• darkblurbg
  • darkblurbg

Kenmerken en kleuren van het lichte zomertype.

Gepubliceerd op: 31-03-2018

In mijn reeks over alle kleurtypes van het 12 seizoenen-systeem nu het 'lichte zomertype'. Jouw belangrijkste kleurkenmerk is 'licht', dit houdt in dat jouw kleuren vermengd zijn met wit.

Kleuren en kleding voor het lichte zomertype.

De kleuren van het 'lichte zomertype' ogen licht en vrolijk en zijn wat aan de koele kant. Jouw kleuren zijn licht en bevatten veel wit. Ze lijken wel wat op de kleurtjes van Italiaans schepijs! Jouw kleuren zijn luchtig, fris en speels en doen denken aan een blauwe lucht met zachte witte wolken op een milde zomerse dag.

Kleuren en kleding voor het lichte zomertype.

Het 'lichte zomertype' is een zomertype met een zgn. 'flow' of overloop naar het lentetype. De kleuren kleuren zijn lichter dan die van het koele zomertype. Het lentetype heeft enige invloed op de kleuren van het lichte zomertype. Daardoor zijn de kleuren van het lichte zomertype wat minder uitgesproken koel en iets helderder dan de kleuren van het koele zomertype. 

Kleurenwaaier van het lichte zomertype.

^ Pocket kleurenwaaier van het lichte zomertype in 36 kleuren. Zoals je ziet bevat jouw kleurenwaaier overwegend lichte(re) kleuren.

Kleuren en kleding voor het lichte zomertype.

Jouw kleurkenmerken zijn in volgorde van belangrijkheid:

1 licht, lichte kleuren zijn vermengd met veel wit,

2. neutraal tot wat koeler,

3. wat sprekender dan de kleuren van de koele zomer.

Kleuren en kleding voor het lichte zomertype.

Neem naast kleuren voor je kledingstukken ook leerkleuren, accessoires, make-upkleuren, haarkleuren en metalen met deze kenmerken.

Het lentetype en het zomertype zijn de lichtste kleurtypes van de vier seizoenen.

Naast de 'lichte zomertype' onderscheiden we bij het 12 seizoenen-systeem nog een ander licht kleurtype: het 'lichte lentetype'.

In het Engels wordt dit type 'light summer' genoemd. Verder wordt dit kleurtype ook wel het 'licht-koele type' genoemd.

Kleding en kleuren voor het lichte zomertype.

Op deze collage zie je de verschillen tussen het lichte lentetype en het lichte zomertype.

Beide zijn vooral licht, de lichte lente is wat warmer en de lichte zomer is wat koeler. Het lichte zomertype is weer iets minder koel en wat sprekender als het koele zomertype.

Kleuren en kleding voor het lichte zomertype.

^ Het verschil tussen het lichte zomertype en het koele zomertype.

De kleuren van het lichte zomertype zijn lichter en net iets sprekender dan die van de koele zomer. De kleuren van de koele zomer zijn gedempt, dit houdt in dat ze wat vergrijsd zijn. Ook mogen de kleuren van het lichte zomertype minder uitgesproken koel zijn dan die van het koele zomertype.

Het lichte zomertype uit het Colour Me Beautiful-systeem.

^ Het lichte zomertype heeft een vrij lichte huid, vrij lichte ogen die vaak een mengkleur hebben (denk hierbij aan blauw-groen, grijs-blauw, blauw met een gouden randje, etc.) en vrij licht haar, lichtblond tot middenblond. Soms is het haar ook zacht bruin. Het haar van het lichte zomertype is iets minder assig als die van het koele zomertype.

Niet doen:

Door je lichte kleuring staan hele donkere kleuren je niet erg mooi. Helemaal niet vlak onder je gezicht. Ze drukken als het ware op je zachte, delicate voorkomen en laten je er al gauw moe en/of streng uitzien. Zwart komt dan ook niet voor in het kleurenpalet van het lichte zomertype. Voor sommige lichte zomertypes die voorheen veel zwart droegen kan het in eerste instantie best even schrikken zijn dat zwart niet in hun kleurenpalet voorkomt.

Zwart staat het lichte zomertype niet mooi.

^ De kleur zwart zuigt het leven uit je gezicht. Zwart is totaal niet in harmonie met jouw verschijning. Het maakt je bleek en laat je er grauw en moe uit zien. Maar...in plaats van donkere kleuren als zwart beschik jij als 'lichte zomer' over een kleurenpalet vol levendige, vrolijke kleuren! Kleding Perfectly Basics

Ook hele felle, harde kleuren staan je niet mooi. Denk aan fel paars, fuchsia, knalgeel, knalrood of fel oranje. Ze overpoweren jouw zachte, delicate uiterlijk. Je kunt echter wel wat meer helderheid hebben als het koele/pure zomertype. Jouw heldere kleuren zijn licht tot medium donker en niet al te fel.

Laat ook zeer warme kleuren links liggen, ze maken je huid geel. Denk aan kleuren als goudgeel, appeltjesgroen, mosgroen, okergeel, steenrood, olijfgroen, oranje, etc.

Kleuren en kleding voor het lichte zomertype.

^ Het lichte zomertype staat heel mooi in kleuren met enige helderheid onder het gezicht. Jouw kleuren moeten wel licht zijn, ze zijn vermengd met wit. Draag de frisse, sprekende kleuren uit je kleurenpalet vlak bij je gezicht, dan kom jij echt tot leven!  Voorbeelden van topkleuren voor het lichte zomertype. Dit zijn bijvoorbeeld: licht zilvergrijs, mintgroen, zachtgeel, zachtroze, lichtblauw, licht tot midden jadegroen.

Draag je neutrale kleuren onder je gezicht, zoals beige, kiezel, licht od middenmarine of taupe? Fleur ze dan op met bijvoorbeeld een vrolijke make-up, gekleurde oorbellen, een gekleurde ketting of een kleurige sjaal.

Kleuren en kleding voor het lichte zomertype.

^ Voorbeelden van kleuren en kledingstukken voor het lichte zomertype.

Het lichte zomertype staat mooi in zgn. poederpastels. Van dit soort pastels is net het hele heldere af. Hele heldere pastels noemen we ijspastels. Jij kunt je poederpastels alleen dragen, maar je kunt ze uiteraard ook combineren met de wat donkerder kleuren uit je kleurenpalet. Pastels zijn ook heel mooi voor lingerie en nachtkleding.

Kleurenwaaier met 36 kleuren in stof. Lichte zomertype/ light summer.

^ Kleurenwaaier met 36 stukjes stof voor het lichte zomertype.

Kleuren en kleding voor het lichte zomertype.

^ Ook in de winter kun je het beste voor lichtere kleuren kiezen. Neem dan mooie winterse materialen, zoals wol, fluweel, suède, corduroy. etc. In het begin is het misschien even omschakelen. We zijn meestal geneigd om ons in de winter in donkere kleuren te kleden.

Kleuren en kleding voor het lichte zomertype.

^ Lichtblauw met lichtrood is een leuke, speelse kleurencombinatie voor het lichte zomertype, zoals je kunt zien op deze collage.

Draag je graag jeans? Neem dan het liefst de lichte tot medium donkere wassingen.

Voorbeelden van goede kleuren voor het lichte lentetype: lichtroze, zacht paars, lila, lichtblauw, zacht zilvergrijs en taupe.

Kleding en kleuren voor het lichte zomertype.

^ Mooie kleurencombinaties voor de lichte zomertypes.

Kleding en kleuren voor het lichte zomertype.

^ Zachtroze is een prachtige kleur voor het lichte zomertype.

Kleding en kleuren voor het lichte zomertype.

^ Voorbeelden van kleuren voor het lichte zomertype.

Kleurenwaaier van het lichte zomertype.

^ De kleurenwaaier van het lichte zomertype met 36 kleine stukjes stof.

Kleuren en kleding voor het lichte zomertype.

^ Voorbeelden van make-upkleuren voor het lichte zomertype.

Kleuren en kleding voor het lichte zomertype.

^ Voorbeelden van make-upkleuren voor het lichte zomertype.

Kleuren en kleding voor het lichte zomertype.

^ Blauwtinten voor lichte zomertypes.

Kleding en kleuren voor het lichte zomertype.

^ Leuke kleurencombinaties voor het lichte zomertype.

Kleuren en kleding voor het lichte zomertype.

^ Voorbeelden van mooie, zachte kleuren voor het lichte zomertype. Kleding van Steps.

 

Jurkje voor het lichte zomertype.

^ Dit jurkje past geweldig bij het lichte zomertype.

 

Kleuren en kleding voor het lichte zomertype (man).

^ Kleuren voor het mannelijke lichte zomertype.

Kleuren en kleding voor het lichte zomertype (man).

^ Kleuren en kleding voor het mannelijke lichte zomertype.

Meer lezen?

* Dit blog gaat over een 'licht zomertype' met grijs haar. Lees meer.

* Wil je meer weten over het 12 seizoenen-systeem? Lees meer.

* Ben je op zoek naar een pocket kleurenwaaier in 36 of 48 kleuren en/of een seizoens-e-boek voer het lichte zomertype? Kijk dan hier.

* Ben jij een zomer/wintertype en zoek je een kleurenwaaier? Ik heb nu ook zgn. '2-sides' pocketwaaiers. Ze zijn uitgevoerd in luxe kunstdruk en glimmen daardoor niet. Dat is erg belangrijk want glanzend papier vertekent de kleuren. Ze zijn aan 2 zijden bedrukt, met aan de voorkant 40 kleuren en aan de achterkant 160 nuances van deze kleuren. Kijk hier.

* Wil je meer lezen over het 'koele zomertype'? Lees meer.

* Wil je toch graag zwart dragen als licht kleurtype? In dit blog lees je wat je kunt doen.

* De winterperiode wordt door veel lichte kleurtypes als het lastigst ervaren. In dit blog over het 'koele zomertype' vind je tips hoe je te werk kunt gaan op zoek naar winterkleding in lichte kleuren.

* Ben je een lente/zomertype? Dit kleurtype komt uit het 10 seizoensysteem. Lees meer.

* Dit is de link naar mijn Pinterest-pagina over het lichte zomertype. Lees meer.

* Wil je meer lezen over de bekendste kleursystemen bij kleuradvies? Lees meer.

* Heb jij als licht kleurtype moeite om goede kleuren te vinden in de herfst- en winterperiode? In dit blog vind je allerlei inspirerende voorbeelden.

* Wil jij nu ook wel eens weten welk kleurtype je bent? Ik werk met 16 verschillende kleurtypes. Kom gerust eens langs voor het kleuradvies. Lees meer.