• darkblurbg
  • darkblurbg

Hoe kies je sieraden die bij je passen?

Gepubliceerd op: 26-10-2019

Met sieraden kun je er heel gemakkelijk steeds anders uitzien. Een eenvoudige outfit kun je door leuke sieraden spannend maken. Er is enorm veel keuze, denk aan: oorbellen, halskettingen, armbanden, ringen. In deze blogpost de 5 zaken waar je op kunt letten bij het kiezen van je sieraden.

Hoe kies je sieraden die bij je passen?

1. Kleurkeuze.

Kies kleuren die passen bij je kleding en je persoonlijke kleuring. Je kunt voor metalen sieraden gaan of voor sieraden in uitgesproken kleuren. Het is leuk om één metaalkleur door te zetten in je outfit, dus bijvoorbeeld alles zilver, geelgoud of roségoud.

Meerdere metaalkleuren mixen is echter ook goed mogelijk en erg 'in' momenteel. Wil je metalen mixen en weet je welk kleurtype je bent? Neem dan ca. 65% van je beste metaalkleuren.

Op de foto hierboven zie sieraden in zachte blauw- en groentinten in gouden zettingen. Ze maken het donkerblauwe jurkje meteen veel specialer. De zachte kleuren laten mijn zachte kleuring goed uitkomen.

Door een kleurenanalyse te laten doen kun je er achterkomen welke kleuren en metalen je het beste staan. Ik werk zelf met 16 verschillende kleurtypes.

Hoe kies je sieraden die bij je passen?

^ Het verschil tussen sieraden in neutrale kleuren en in meer sprekende kleuren. Deze dame is een zomertype en staat daarom mooi in de wat gedemptere kleuren.

2. Persoonlijke stijl.

Pas je sieraden aan bij je smaak. Met sieraden kan je heel gemakkelijk en zonder al te hoge kosten een andere stijl creëren. 

Ben je bijvoorbeeld een natuurlijk stijltype? Kies dan wat stoerdere sieraden. Denk aan bijvoorbeeld een leren armband met stoere drukkers, leren veters of mooie zilveren sieraden van Buddha to Buddha.

Ben je een meer klassiek type? Neem dan fijnere tijdloze sieraden van edelmetaal, ook parels zijn erg geschikt. Je houdt dan meestal van sieraden waar je heel lang mee kunt doen. Bijvoorbeeld een horloge van Cartier of een (wit)gouden ketting met een edelsteentje of diamantje er aan.

Heb je een vrouwelijke stijl dan kies je fijne, subtiele sieraden.

Ben je een wat meer extravagant neem dan opvallende sieraden qua vorm, samenstelling of kleur. Sieraden met een strak design vallen ook vaak in de smaak.

Hoe kies je sieraden die bij je passen?

^ Deze prachtige creolen met verwisselbare hangers van het Duitse merk 'Heide Heinzendorff' zijn klassiek, maar passen toch goed in het huidige modebeeld.

3. Je lichaamsbouw.

Het is goed als je accessoires in proportie zijn met je lengte en bouw. Dit geldt overigens ook voor je prints en andere accessoires zoals riemen en tassen.

Hoe kies je sieraden die bij je passen bij jouw lichaamsbouw?

Links: Als je tenger gebouwd bent en een fijne botstructuur hebt staan fijne, wat plattere sieraden beter. 

Ben je niet zo groot dan kun je beter geen hele grote sieraden nemen. Ze zullen je ‘overpoweren’.

Midden: Een vrouw met normale bouw kan het beste middelgrote sieraden kiezen.

Rechts: Bij een grote vrouw staan grotere, wat grovere sieraden het mooist. 

Een forse vrouw kan overigens wel een fijne botstructuur hebben. Zij kan dan beter niet al te forse sieraden nemen.

Hoe kies je sieraden die bij je passen?

^ Deze ketting past heel goed bij de bouw van deze dame.

4. Modebeeld.

Momenteel zien we zowel fijne als juist grove sieraden. Afhankelijk van je smaak kun je kiezen voor fijne kettingen, ringen en armbanden of juist voor opvallende ‘statement’ sieraden.

Met sieraden met een flink formaat kun je lekker uitpakken.

Door middel van sieraden kun je laten zien dat je weet wat ‘in’ is. Gedateerde sieraden laten het tegenovergestelde zien.

Voel je je te oud voor bepaalde kledingtrends of vind je dat je er het figuur niet voor hebt, dan kan je meestal wel sieraden in deze stijl kiezen en zo toch met de mode meedoen. Denk aan de Ibizastijl, metallicstijl of de retrostijl.

Statement oorbellen.

^ Met een een bijzonder sieraad zoals bijvoorbeeld een paar statement-oorbellen geef je je outfit heel snel wat bijzonders.

5. De gelegenheid.

Je past je sieraden uiteraard ook aan aan de gelegenheid. Voor je werk kun je je sieraden het beste wat rustiger houden. Rinkelende armbanden of bungelende oorbellen leiden te veel af. Voor privé-aangelegenheden kun je dragen wat je wilt.

Voor een feestelijke gelegenheid is het leuk om ook feestelijke sieraden te kiezen. Bijvoorbeeld sieraden met glinsterende steentjes of met glans.

Meer lezen?

Zoek je een geweldig item om je outfit mee af te stylen? Een mooie sjaal is hier perfect voor. In dit blog heb ik allerlei inspirerende voorbeelden voor je verzameld.

* Een statement-ketting is ideaal om wat bijzonders aan je outfit toe te voegen. Lees meer in dit blog.

* Wil je meer lezen over de klassieke stijl? Kijk dan hier.

* Houd jij van een natuurlijk stijl en wil je er meer over lezen? Kijk dan hier.

* Wil jij weten wat het verschil is tussen basisstukken en trend-items? Lees dan dit blog.