• darkblurbg
  • darkblurbg

Hoe kun je een jurk leuk stylen?

Gepubliceerd op: 20-03-2019

Een jurk is een gemakkelijk kledingstuk om te dragen. Met een jurkje ben je in één keer klaar. Nu nog even leuk stylen en je kunt op pad. In dit blog vind je leuke voorbeelden hoe je dit stylen kunt aanpakken.

Welke jurk kies je?

Er is voor iedere vrouw wel een geschikte jurk te vinden. Let hierbij op wat past bij jouw kleuren, figuurvorm en persoonlijke stijl.

Je kunt kiezen voor jurk in een effen kleur of een jurk met een print. Een effen kleur verveelt minder snel, een print is wat specialer en vaak ook lekker vrolijk.

Laagjes gebruiken

Je kunt bij een jurk gemakkelijk laagjes gebruiken. Je kunt een jasje of vestje over je jurk dragen. Zo ziet je jurk er ook meteen anders uit.

Hoe kun je een jasje leuk stylen?

^ Dit jurkje is heel tijdloos. Met een vestje wordt het zwarte jurkje wat meer casual. Met een wat zakelijker jasje is het heel geschikt voor op de werkvloer.

 

Laagjes gebruiken over je jurk.

^ Je kunt ook een gilletje, een bolero, een lang vest of een mouwloos vest nemen, dat ziet er ook weer heel anders uit.

Schoenen

Welk schoeisel je bij je jurk combineert maakt een enorm verschil. Schoenen zijn daarom een heel handig stylingsmiddel!

 

Hoe je een jurk gemakkelijk kunt stylen.

^ Een jurk in een tijdloos model kun je door middel van je schoeisel er steeds anders uit laten zien.

Voeg een opvallende kleur toe

Zwarte jurk stylen met rood.

^ Door het jurkje met rood te combineren krijg je opeens een heel sprekend effect.

Jurk met een printje

 

Combineren met een jurkje met een print.

^ De print van dit jurkje is, ondanks dat de kleuren heel rustig zijn, al heel speciaal van zichzelf. Je kunt r dan ook het beste kledingstukken in neutrale basiskleuren en vrij eenvoudige accessoires bij kunt combineren. Zo staat het jurkje echt in de 'picture'!

Jurkje met print combineren.

^ Je kunt een jurkje met een print gebruiken als inspiratiebron voor je verder styling. De kleuren uit de jurk (grijs, wit en helder blauw) heb ik hier herhaald in de verdere kledingstukken en accessoires die ik er bij gekozen heb.

Dierenprintjes geven je jurk wat raffinement

Hoe style je een donkerblauw jurkje?

^ Wil je een donkerblauw jurkje interessanter maken? Kies er dan dierenprintjes bij waarin ook blauw voorkomt.

Hoe style je een zwart jurkje?

^ Een zwart jurkje maak je gemakkelijk spannender met accessoires met een animal-print.

Welke kleuren staan jou het beste?

 

Zwart combineren met okergeel.

^ De warme kleurtypes kunnen zwarte kledingstukken ophalen met een vrolijke accentkleur, zoals dit zonnige geel.

Houd rekening met de gelegenheid

Hoe style je een feestelijk jurkje.

^ Je kunt een jurkje gemakkelijk feestelijk maken met metallics.

Kies een jurk die past bij jouw smaak

Hoe style je je jurkje sportief?

^ Ben je een sportief type? Combineer je jurkje dan met gympjes.

Draag jij wel eens een jurk met gympen?

^ Tegenwoordig kun je te kust en te keur gaan qua gympen en stoere laarsjes.

Een bijzondere jurk is weinig extra nodig

Moeite met combineren? Begin met jurken.

^ Deze bijzondere jurk met twee verschillende dierenprints is bijna niets extra's nodig. Ik heb daarom alle verdere accessoires in het zwart gekozen.

Meer lezen?

* Wil je lezen over hoe je je garderobe 'up to date' kunt houden? Lees dan dit blog.

* Draag jij wel eens een panty of maillot met een print? In dit blog inspirerende voorbeelden.

* We zien de 'little black dress' heel vaak. Maar wist je dat de meeste vrouwen beter staan in een 'little blue dress'? Je leest hier waarom.

* Wist je dat je prints ook heel leuk met elkaar kun combineren? Hoe lees je in dit blog.

* Wil je mijn Pinterest-bord zien met jurken? Kijk dan hier.

* Een jurkje bestaat uit één deel en je hoeft er dus niet veel bij te combineren. Een jurkje heeft heel veel voordelen. Lees meer.

* Ben jij er zat van om steeds maar te twijfelen bij het aankleden? Ben je (te) veel tijd kwijt aan het kiezen van kleding die past bij allerlei gelegenheden? Ik leer je hoe je gemakkelijk kunt combineren met je eigen kleding. Naast het dragen van de juiste kleuren en kledingmodellen is het hebben van een uitgekiend samengestelde garderobe een must om jezelf goed en gemakkelijk te kunnen kleden. Vaak hoor ik van klanten dat ze moeite hebben met het samenstellen van zo'n garderobe. Ook ontbreekt het dikwijls aan overzicht en ruimte in onze kast doordat we moeite hebben afscheid te nemen van gedateerde kleding of kleding die ons niet meer past. Een garderobe-update kan uitkomst bieden. Ik leer je welke kleding (en aanvullende zaken zoals schoenen, tassen en accessoires) je nodig hebt om je op elk moment van je leven passend te kleden. In kleding naar jouw smaak, waarin jij je prettig voelt en met een uitgekiend aantal kledingstukken zodat je overzicht houdt. Door een uitgekiend soort kledingstukken kun je je outfits gemakkelijk 'up-graden' en 'down-graden'. Je hebt dan altijd iets geschikts in je kast hangen. Lees meer.

* Woon je te ver weg of wil je thuis meer lezen? Bestel dan mijn e-book: 1. GEMAKKELIJK STYLEN EN COMBINEREN EN GARDEROBE PLANNING & -UPDATE (V).

Trek je steeds weer dezelfde setjes aan en vind je het moeilijk  om te mixen en matchen met je kleding en accessoires? In dit e-book leg ik duidelijk uit hoe je kleding en accessoires eenvoudig keer op keer anders kunt stylen en combineren. Je leert aan de hand van dit e-book van 112 pagina's hoe je er met een beperkt aantal kledingstukken toch steeds anders uit kunt zien. Ik geef uitleg over de 15 belangrijkste onderdelen bij het maken van leuke kledingsetjes. Verder leg ik uit hoe je een goede garderobe op kunt bouwen waarmee je bij iedere situatie in je leven goed voor de dag kunt komen. De map bevat veel duidelijke kleurenfoto's van goede basics, accessoires en allerlei andere leuke aanvullingen. Verder uitleg over het werken met handige kledingcapsules. Een kledingcapsule is een kleine groep van kleding-items die goed met elkaar combineren. Ga hier naar de e-books.