• darkblurbg
  • darkblurbg

Sieraden voor het zomertype, lentetype, herfsttype en wintertype.

Gepubliceerd op: 08-03-2019

Ken jij je kleurtype al? Dan is het goed om de kleuren van je sieraden aan te passen aan je kleurtype. Met een sieraad in de juiste kleur kun je ook goed kleur toevoegen aan een outfit in kleuren die eigenlijk niet goed bij je passen. Vooral sieraden die je dicht bij je gezicht draagt zoals een kort in de hals vallende halsketting of een paar grote oorbellen werken hiervoor heel goed.

Zomertype:

Sieraden in kleuren voor het zomertype.

^ Sieraden in kleuren voor het zomertype. Denk voor jouw kleurtype aan kleuren als o.a.: lichtblauw, mintgroen, zacht roze, zacht grijs, zacht paars, lila, licht citroengeel, etc.

Het zomertype staat het mooist in koele, gedempte kleuren die niet te donker zijn. Jouw beste metaal is mat zilver.

De zachtheid van zacht witte of lichtgrijze parels is prachtig voor jou gedempte kleurtype.

Lentetype:

Sieraden in kleuren voor het lentetype.

^ Sieraden in kleuren voor het lentetype. Denk voor jouw kleurtype aan kleuren als: zonnig geel, warm groen, licht oranje, koraal, etc.

Het lentetype staat het mooist in warme, heldere kleuren die niet te donker zijn. Jouw beste metaal is glanzend, wat lichter goud.

Turkooise stenen passen heel mooi bij jou.

Herfsttype:

Sieraden in kleuren voor het herfsttype.

^ Sieraden in kleuren voor het herfsttype. Denk voor jouw kleurtype aan kleuren als: goudgeel, okergeel, steenrood, bordeauxrood, amber, petrolblauw, roodbruin, donkergroen, ect.

Het herfsttype staat het mooist in warme, gedempte kleuren die vrij donker zijn. Je kunt ook licht(ere) kleurn dragen, maar dan het liefst gecombineerd met donkere kleuren.

Jouw beste metaalkleur is (mat) oud goud. Ook koper en brons staan heel mooi.

Sieraden van hout staan jou ook heel mooi.

Sieraden voor het warme herfsttype.

^ Het warme herfsttype staat mooi in goudgoud, brons en koperkleur.

Wintertype: 

Sieraden in kleuren voor het wintertype.

^ Sieraden in kleuren voor het wintertype. Denk voor jouw kleurtype aan kleuren als: paars, helder blauw, helder roze, helder groen, citroengeel, etc.

Het wintertype staat het mooist in koele, heldere kleuren, ze mogen lopen van licht naar donker. Alleen lichte kleuren staan vaak wat flets. Dit komt omdat het wintertype meestal donker haar heeft.

Jouw beste metaalkleur is glanzend zilver. Je kunt ook zwart zilver (black silver) goed dragen, het liefst gecombineerd met fel gekleurde of glanzende stenen. Diamanten zijn gemaakt voor jou ;-)

Meer lezen?

* Metalen en gekleurde (edel)stenen hebben een grote invloed op elkaar. Lees meer.

* Met een sjaal kun je ook heel gemakkelijk kleur toevoegen aan je outfit: lees meer.

* In dit blog artikel lees je meer over de trend van het mixen van verschillende metalen. Neem als je mixt het liefst ca. 75% van je metaalkleuren in jouw beste kleur.

* Wil je weten wat de effecten van sjaals zijn: lees meer.

* Al 14 jaar ben ik image consultant. In dit blog laat je zien welke metalen bij de verschillende kleurentypes van het 'Colour Me Beautiful-systeem' passen. Lees meer.

Wist je dat ik allerlei sieraden en sjaals verkoop passend bij je kleurtype?

* Heb jij geen idee wat jouw kleurtype is? Kom dan eens langs voor een kleuradvies (M/V). Ik werk met 26 verschillende kleurentypes. Er is nu ook een online kleurenanalyse in 26 kleurtypes mogelijk, dit doe ik aan de hand van foto's. Lees meer.