• darkblurbg
  • darkblurbg

Een zwarte jas voor een zomertype?

Gepubliceerd op: 30-04-2018

Ben je een zomertype en wil je graag een zwarte jas dragen? Helaas is dat geen goed idee...

Zwart voor het zomertype:

In eerste instantie zijn sommige klanten die als zomertype door mij geanalyseerd worden geschokt als ze horen dat ze de kleur zwart beter uit hun kledingkast kunnen verbannen.

Zwart staat maar ca. 35% van de Nederlanders echt heel mooi. En bij die groep hoort het zomertype helaas beslist niet. Je kunt nog beter een zwarte broek of rok dragen dan dat je een zwarte jas kiest. Een broek of rok zit namelijk een flink stuk van je gezicht af en heeft dus minder invloed. Bovendien laat zwart je er moe uitzien en accentueert zwart je rimpeltjes en wallen... Dus ben je 40+ pas dan helemaal op met zwart onder je gezicht.

Een zwarte jas voor een zomertype?

^ Een zwarte jas is zeker niet je beste kleuze als zomertype. Kleding van Perfectly Basics.

Grappig genoeg zie ik vaak dat zwart op den duur verdwijnt uit de garderobe van het zomertype, omdat ze merken dat ze er veel frisser, uitgeruster en gezonder uitzien in hun topkleuren.

Een zwarte jas voor een zomertype?

^ Zwart is een kleur die te zwaar is voor jou als zomertype. Het zwart 'drukt' als het ware op jou.

In het midden bovenaan zie je een voorbeeld van een zomertype in een zwarte winterjas (en ook nog eens gecombineerd met een zwarte broek...).

Door jouw zachte, delicate kleuring wordt je als zomertype overstemd door zwart. De kleur zwart lijkt als het ware op je te 'drukken'. Ook kan zwart je er al gauw bleek, grauw en vermoeid uit laten zien.

Wil je als zomertype toch graag een zwarte winterjas dragen? Of heb je er nog ééntje in de kast hangen? Doe het dan op deze manier:

1. Neem liever geen model met een opstaande kraag waar je moeilijk een sjaal overheen kunt dragen. Denk aan het soort modellen als op de foto hier bovenaan.

2. Wikkel een lekkere grote sjaal in één van jouw topkleuren over de jas heen. In de winterperiode zijn die gemakkelijk te vinden. Denk aan o.a. zachtroze, blauwtinten, zachtgrijs, lila, zachtgroen.

Een zwarte jas voor een zomertype?

^ Neem liever bijvoorbeeld een grijze of blauwe jas. Ga je toch voor een zwarte jas, of heb je er nog één in de kast hangen? Draag er dan een sjaal in een kleur uit je kleurenpalet overheen.

Een zwarte jas voor een zomertype?

^ De blauwe sjaal maakt de zwarte jas zachter. Kleding van Little Soho.

3. Combineer de zwarte jas niet ook nog eens met zwarte kledingstukken. Draag een een tas, muts, sjaal, handschoenen, broek en schoenen in voor jouw kleurtype passende kleuren.

Zwart voor het zomertype?

^ Een zwarte jas gecombineerd met een zwarte broek is erg 'zwaar' voor het zomertype.

Zwarte jas voor een zomertype?

^ Een zwart jack gecombineerd met een jeans is al beter.

4. Een zwarte jas met een grijze kraag staat meteen zachter in het gezicht. Ik heb er op de collage nog een grijze sjaal bij gecombineerd zodat je de juiste kleur naast en onder je gezicht hebt.

5. Make-up in jouw zomerkleuren is belangrijk als je toch zwart draag. Neem een mooie roze lipstick en rouge om het zwart op te frissen.

6. Kies bij je zwarte jas handschoenen, mutsen en tassen etc. in zomerkleuren. Het beste kies je uiteraard voor een jas in een kleur uit je kleurenpalet. Voor de winter is donkerblauw of middengrijs een goede optie. Ook taupe is een goede neutrale kleur voor het zomertype.

7. Stofkeuze maakt ook verschil. Matte stoffen lijkt minder zwart dan glimmende en glanzende stoffen, matte stoffen hebben dan ook de voorkeur.

En een zwarte jurk dan?

Een zwarte jurk voor een zomertype? Liever niet...

^ En een zwarte jurk voor een zomertype? Op deze collage die ik heb gemaakt zie je dat een zwarte jurk behoorlijk zwaar drukt op een zomertype. Door je zachte delicate uiterlijk is zwart al snel te hard. De andere kleuren zijn veel meer in harmonie.

Zwart is niet je mooiste kleur als je een licht kleurtype bent.

^ Heb je een vrij lichte kleuring zoals het koele zomertype en het lichte zomertype? Dan is de kleur zwart zeker niet je beste optie zoals je op dit voorbeeld kunt zien. De kleur zwart 'drukt' als het ware op jouw delicate verschijning. Naast het zwarte jurkje heb ik jurkjes in kleuren gezocht die veel mooier in harmonie zijn bij iemand met een lichte kleuring. Wil je wel een zwart jurkje dragen? Gebruik dan wat meer make-up dan normaal en gebruik voor je make-up en sieraden kleuren uit jouw kleurenpalet.

Meer lezen?

* Wil je alles lezen over de kenmerken en kleuren van het koele zomertype? Lees meer.

* Dit blog gaat over winterkleding voor het koele zomertype. Lees meer.

* Het zomertype staat niet mooi in zwart onder het gezicht omdat je kleuren vrij licht moeten zijn. Wil je als licht kleurtype toch graag zwart dagen? In dit blog vertel ik je wat je kunt doen.

* Dames met een maatje meer dragen graag zwart. Ben je een zomertype met een maatje meer? In dit blog zie je dat je ook met een grotere maat prima je zomerkleuren kunt dragen.

* Wil jij nu ook wel eens weten welk kleurtype je bent? Ik werk met 16 verschillende kleurtypes. Kom gerust eens langs voor het kleuradvies. Lees meer.