• darkblurbg
  • darkblurbg

Kenmerken en kleuren van het lichte zomertype.

Gepubliceerd op: 31-03-2018

In mijn reeks over alle kleurtypes van het 12 seizoenen-systeem nu het 'lichte zomertype'. Jouw belangrijkste kleurkenmerk is 'licht', dit houdt in dat jouw kleuren vermengd zijn met wit.

Kenmerken en kleuren voor het lichte zomertype.

^ Het lichte zomertype heeft als belangrijkste kleurkenmerk licht.

Kleuren en kleding voor het lichte zomertype.

De kleuren van het 'lichte zomertype' ogen licht en vrolijk en vallen aan aan de koele kant van het kleurenspectrum. Jouw kleuren zijn licht en bevatten redelijk veel wit. Ze lijken wel wat op de kleurtjes van Italiaans schepijs! Jouw kleuren zijn luchtig, fris en speels en doen denken aan een blauwe lucht met zachte witte wolken op een milde zomerse dag.

Veel lichte kleurtypes denken dat ze alleen maar hele lichte kleuren kunnen dragen, dit is echter niet het geval.

Je kunt ook best medium donkere kleuren nemen. Neem echte liever geen hele donkere kleuren zoals zwart, antraciet, nachtblauw, e.d. Al helemaal niet direct onder je gezicht!

In de winter dragen we vaak intuïtief wat donkerder kleuren. Dit komt doordat we donkere kleuren gevoelsmatig als warmer ervaren.

Kleuren en kleding voor het lichte zomertype.

Het 'lichte zomertype' is een zomertype met een zgn. 'flow' of overloop naar het lentetype. De kleuren kleuren zijn lichter en wat frisser dan die van het koele zomertype. De kleuren van de koele zomer zijn koel en gedempt.

Het lentetype heeft enige invloed op de kleuren van het lichte zomertype. Daardoor zijn de kleuren van het lichte zomertype wat minder uitgesproken koel en iets helderder dan de kleuren van het koele zomertype. 

Kleurenwaaier van het lichte zomertype.

^ Pocket kleurenwaaier van het lichte zomertype in 36 kleuren. Zoals je ziet bevat jouw kleurenwaaier overwegend lichte(re) kleuren. Uiteraard vind je ook medium donker kleuren in de waaier. Hele donkere kleuren passen niet mooi bij het lichte zomertype. Je kunt beter tot medium donker gaan.

Deze waaier is bij met te bestellen. Kijk hier voor meer informatie.

Kleuren en kleding voor het lichte zomertype.

Jouw kleurkenmerken zijn in volgorde van belangrijkheid:

1 licht, lichte kleuren zijn vermengd met veel wit, ga vlak onder je gezicht niet donkerder dan medium donker,

2. neutraal tot wat koeler,

3. wat sprekender dan de kleuren van de koele zomer, de kleuren van de lichte zomer zijn redelijk helder maar niet heel fel...

Kleuren en kleding voor het lichte zomertype.

Neem naast kleuren voor je kledingstukken ook leerkleuren, accessoires, make-upkleuren, haarkleuren en metalen met deze kenmerken.

Het lentetype en het zomertype zijn de lichtste kleurtypes van de vier seizoenen.

Naast de 'lichte zomertype' onderscheiden we bij het 12 seizoenen-systeem nog een ander licht kleurtype: het 'lichte lentetype'.

In het Engels wordt dit type 'light summer' genoemd. Verder wordt dit kleurtype ook wel het 'licht-koele type' genoemd.

Kleding en kleuren voor het lichte zomertype.

Op deze collage zie je de verschillen tussen het lichte lentetype en het lichte zomertype.

Beide zijn vooral licht, de lichte lente is echter wat warmer en de lichte zomer is wat koeler. Het lichte zomertype is weer iets minder koel en wat sprekender als het koele (pure/ normale) zomertype.

Kleuren en kleding voor het lichte zomertype.

^ Het verschil tussen het lichte zomertype en het koele zomertype.

De kleuren van het lichte zomertype zijn lichter en net iets sprekender dan die van de koele zomer. De kleuren van de koele zomer zijn gedempt, dit houdt in dat ze wat vergrijsd zijn. Ook mogen de kleuren van het lichte zomertype minder uitgesproken koel zijn dan die van het koele zomertype.

Het lichte zomertype uit het Colour Me Beautiful-systeem.

^ Het lichte zomertype heeft een vrij lichte huid, vrij lichte ogen die vaak een mengkleur hebben (denk hierbij aan blauw-groen, grijs-blauw, blauw met een gouden randje, geelgroen, etc.). Meestal is het haar vrij licht, meestal van lichtblond tot middenblond. Soms is het haar ook zacht bruin. Het haar van het lichte zomertype is iets minder assig als die van het koele zomertype. Het licht zomertype met grijs haar zien we ook vaak, voorheen is ze soms een koele zomer geweest.

Niet doen:

Door je lichte kleuring staan hele donkere kleuren je niet erg mooi. Helemaal niet vlak onder je gezicht. Ze drukken als het ware op je zachte, delicate voorkomen en laten je er al gauw moe en/of streng uitzien.

Zwart komt dan ook niet voor in het kleurenpalet van het lichte zomertype. Voor sommige lichte zomertypes die voorheen veel zwart droegen kan het in eerste instantie best even schrikken zijn dat zwart niet in hun kleurenpalet voorkomt.

Zwart staat het lichte zomertype niet mooi.

^ De kleur zwart zuigt alle leven uit je gezicht. Zwart is totaal niet in harmonie met jouw delicate verschijning. Het maakt je bleek en laat je er al snel grauw en moe uit zien. Maar... in plaats van donkere kleuren als zwart beschik jij als 'lichte zomer' over een kleurenpalet vol levendige, vrolijke kleuren! Kleding op de bovenstaande foto is van Perfectly Basics.

Ook hele felle, harde kleuren staan je niet mooi. Denk aan fel paars, fuchsia, knalgeel, knalrood of fel oranje. Ze 'overpoweren' jouw zachte, delicate uiterlijk. Je kunt echter wel wat meer helderheid hebben als het koele/pure zomertype. Jouw heldere kleuren zijn licht tot medium donker en niet al te fel.

Laat ook zeer warme kleuren (de lente en herfstkleuren) links liggen, ze maken je huid te geel. Denk aan kleuren als goudgeel, appeltjesgroen, mosgroen, okergeel, steenrood, olijfgroen, oranje, etc.

Kleuren en kleding voor het lichte zomertype.

^ Het lichte zomertype staat heel mooi in kleuren met enige helderheid onder het gezicht. Jouw kleuren moeten wel licht zijn, ze zijn vermengd met wit.

Draag de frisse, sprekende kleuren uit je kleurenpalet vlak bij je gezicht, dan kom jij echt tot leven!  Voorbeelden van topkleuren voor het lichte zomertype zijn o.a.: licht zilvergrijs, mintgroen, zachtgeel, zachtroze, lichtblauw, licht tot midden jadegroen.

Draag je neutrale kleuren onder je gezicht, zoals beige, kiezel, licht of middenmarine of taupe? Fleur ze dan op met bijvoorbeeld een vrolijke make-up, gekleurde oorbellen, een gekleurde ketting of een kleurige sjaal. Jij bent namelijk wel enige helderheid nodig.

Kleuren en kleding voor het lichte zomertype.

^ Voorbeelden van kleuren en kledingstukken voor het lichte zomertype.

Het lichte zomertype staat mooi in zgn. poederpastels. Van dit soort pastels is net het hele heldere af. Ze hoeven echter ook weer niet heel erg vergrijsd te zijn.

Hele heldere pastels noemen we ijspastels. Jij kunt je pastels alleen dragen, maar je kunt ze uiteraard ook combineren met de wat donkerder kleuren uit je kleurenpalet. Pastels zijn ook heel mooi voor lingerie en nachtkleding.

Kleurenwaaier met 36 kleuren in stof. Lichte zomertype/ light summer.

^ Kleurenwaaier met 36 stukjes stof voor het lichte zomertype. Bij mij te bestelen. Kijk hier voor meer informatie.

Het lichte zomertype.

^ Ik ben zelf ook een licht zomertype.

Het lichte zomertype uit Colour me Beautiful.

^ Hier zie je mijn met de kraag van het lichte zomertype.

Kleuren en kenmerken van het lichte zomertype.

^ Met een sjaal in jouw topkleur zie jet er meteen geweldig uit. Hier draag ik sjaals in mooie kleuren voor het lichte zomertype over een donkerblauw jurkje.

Kleuren en kleding voor het lichte zomertype.

^ Ook in de winter kun je het beste voor lichtere kleuren kiezen. Neem dan mooie winterse materialen, zoals wol, fluweel, suède, corduroy. etc. In het begin is het misschien even omschakelen. We zijn namelijk meestal geneigd om ons in de winter in donkere kleuren te kleden. Jij kunt beter medium donkere kleuren nemen als hele donkere kleuren.

Kleuren en kleding voor het lichte zomertype.

^ Deze blauwtint in de kleur van mijn ogen is mijn lievelingskleur.

Kleuren en kleding voor het lichte zomertype.

^ Deze lichtroze sjaal is een prachtige kleur voor een licht zomertype.

Kleuren en kleding voor het lichte zomertype.

^ Ook lichtgeel staat mij heel mooi en zomers :-) Is een heel kledingstuk je wat veel dan kun je ook gele accentjes nemen, Zoals bijvoorbeeld de ketting.

Ketting/ halsketting geel.

^ Deze ketting heeft gele kralen en kan kleding in een neutrale kleur (bijv. grijs of donkerblauw) opvrolijken. 

Kleuren en kleding voor het lichte zomertype.

^ Lichtblauw met zacht lichtrood is een leuke, speelse kleurencombinatie voor het lichte zomertype, zoals je kunt zien op deze collage.

Draag je graag jeans? Neem dan het liefst de lichte tot medium donkere wassingen. Aan de binnenkant van dit soort jeansstof zie je meestal een witte draad.

Voorbeelden van goede kleuren voor het lichte zomertype: lichtroze, zacht paars, lila, lichtblauw, zacht zilvergrijs en taupe.

Kleding en kleuren voor het lichte zomertype.

^ Mooie kleurencombinaties voor de lichte zomertypes.

Kleding en kleuren voor het lichte zomertype.

^ Zachtroze is een prachtige kleur voor het lichte zomertype.

Kleding en kleuren voor het lichte zomertype.

^ Voorbeelden van kleuren voor het lichte zomertype.

Kleuren en kleding voor het lichte zomertype.

^ Voorbeelden van make-upkleuren voor het lichte zomertype.

Kleuren en kleding voor het lichte zomertype.

^ Voorbeelden van make-upkleuren voor het lichte zomertype.

Herhaal de kleuren uit je ogen. Licht zomertype.

^ De kleuren van deze blauwgroene ogen komen precies terug in de kleurenwaaier. Dit zijn de ogen van een licht zomertype.

Bijna iedereen heeft meerdere kleuren zijn of haar iris. De verschillende kleuren die in je ogen voorkomen zijn kleuren die geweldig goed bij jou passen. Dit is heel logisch, omdat je deze kleuren van nature bij je draagt. Je kunt ze dan ook heel goed herhalen in je kleding, make-up en accessoires.

De kleuren die van nature in je iris voorkomen zullen altijd perfect bij je passen. Wanneer je één of meer van deze kleuren terug laat komen in kleding of accessoires zullen ze je oogkleur versterken. Dit geldt vooral voor dingen die je vlak bij je gezicht draagt. Denk hierbij aan tops, hemdjes, een trui, blouse, overhemd, polo, stropdas, bril, sjaals, een halsketting of oorbellen. Ook kun je kleuren uit je iris terug laten komen in je oogmake-up. Het hoeven echt niet exact dezelfde tinten te zijn, zolang ze maar matchen met de kleuren in je ogen.

Kleuren en kleding voor het lichte zomertype.

^ Blauwtinten voor lichte zomertypes.

Kleding en kleuren voor het lichte zomertype.

Leuke outfit voor het lichte zomertype. De broek is vrij donker voor het lichte zomertype, maar omdat het onder het gezicht zit kan het wel. Kleding van Little Soho.

Kleding en kleuren voor het lichte zomertype.

^ Leuke kleurencombinaties voor het lichte zomertype.

Kleuren en kleding voor het lichte zomertype.

^ Voorbeelden van mooie, zachte kleuren voor het lichte zomertype. Kleding van Steps.

 

Jurkje voor het lichte zomertype.

^ Dit jurkje past geweldig bij het lichte zomertype.

Kleding en kleuren voor het lichte zomertype.

^ Mooie kleuren voor het lichte zomertype. Kleding van Little Soho.

 

Kleuren en kleding voor het lichte zomertype (man).

^ Kleuren voor het mannelijke lichte zomertype.

Kleuren en kleding voor het lichte zomertype (man).

^ Kleuren en kleding voor het mannelijke lichte zomertype.

Kleurenwaaier in 40 kleuren aan twee kanten bedrukt. Lichte zomertype.

^ De 2- sides kleurenwaaier in 40 kleuren voor het lichte zomertype. Hij is aan twee kanten bedrukt. De achterkant heeft 160 nuances van de kleuren op de voorkant. Bij mij te bestellen. Hier vind je meer informatie.

Meer lezen?

* In dit blog zie je alle lichte kleurtypes en kleurtype met lichte kenmerken op een rijtje.

* Dit blog gaat over een 'licht zomertype' met grijs haar. Lees meer.

* Wil je meer weten over het 12 seizoenen-systeem? Lees meer.

* Ben je op zoek naar een pocket kleurenwaaier in 36 of 48 kleuren en/of een seizoens-e-boek voer het lichte zomertype? Kijk dan hier.

* Ben jij een zomer/wintertype en zoek je een kleurenwaaier? Ik heb nu ook zgn. '2-sides' pocketwaaiers. Ze zijn uitgevoerd in luxe kunstdruk en glimmen daardoor niet. Dat is erg belangrijk want glanzend papier vertekent de kleuren. Ze zijn aan 2 zijden bedrukt, met aan de voorkant 40 kleuren en aan de achterkant 160 nuances van deze kleuren. Kijk hier.

* Wil je meer lezen over het 'koele zomertype'? Lees meer.

* Wil je toch graag zwart dragen als licht kleurtype? In dit blog lees je wat je kunt doen.

* In dit blog over het 'koele zomertype' vind je tips hoe je te werk kunt gaan op zoek naar winterkleding in lichte kleuren. Jij kunt dit blog ook als inspiratie voor jezelf gebruiken. Vertaal de kleuren dan naar jouw kleuren.

* in ben zelf inmiddels 60 jaar en verschoven van een koel zomertype naar een licht zomertype. In dit blog lees je er meer over.

* Ben je een lente/zomertype? Dit kleurtype komt uit het 10 seizoensysteem en lijkt wel wat op de lichte zomer. De kleuren zijn alleen iets warmer. Lees meer.

* Dit is de link naar mijn Pinterest-pagina over het lichte zomertype. Lees meer.

* Wil je meer lezen over de bekendste kleursystemen bij kleuradvies? Lees meer.

* Heb jij als licht kleurtype moeite om goede kleuren te vinden in de herfst- en winterperiode? In dit blog vind je allerlei inspirerende voorbeelden.

* José heeft inmiddels grijs haar. Ze was voorheen een licht zomertype, maar deze kleuren staan haar nu niet mooi meer. Lees hier meer over José.

* Laura is kapster en al jong grijs. Ze vraagt me of ze zal blijven kleuren of dat ze haar haar grijs zal laten. Lees hier het blog over Laura.

* Wil jij ook precies weten welke kleuren jou het beste staan? Boek dan een kleurenanalyse. Ik werk met maar liefst 26 verschillende kleurtypes. Lees meer.