• darkblurbg
  • darkblurbg

Heb jij wel eens overwogen om permanente make-up te nemen voor je wenkbrauwen?

Gepubliceerd op: 11-11-2018

Heb jij wel eens overwogen om permanente make-up (PMU) te laten zetten? Ik heb zelf twee jaar geleden mijn wenkbrauwen laten doen. Mijn wenkbrauwen waren behoorlijk dun geworden, waarschijnlijk door te veel epileren. Ook worden een aantal haartjes inmiddels steeds lichter (lees grijzer...).

Als tiener had ik mooie, volle wenkbrauwen. Helaas zijn ze tegenwoordig niet zo vol meer. Dit komt waarschijnlijk door te enthousiast epileren, door zowel mezelf als door schoonheidsspecialistes. Wat smallere wenkbrauwen waren lange tijd in de mode, dus daar deed ik ook aan mee. Maar na verloop van tijd komen de haartjes helaas  meer terug.

Naast dat mijn wenkbrauwen vrij smal en licht waren vond ik ze ook wat recht van vorm. Ik werkte ze daarom altijd bij met een wenkbrauwpotlood en wenkbrauwpoeder in een lichte taupetint.

Op zich leek het me ideaal om mijn wenkbrauwen met permanente make-up te laten doen, maar ik was erg bang dat het resultaat veel te donker zou worden. Bij mijn lichte uiterlijk staan te donkere wenkbrauwen onnatuurlijk en hard. Als het mis zou gaan zat ik er natuurlijk wel aan vast... Daarom zag ik er toch steeds maar van af.

Toevallig kwam ik in die tijd een Fabebook-advertentie tegen van Tres Jolie in Assen. Ik zag dat hier hele mooie resultaten bereikt waren, ook bij blonde vrouwen zoals ik. Daardoor durfde ik eindelijk de stoute schoenen aan te trekken en een afspraak te maken voor een behandeling.

Permanente make-up of PMU is het inbrengen van pigmenten in de lederhuid. Dit gebeurt met een pen waarin een dun naaldje wordt geplaatst. Permanente make-up lijkt qua techniek op tatoeage, maar het pigment wordt minder diep in je huid aangebracht  en blijft minder lang zitten. Naast voor je wenkbrauwen kun je PMU ook toepassen voor je ogen (eyeliner) en voor je lippen.

Permantente make-up voor je wenkbrauwen.

^ Hier zie je mij zo'n 14 jaar geleden. Mijn wenkbrauwen waren toen al vrij dun en licht.

Permanente make-up voor je wenkbrauwen.

^ Deze foto is van ongeveer 4 jaar geleden. Ook hier zie je dat mijn wenkbrauwen hier vrij dun, wat kort en een beetje recht zijn. Met behulp van permanente make-up kan de vorm ietsje aangepast worden.

Permanente make-up voor je wenkbrauwen.

^ Jolanda Hielema van Tres Jolie heeft alle benodigde papieren en zorgt dat ze steeds up-to-date blijft. Uiteraard is ze in het bezit van een GGD-vergunning. De GGD controleert de hygiene bij de salons. Jolanda heeft zich geheel gespecialiseerd in het aanbrengen van PMU op de wenkbrauwen en heeft enorm veel ervaring.

Jolanda neemt uitgebreid de tijd om uit te leggen wat je kunt verwachten. Ze luistert eerst goed naar jouw wensen. Zo kon ze met geruststellen over het feit dat ik bang was dat mijn wenkbrauwen veel te donker zouden uitpakken.

Ook tekent ze vooraf zorgvuldig de vorm van de wenkbrauw in, zodat je een goed beeld krijgt van hoe je wenkbrauwen uiteindelijk gaan worden. Je wilt natuurlijk niet voor verrassingen komen te staan...

Mijn wenkbrauwen wilde ik graag een klein beetje ronder en iets langer. En zeker niet te donker!

Permanente make-up voor je wenkbrauwen.

^ Twee jaar geleden heb ik mijn wenkbrauwen al een keer laten doen. Ook bij Jolanda. De kleur vervaagt op den duur en het is daarom goed om je wenkbrauwen na ca. anderhalf jaar weer te laten 'opfrissen'.

Op de foto hierboven zie je mij voor de PMU-behandeling in de studio van Jolanda. Mijn wenkbrauwen zagen er nog best goed uit, ze waren alleen wat vervaagd. Ik tekende ze inmiddels weer dagelijks wat bij.

Een eerste behandeling moet altijd twee keer gedaan worden. Dan pas blijven de pigmenten goed zitten. Ongeveer 6 weken na de 1e behandeling volgt er een tweede.

Een opfrisbehandeling hoeft normaal gesproken maar één keer. Er moet dan nog wel genoeg pigment aanwezig zijn.

Permanente make-up voor je wenkbrauwen.

^ Jolanda beschikt over een fijne studio, neemt de tijd en gaat zeer zorgvuldig te werk.

Permanente make-up voor je wenkbrauwen.

^ Hier heeft Jolanda de vorm van de wenkbrauwen met wit potlood aangegeven. Deze vorm is later ingevuld met behulp van de zgn. 'ombre'-techniek. Mijn wenkbrauwen zijn ietsje ronder, voller en langer gemaakt.

Permanente make-up voor je wenkbrauwen.

^ Hier zijn mijn wenkbrauwen gedaan met de zgn. 'ombre'-techniek. Het bijzondere van deze techniek ligt vooral in de opbouw van schaduw en haartjes en het spelen met licht en donker. Een zachte poederige aanzet oplopend naar een krachtige vollere ‘buik’ en staart van de wenkbrauw. Maar ook een volle onderlijn geeft een mooi strak effect met een poederige schaduw aan de bovenkant. Tijdens deze schaduwtechniek worden er als het ware zachte schetsen van pigment in de huid geplaatst.

Je ziet dat mijn huid een beetje rood is geworden, maar dit trekt meteen weer weg.

Doet het pijn, vraag je je natuurlijk af. Het zetten van de permanente make-up is wel wat gevoelig, maar het is goed te doen. Met een dun naaldje worden streepjes in je huid getrokken, deze worden bewerkt met pigment. Er wordt tijdens de behandeling een verdovend zalfje op je wenkbrauwen aangebracht, zodat het minder pijnlijk is.

Jolanda geeft je een handige folder mee over hoe je je wenkbrauwen na de behandeling moet verzorgen en een zalfje. Ook krijg je handige, zelfklevende plastic 'schermpjes' om mee te douchen. In de folder staat precies wat je wel en niet moet doen na de behandeling. Uiteraard wordt dat meteen na de behandeling je ook vertelt, maar het is fijn dat je het thuis nog even rustig kunt nalezen.

Permanente make-up voor je wenkbrauwen.

^ Hier zie je een wenkbrauw na twee dagen. Hij lijkt heel donker, maar het uiteindelijke resultaat zal veel lichter worden. Op de lijntjes zijn korstjes gekomen. Je wenkbrauwen zien er in dit stadium heel donker uit, maar laat je je er niet door afschrikken.

Na de behandeling mogen je wenkbrauwen een tijdje niet nat worden. Je kunt bij het douchen de doorzichtige schermpjes gebruiken die Jolanda je meegeven heeft. Er komen korstjes op de lijntjes die met een dun naaldje in de huid gemaakt zijn. Na een paar dagen laten die vanzelf los en kun je het resultaat zien. Je wenkbrauwen zijn dan wat lichter van kleur en worden na een paar dagen weer wat donkerder.

Je mag beslist niet aan de korstjes komen, anders trek je de pigmenten uit je huid!!

Je wenkbrauwen mag je voorzichtig insmeren met een wattenstaafje met wat creme. Zo blijft de huid soepel en worden de kostjes niet te hard. Bij mij begon het wat te jeuken. De creme krijg je ook van Jolanda mee.

Heb jij wel een permanente make-up overwogen?

^ Je krijgt een klein potje crème en een folder of de nabehandeling mee naar huis.

Wenkbrauwen met permanente make-up.

^ Hier zie je het eindresultaat. Mijn wenkbrauwen zijn weer goed zichtbaar en mooi van vorm. Ze zijn hier nog vrij donker van kleur, maar dit is bij mij vrij snel zachter geworden. Ik heb er de komende 1,5 jaar geen omkijken meer naar!

De website van Jolanda is www.tresjolie.nl

Update begin augustus 2021:

Heb jij wel eens permanente make-up voor je wenkbrauwen overwogen?

Inmiddels ben ik wel weer aan een opfris-ronde toe ;-) De vorm van mijn wenkbrauwen is door de PMU-behandeling nog steeds goed en ik werk mijn wenkbrauwen daarom elk dag bij met de Eyebrow Multitasker 3-in-1 van Kiki Milano (€ 9,99). Ik gebruik de kleur 01 Light Blonds, maar er zijn 6 kleuren om uit te kiezen.

3-In-1 wenkbrauwperfector: een borsteltje om je wenkbrauwen te kammen en te ordenen, een potlood om ze te definiëren, poeder om op te vullen en te blenden.

- het is veelzijdig en multifunctioneel, voor gedefinieerde en ordelijke wenkbrauwen, altijd en overal.
- het laat zich makkelijk en moduleerbaar aanbrengen, voor een exclusieve en uiterst professionele finish.
- het is verkrijgbaar in zes fantastische kleurvarianten, aangepast aan elke teint
- het potlood is verrijkt met was en oliën, zodat het vloeiend en homogeen over je wenkbrauwen glijdt.

Kiko Milano wenkbrauw-potlood drie in 1.

Door Covid-19 is het steeds uitgesteld maar binnenkort ga ik weer naar Jolanda toe.

Meer lezen?

* Inmiddels ben ik weer bij Jolanda geweest voor een touch-up van mijn wenkbrauwen. Wil je er meer over lezen? Kijk dan hier.