineren. Ga hier naar de e-books.

* Wil jij ook precies weten welke kleuren jou het beste staan? Boek dan een kleurenanalyse. Ik werk met maar liefst 26 verschillende kleurtypes. Je kunt nu ook een online kleurenanalyse bij me doen, aan de hand van foto's. Lees meer.