• darkblurbg
  • darkblurbg

Welke kleur panty of maillot kies je als lentetype?

Gepubliceerd op: 16-09-2018

Nu het weer omslaat gaan we nadenken over onze herfst-en wintergarderobe. Zo ook Marie Louise, ze mailt me met de volgende vraag: Hallo Margriet, ik heb een vraag. Ik ben lentetype en draag graag jurkjes. Nu vraag ik mij in de winter altijd af welke maillot ik daaronder moet dragen. Omdat de kleur ook moet matchen met het vest over het jurkje, maar het niet te bont moet worden. Zo draag ik graag jurkjes met printjes of bloemetjes. Wanneer daar zwart in zit draag ik graag een zwarte maillot, maar wat kan ik als lentetype verder voor kleuren kiezen?

Nu het wat frisser wordt gaan we nadenken over onze beenbedekking. Je kunt kiezen voor een panty, maillot of legging. Marie-Louise draagt in de winter graag jurkjes met een maillot en laarzen, maar vindt zwart vaak niet goed bij haar kleurtype passen. En daar heeft ze gelijk in, want haar palet is heel vrolijk, warm en sprankelend.

Wat voor kleur maillot draag je als lentetype?

^ Zwarte panty's, maillots en leggings kunnen inderdaad al snel wat te donker zijn voor het lentetype. Ook het lichte lentetype, het lente/zomertype en het zomertype lopen tegen dit probleem aan. Deze kleurtypes staan allemaal mooi in lichtere kleuren. Zwart is voor lentetypes een erg harde kleur.

Het kleurenpalet van het lentetype bestaat uit warme, heldere en vrij licht kleuren. Het zijn sprankelende, energieke, vrolijke, frisse kleuren. Zwart kan dan al snel wat hard en donker afsteken bij dit kleurentype, helemaal als er in de rest van je kleding geen zwart voorkomt.

Uiteraard draag je de kleur van je beenbedekking verder uit je gezicht, dus de invloed is niet zo groot als kledingstukken die je meteen onder je gezicht draagt. Toch is zwart niet de beste optie voor jouw beenbedekking. Het is namelijk een koele en donkere kleur en jouw beste kleuren zijn warm, helder en zeker niet te donker...

Een maillot voor een lentetype.

^ Bij een print waar zwart in zit, zoals dit jurkje, staat een zwarte panty inderdaad prima. Het okergele vestje geeft bij het lentetype een mooie verzachting aan de overwegend zwarte print. De maillot heeft een werkje die de kleur minder hard maakt.

Welke kleur panty's en maillots kies je als lentetype?

^ Je kunt ook een huidskleurige of bruine panty nemen. Een glanzende panty zoals op dit voorbeeld staat heel gekleed.

Welke kleur panty's en maillots kies je als lentetype?

^ Ook hier zien we een huidskleurige panty. Een prima optie voor een lentetype. Neem wel een zo dun mogelijk exemplaar in een kleur die dicht bij je eigen huidskleur ligt.

 

Doordat de je kleur verder uit je gezicht draagt kun je er eventueel wel voor zwart kiezen. Warme kleuren zoals bruintinten, olijfgroen, kraal, turkoois, petrol, oranje, okergeel, roestbruin, warm taupe, warm grijs, cremekleur, warm wit, beige, camel, tan en warm bordeaux passen echter veel mooier bij jouw kleuren. Je kunt kiezen uit gedektere kleuren, maar warme, felle kleuren staan je ook erg leuk.

Kies felle kleuren als je: slanke benen hebt en je benen wilt laten opvallen. Denk aan oker, oranje, groen, turkoois, koraal, etc.

Kies neutrale kleuren als je: wat steviger benen hebt en niet wilt dat je benen opvallen. Denk aan bruintinten, beigetinten, camel, warm grijs, warm grijs, etc. Wat donkerder kleuren laten je benen over het algemeen dunner lijken.

Welke kleur panty's en maillots kies je als lentetype?

^ Op deze collage zie je voorbeelden van panty's en maillots in warme kleuren. Warm steenrood, donkerbruin, warm groen, bordeaux, okergeel, middentaupe, middenbruin en bruin met een blokje.

Welke kleur panty's en maillots kies je als lentetype?

^ Voorbeelden van mooie kleuren voor het lentetype. Deze kleuren zijn warm en niet erg donker. We zien beigetinten, oranje, oker, taupe, warm wit (crème), metallic bruin, groen.

Bruine kousen en schoenen laten je benen langer en slanker lijken. Bruin is voor het lentetype een betere optie als zwart. Neem liever middenbruin als donkerbruin.

Maillot in petroltint.

^ Een maillot in een petroltint is ook een goede optie.

Welke kleur panty's en maillots kies je als lentetype?

^ Wie durf heeft kan een fantasiepanty nemen.

Nog even over zwart...

- Wil je zwart voor je beenbedekking? Dan is het het mooist als deze kleur nog ergens terug komt in je outfit.

- Dunne zwarte panty's en maillots die opengewerkt zijn lijken minder hard en zwaar dichte en glanzende panty's.

- Een glanzende zwarte panty of een glimmende legging lijkt zwarter en dus donkerder dan matte exemplaren.

- Ga als lentetype liever voor bruintinten dan voor zwart. Bruin is een warme kleur en past daarom beter bij jouw palet.

Meer lezen?

* Wil je meer lezen over de kleuren en kenmerken van het (warme) lentetype? Kijk dan hier.

* Een lentetype kan beter geen zwarte jas dragen. Lees hier waarom.

* De winter wordt door het lentetype vaak als lastigste periode om te shoppen ervaren. Wil je voorbeelden zien van kleding voor in de winter? Lees meer.

* Wil je graag zwart dragen, maar is het niet je kleur? Lees dan dit blog.

* Wil je mijn Pinterest-bord zien over outfits met een panty of maillot? Kijk dan hier. Wist je dat je dit soort borden ook kunt volgen?

* Maillot met een printje kan ook heel leuk staan. Je kunt je outfit er in een handomdraai een stuk aparter mee maken. Lees meer.

* Wil jij nu ook wel eens weten welk kleurtype je bent? Ik werk met 26 verschillende kleurtypes. Kom gerust eens langs voor het kleuradvies (M/V). Lees meer.