• darkblurbg
  • darkblurbg

Hoe draag je chunky booties bij een jurkje?

Gepubliceerd op: 14-01-2022

Op dit moment is de mode wijdvallend en zien we veel chunky boots. Ze worden meestal Chelsea boots of biker boots genoemd. Na de Dr. Martens trend (hoge veterschoenen) zien we veel van dit soort laarzen met een grove rubberen zool. In allerlei soorten, van enkel- tot kniehoog, zonder sluiting, met ritsen en met vetersluitingen. En in allerlei kleuren van wit, crème, bruin tot zwart.

Het grappige is dat je aan dit stoere schoeisel gaat wennen. Toen ik ze vorig jaar voor het eerst in de winkels zag vond ik ze wel heel heftig. 

Hoe draag je chunky boots?

^ Een tijdje terug zag ik deze enkelboots. Deze kleur past het beste bij mij omdat hij mijn benen langer laat lijken.

Hoe draag je chunky boots?

^ Ze waren er ook in een lichtere variant. Die vond ik weer leuker, maar hij maakt mijn benen weer korter. Ik kon toen nog niet zo goed besluiten, dus heb het eerst maar even zo gelaten...

Maar nu vind deze chunky boots steeds leuker en overweeg ik zelfs om een paar lichte, hoge exemplaren aan te schaffen.

Licht(er) schoeisel staat leuk bij de jurkjes in lichte kleuren die ik als 'licht zomertype' vaak draag. Maar ik wil dit soort chunky boots wel in de fysieke winkel uitproberen, hetgeen nu met de lockdown eventjes niet gaat. Met mijn lengte (1.57 cm) wil ik wel eerst goed bekijken hoe ze me staan en hoe ik ze kan dragen. Dit soort grove laarzen staan al snel wat lomp, helemaal als je vrij klein bent.

Chunky boots, hoog model.

^ Deze lichte, hoge boots vind ik heel erg leuk. Foto van Nelson. Ik denk dat ze heel mooi staan bij mijn kleding in lichte kleuren.

Hoe draag je boots bij een jurkje?

^ Ik draag graag dit soort jurkjes, maar als ik veel moet lopen of staan zijn een paar platte schoenen fijn. Het leek me leuk om eens een paar zwarte boots te proberen. Deze booties heb ik uitgekozen, ze zijn van Gabor.

Zwart is nou niet direct mijn ideale kleur, maar ver weg uit mijn gezicht kan het op zich wel. Om een verbinding tussen deze zwarte boots en mijn lichte zomerpalet te maken heb ik een paar lichtere jurkjes uitgezocht waar ook een beetje zwart in terug komt.

Ik draag mijn booties hier met zwarte opaque kousen van de Hema. Die zijn warm en sterk en voelen fijn aan.

Opaque kousen van de Hema in 40 Denier.

^ Hier zie je de opaque kousen van de Hema. Ze kosten slechts € 4,00 en zijn verkrijgbaar in heel veel kleuren. Ze zijn sterk, de dikte is 40 denier en ze zijn ondoorzichtig. Ik vind ze zelf veel fijner aanvoelen als een panty, verder zijn ze veel warmer, blijven mooi en gaan ze bijna niet stuk.

Hoe draag je boots bij een jurkje?

^ Mijn boots zijn van lakleer en zijn rondom afgezet met kleine studs.

Hoe draag je bootje bij een jurkje?

^ Hier draag ik de booties met een dunne zwarte panty. Dat staat wat verfijnder.

Hoe draag je een paar chunky booties.

^ Hier draag ik enkellaarsjes (toevallig ook van Gabor) bij het jurkje. Ik draag hier weer de zwarte opaque kousen. Dit soort laarsjes met een hakje staan me het mooist. Maar booties vind ik een leuke trend en ze lopen fijner dan een hakje.

Hoe draag je boots bij een jurk?

^ Hier draag ik een paar hoge pumps (ha ha, ook weer Gabor... een fijn schoenenmerk vind ik) bij het jurkje. Dat staat heel feestelijk. Met een panty is het nog chiquer.

Modetrend: biker booties.

^ Hier heb ik de booties aan bij een ander jurkje. In dit jurkje is ook weer wat zwart terug te vinden.

Hoe draag je boots onder een jurkje?

^ Met deze grijze laars heb je weer een ander (sportiever en zachter) beeld.

^ Deze grijze, enkellange boots zijn van Shabbies. Ze hebben een rubberen zool. Ze zijn van stoer leer wat je niet kunt poetsen.

Ik heb bij deze laarsjes soms ook antracietkleurige panty's aan.

Hoe draag je boots onder een jurkje?

^ Hier draag ik een ander jurkje met de Shabbies.

^ Hier heb ik een lang vest over de jurk aangetrokken.

Hoe draag je bootje bij een jurkje?

^ Hier zie je een paar half hoge chunky Chelsea boots met een grove, dikke zool in een offwhite tint. Foto van Arendonk.

Hoe draag je boots met een jurk?

^ Hoog model laars in een lichtbeige-tint. Foto van NA-DK. Dit soort laarzen wil ik zelf nog uitproberen. Ze lijken me fijn bij mijn lichter gekleurde jurken. En ik denk dat het hogere model mij beter staat.

Trend: Chelsea boots/ chunky boots.

^ Na veel zoeken heb ik in Dusseldorf gevonden wat ik zocht. Dit soort hoge, chunky boots wilde ik heel graag aanschaffen.

Trend: Chelsea boots/ chunky boots.

^ Ik vond ze helemaal geweldig, maar helaas stonden ze niet mooi bij mijn kleine postuur. Ze zijn veel te grof voor me. Ik vond het echt heel jammer, maar je moet wel reëel zijn over welke trends je kunt volgen...

Hoe draag je de trendy boots van dit moment?

^ Boots in dit soort grootte passen beter bij mijn lengte en postuur.

Trend: Chelsea boots/ chunky boots.

^ Uiteindelijk zijn het deze booties geworden! Ik ben een 'licht zomertype' en draag veel licht gekleurde kleding, ook in de winter.

Trend: Chelsea boots/ chunky boots.

^ Deze booties hebben een redelijk lichte kleur. Ze zijn van het merk Paul Green. Dat komt redelijk in de buurt van wat ik zocht. Deze bootie is alleen wat minder grof dan de laarzen die ik in eerste instantie wilde. De donkere veters en de zwarte zool maken ze pittig en zorgen ervoor dat donkere kousen er mooi bij passen. Ik vind bij mezelf lichte kousen of panty's niet zo mooi staan.

Dr. Martens.

De iconische veterlaars van Dr. Martens was in eerste instantie bestemd voor fabrieksarbeiders, politieagenten en postbezorgers. Het zijn hele stugge boots die je echt in moet lopen.

Het schoeisel is ontwikkeld door dr. Klaus Märtens uit Duitsland. Al snel werden de Dr. Martens laarzen als modestatement geadopteerd door Britse subculturen die de Dr. Martens boot droegen om te rebelleren tegen de middenklasse. Nog steeds staat Dr. Martens symbool voor individuele stijl en zelfexpressie. Wel is deze boot tegenwoordig zo gangbaar dat de subcultuur ze minder graag kiest.

Voorbeelden van Dr. Martens boots.

^ Voorbeelden van Dr. Martens boots.

Meer lezen?

* De warme lente staat, net als ik, niet zo mooi in zwarte panty's of kousen. In dit blog laat je je goede alternatieven zien. Lees meer.

* Sommige schoenen, zoals de chunky boots zijn echt trends. Over trends moet je goed nadenken. Ze kunnen namelijk ook snel weer verdwijnen. Aan de andere kant kunnen ze je look ook een 'up to date' uitstraling geven. Wil je weten wat de verschillen zijn tussen basic items en trend-items? Lees dan dit blog.

* Ik ben zelf een licht zomertype. Mijn kleuren zijn licht, koel en redelijk helder. In de winter kleden we ons intuïtief vaak graag wat donkerder. Voor de lichte kleurtypes zoals ik is de winter de moeilijkste tijd om te shoppen. Toch zijn er allerlei leuke oplossingen voor dit 'probleem' te vinden. Lees meer.

* Wil je meer lezen over de kenmerken en kleuren van het 'licht zomertype'? Lees meer.

* Ben je een 'koel zomertype' en ben je op zoek naar winterkleding? Lees dan dit blog.

* Zoek je voorbeelden van winterkleding voor het lentetype? Kijk dan hier.

* Wil je meer lezen over de bekendste kleursystemen bij kleuradvies? Lees meer.

* Weet jij niet welke kleuren jou het mooiste staan? Doe een kleurenanalyse (M/V) en vind samen met mij uit wat je beste kleuren zijn. Ik werk met 26 verschillende kleurtypes. Lees meer.

* Ben je een licht kleurtype? Dit zijn het 'lichte zomertype', het 'lichte lentetype' en 'het lente/zomertype'. Dan is zwart (direct onder je gezicht) niet echt jouw kleur... Ook het koele zomertype en het warme lentetype kunnen beter geen zwart dragen. Wil of moet je het toch dragen? Lees dan leuke tips in dit dit blog.

* Wist je dat je kunt veranderen van kleurtype naarmate je ouder wordt? Ik ben zelf bijvoorbeeld opgeschoven van het 'koele zomertype' naar het 'lichte zomertype'. In dit blog lees je er meer over.