• darkblurbg
  • darkblurbg

De voordelen van permanente make-up voor je wenkbrauwen.

Gepubliceerd op: 29-08-2021

Mooie wenkbrauwen zijn belangrijk voor jouw persoonlijke uitstraling. Ze laten je gezicht spreken. Sta jij elke ochtend te lang voor de spiegel om je wenkbrauwen bij te tekenen? Zoek je altijd naar de het perfecte wenkbrauwpotlood of een poeder maar is de kleur nooit helemaal wat je zoekt? Is je linker wenkbrauw prima van vorm, maar werkt de rechter niet mee? Vind je het lastig om steeds weer een mooie vorm te maken?

Allemaal reden om permanente make-up te overwegen. 

Verder zijn je wenkbrauwen 's ochtend als je op staat meteen mooi in model. Wanneer je een bril draagt en hierdoor moeilijk ziet bij het aanbrengen van oogmake-up, dan hoef je je hier ook geen zorgen meer om te maken. Je make-up zal niet uitlopen tijdens het sporten, werken en slapen.

Permanente make-up kan ook een ideale keuze zijn voor mensen die allergisch zijn voor gewone make-up, maar die het wel willen dragen. Tot slot is het een makkelijke manier om kleine oneffenheden permanent te maskeren.

Permanente make-up (ook wel PMU genoemd) is niet geheel permanent: het blijft 1 tot 2 jaar zitten. Met verschillende technieken krijg je altijd een natuurlijke look. Je hebt er een omkijken meer naar, het scheelt je veel tijd en je hebt altijd een sprekend gezicht.

Permanente make-up, ook wel bekend als micro pigmentatie, is kortgezegd het ‘tatoeëren’ van je make-up. Maar het is niet hetzelfde als een normale tatoeage! Er zijn een aantal verschillen. Zo wordt er bij PMU gebruik gemaakt van pigmenten, wordt het minder diep in de huid aangebracht en is het in tegenstelling tot een tatoeage niet permanent. Permanente make-up zal na één tot twee jaar vervagen. Maar maak je geen zorgen, wanneer je op tijd voor een 'touch-up' komt, ziet je PMU er weer uit als nieuw.

Ik heb zelf al enige jaren PMU voor mijn wenkbrauwen. Mijn wenkbrauwen zijn tegenwoordig niet zo vol meer. Ik heb dit laten doen bij Jolanda Hielema van Tres Jolie in Assen. Ik ben zeer tevreden over haar zorgvuldige manier van werken. Jolanda overlegt tijdens het intakegesprek heel goed met je hoe je je wilt dat de vorm, de breedte en de kleur uiteindelijk wordt. Dit is uiterst belangrijk, want de PMU kan niet verwijderd worden.

De voordelen van permanente make-up PMU.

Je kunt de behandeling het beste om de 1,5 jaar laten herhalen. Wanneer je je wenkbrauwen voor de eerste keer laat doen moet je na ca. 6 weken opnieuw komen voor een herhaalbehandeling. Een 'opfrisbehandeling' hoeft maar één keer.

26 augustus 2021:

Eindelijk is het gelukt om mijn wenkbrauwen weer bij te laten werken. Door Covid heeft Jolanda momenteel een wachtlijst, maar gelukkig was het zo ver, ik kon mijn PMU weer op laten frissen. Eigenlijk kun je dit het beste om de 1,5 jaar laten doen, maar dat lukte door omstandigheden helaas niet.

Heb je wel eens overwogen om permanente make-up PMU voor je wenkbrauwen te nemen?

^ Hier ze je me voor de PMU opfris behandeling.

Heb je wel eens overwogen om permanente make-up PMU voor je wenkbrauwen te nemen?

^ Mijn PMU was inmiddels erg vervaagd. Ik heb mijn wenkbrauwen hier niet bijgetekend.

De voordelen van permanente make-up.

^ Hier kun je goed zien dat vooral de bovenkant van de PMU in de loop der tijd is vervaagd.

Heb je wel eens overwogen om permanente make-up PMU voor je wenkbrauwen te nemen?

^ Hier zie je mijn wenkbrauwen meteen na de PMU behandeling. De nieuwste trend op het gebied van permanente make up is Ombré Powder brows. Hierbij is de aanzet van de wenkbrauwen lichter en naar de punten toe donkerder. Met deze allernieuwste techniek creeërt men volle, natuurlijke en mooie wenkbrauwen. Jolanda gebruikt deze techniek ook. 

De voordelen van permanente make-up PMU voor je wenkbrauwen.

^ Op de foto kun je zien dat mijn huid een klein beetje rood is na de behandeling. Dit trekt heel snel weg. Ook lijken mijn wenkbrauwen donkerder dan ze uiteindelijk zullen zijn.

Het aanbrengen van de PMU is gevoelig, maar het is goed te doen. Er wordt tijdens de behandeling een verdovende zalf aangebracht.

Ook voel je je wenkbrauwen na de behandeling eerst nog wel een beetje. Je krijgt hiervoor een verzachtende zalf mee. Daarmee houd je de kostjes soepel. Ik heb de zalf zelf twee keer per dag aangebracht.

De voordelen van permanente make-up voor je wenkbrauwen.

Na de PMU behandeling komen er korstjes op de wenkbrauwen. Dit komt doordat er hele kleine sneetjes in je huid zijn gemaakt. Hier moet je heel voorzichtig mee omgaan. Mijn wenkbrauwen zijn nu nog heel donker, maar het uiteindelijke effect wordt veel zachter. Je moet hier niet van schrikken...

Jolanda heeft bij mij de kleur 'moccacino' gebruikt. Dit is geen donkere kleur. Dat zou niet bij mijn lichte kleuring passen.

De voordelen van permanente make-up voor je wenkbrauwen.

^ Na enkele dagen laten de korstjes langzamerhand los. Bij mij duurde het ca. vier dagen tot ze verdwenen waren.

Ooit (ruim 10 jaar geleden) heb ik permanente eyeliner gehad. Dit was een stuk pijnlijker dan de wenkbrauwen. Op deze foto kun je zien dat de eyeliner nog steeds niet helemaal verdwenen is.

Heb jij wel eens permanente make-up (PMU) overwogen?

^ Na de PMU behandeling zijn je wenkbrauwen eerst behoorlijk donker. Hier zie je een foto van 2018, toen heb ik ook PMU laten zetten. Zo zullen mijn wenkbrauwen er over een poosje uit gaan zien.

Meer lezen?

* Ik heb al enige jaren PMU voor mijn wenkbrauwen. In dit blog van november 2018 lees je er meer over.