• darkblurbg
  • darkblurbg

Metaalkleuren voor alle bekende kleurentypes.

Gepubliceerd op: 28-01-2017

Metaalkleuren zijn er in allerlei varianten. Warm, koel, neutraal, licht, donker, glanzend en mat. Bij elk kleurentype horen bepaalde metaalkleuren. In dit blog lees je welke metalen het beste bij de kleurtypes van het 4, 6 en 10 seizoenen-systeem en het 12 seizoenen-systeem passen. Tegenwoordig vind je in de populaire bijouterieën allerlei leuke, betaalbare varianten.

Metaalkleuren voor sieraden.

^ Metaalkleuren zijn er in overvloed.

Koele metaalkleuren.

^ Koele metaalkleuren.

De duidelijk koele kleurentypes zoals het koele zomertype, het koele wintertype en het zomer/wintertype staan het mooiste in koele metalen zoals op de collage hierboven. Uitgesproken koele metalen zijn: zilver, oud zilver, zwart zilver, staal, witgoud, platina, antiek zilver en tin. 

Hier een opsomming van de metalen die geschikt zijn voor de kleurtypes van het 12 seizoen-systeem en het 4, 6 en 10 seizoenen-systeem.

- Ben je een (koel) zomertype? Dan sta je het mooist in koele, wat mattere  en vrij lichte metalen. Zilver is het mooist. Liefst wat mattere soorten zoals bijvoorbeeld antiek zilver. Een rozige, matte rosé, staal of platina staat ook prima. Tinkleur kan ook heel mooi staan.

- Ben je een (koel) wintertype dan sta je het mooiste in glanzende, koele metalen. Glanzend zilver en witgoud staan het mooist. Black silver gecombineerd met glanzende stenen in een koele kleur is ook een goede optie.

- Ben je een zomer/wintertype dan kun je het beste koele metalen nemen die niet heel erg glanzen, maar ook weer niet te dof zijn. Zilver en wit goud zijn het mooist.

Zilver is een koel metaal.

^ Zilver is een koel metaal.

Warme metaalkleuren.

^ Warme metaalkleuren.

De duidelijk warme kleurentypes zoals het warme lentetype, het warme herfsttype en het lente/herfsttype staan het mooist in warme metaalkleuren zoals op deze collage. Denk aan geel goud, koper, brons, goudgoud, gelig roségoud.

- Ben je een (warm) lentetype? Dan staan geel gouden sieraden je het mooiste. Neem ze niet te donker en ze mogen glans hebben.

- Ben je een (warm) herfsttype? Dan staat gedempte metalen als mat brons, oud goud (dit is donker goud) en mat koper je het mooist.

- Ben je een lente/herfsttype? Dan kies je het best voor niet te donker goud, brons, gelig rosé of koper met wat glans.

Goud is een warm metaal.

^ Goud is een warm metaal.

Neutrale metalen.

Sommige metalen zijn niet zo uitgesproken warm, of koel.

Neutrale metaalkleuren.

^ Neutrale metaalkleuren.

De tussentypes bij het 12 seizoenen-systeem en de mixtypes van het 10 seizoenensysteem (dit zijn de duidelijk lichte, donkere en neutrale types, dus het lente/zomertype, het zomer/herfsttype en het herfst/wintertype) staan het beste in neutrale metalen.

Neutrale metaalkleuren zijn niet heel warm en ook niet heel koel. Op de collage hierboven zie je voorbeelden van neutrale metaalkleuren. Denk aan zilver dat een ietsje geel is, niet te warm rosé, wat koeler brons of koper, etc. Hoe licht, donker, glanzend of mat ze het beste kunnen zijn hangt af van welk kleurentype je bent.

^ De lichte kleurentypes kunnen het beste lichter gekleurde metalen nemen. Diepe kleurentypes kunnen het beste war donkerder metalen nemen. Heldere kleurentypes staan het mooist in glanzende metalen en neutrale types nemen beter mattere metalen.

Ben je een warm kleurtype (warme lentetype, warme herfsttype en lente/herfsttype), neem dan het liefst warme metaalkleuren.

Ben je een koel kleurtype (koele zomertype, diepe zomertype, koele wintertype en zomer/wintertype) dan staan koele metaalkleuren je uiteraard het beste.

Diepe herfsttypes, diepe wintertypes en herfst/wintertypes nemen het beste donkere metaalkleuren.

Het lichte lentetype, lichte zomertype, het neutrale lentetype en het lente/zomertype nemen het beste de lichte metaalkleuren.

De heldere lente-, heldere winter- en lente/wintertypes nemen het beste heldere/glanzende metaalkleuren.

De neutrale zomer, neutrale herfst en zomer/herfsttype staan het moois in gedempte/ matte metaalkleuren.

De beste metaalkleuren voor alle kleurtypes.

Lichte zomertype: Je neemt het beste lichte zilveren, wit gouden of platina sieraden met een beetje glans. Licht geelgoud of licht roségoud zijn een goede tweede keus.

Lichte lentetype: De lichte lente kiest het beste licht geelgoud met wat glans. Licht glanzend zilver of licht roségoud komen op de tweede plaats.

Lente/zomertype: Je hebt geluk, doordat je een mixtype bent kun je veel hebben, neem de lichtere varianten van de metalen dus licht zilver, licht goud, wit goud, licht platina en licht roségoud.

Lichte kleurtypes nemen het beste lichte metaalkleuren.

^ Lichte kleurtypes nemen het beste lichte metaalkleuren. Deze licht goud/champagnekleur staat prachtig bij dit lente/zomertype.

Diepe wintertype: Donkere zilvertinten (antiek zilver of oudzilver of black silver) staan je het best. Donker brons of donker koper staan bij jouw op de tweede plaats.

Diepe herfsttype: Donker goud (oudgoud), donker koper en diep brons zijn het mooist. Donker zilver is ook een goede tweede keus.

Herfst/wintertype: Je hebt geluk, doordat je een mixtype bent kun je veel hebben, neem de donkere varianten van de metalen dus donker zilver, black silver, donker tinkleur, oudgoud, wat donkerder roségoud donker brons en donker koperkleur.

Heldere wintertype: Glanzend zilver staat het mooist. Glanzend, niet te gee,l goud en glanzend roségoud staan op de tweede plats.

Heldere lentetype: Glanzend goud is het mooiste voor jouw kleurentype. Verder zijn glanzend roségoud en glanzend zilver een goede tweede optie.

Lente/wintertype: Je hebt geluk, doordat je een mixtype bent kun je veel hebben, neem het liefst glanzende varianten van de metalen dus glanzend zilver, glanzend goud, glanzend roségoud, etc.

Neutrale zomertype: Mat zilver is het beste voor de neutrale zomer. Verder kun je prima mat goud of mat rosé kiezen.

Neutrale herfsttype: Mat goud is het beste. Ook mat brons en mat koper en mat rosé staan je goed.

Zomer/herfsttype: Je hebt geluk, doordat je een mixtype bent kun je veel hebben, neem de mattere varianten van de metalen dus oudzilver, mat goud, mat roségoud etc.

Deze prachtige edelmetalen sieraden heb ik gevonden op metalart.nl

Platina ring.

^ Wit, dat is de kleur van platina. Platina is witter dan witgoud! Het metaal platina is zo super edel dat het niet zal oxyderen. Er ontstaat geen verandering van kleur na verloop van tijd. 

Zwart metaal.

^ De kleur van zirkonium is grijs. Dit is de kleur die het metaal door-en-door heeft. Door verhitting kan een harde ZWARTE huid op het zikonium gebrand worden (zirkoniumoxyde). Deze huid is harder dan het metaal zelf, maar is niet onschendbaar. Wel is de laag duurzaam genoeg voor gebruik op ringen en ringdelen.

Glanzende en matte metalen.

^ Glanzende metalen staan heel goed bij de heldere kleurtypes. Matte metalen staan erg mooi bij de neutrale kleurtypes.

Sieraden van MelanO

^ Het merk MelanO heeft allerlei metaalkleuren en gekleurde steentjes in zijn collectie.

Kleding in metallic kleuren.

^ Ook kleding en schoeisel is er in metallic kleuren. Hier voorbeelden van donkere metallis voor de diepe kleurtypes en lichte metallics voor de lichte kleurtypes.

Metallic stoffen en materialen.

^ Bodywarmer in metallic materiaal. Kleding: Madeleine Fashion.

Metallic jasje.

^ Metallic leren jasje. Foto van Little Soho.

Jasje in metallic leer.

^ Jasje in metallic leer. Kleding: Madeleine Fashion.

Meer lezen?

* In dit blog artikel lees je meer over de trend van het mixen van metalen.

* Wil je meer leuke voorbeelden van kledingstukken in metallics zien? Lees dan dit blog.

* Metallic materialen zie je momenteel enorm veel in de winkels. Niet alleen in sieraden, maar ook in leer en stoffen. Metallic stoffen geven net dat beetje meer dan normale stof. Heel leuk voor een feestelijk jurkje dus! Wil je meer weten over metallic stoffen voor feestkleding: lees meer.

* Heb jij geen idee wat jouw kleurtype is? Kom dan eens langs voor een kleuradvies. Ik werk met 26 verschillende kleurentypes. Lees meer.

* Heb jij een kleurenanalyse gehad en wil je weten hoe je kleding, accessoires en make-up kunt uitkiezen kunt met behulp van de kleurenwaaier? Lees dan dit blog.