• darkblurbg
  • darkblurbg

3 Handige tips om metaalkleuren te gebruiken.

Gepubliceerd op: 13-09-2021

Sieraden kunnen we vinden in allerlei metaalkleuren. O.a. geelgoud, roodgoud, witgoud, zilver, roségoud, brons, koper, tin-kleur, black silver, titanium. In dit blog 3 handige tips om met metaalkleuren te werken.

3 HANDIGE TIPS:

Vroeger was het niet gebruikelijk om meerdere metaalkleuren tegelijk te combineren. Tegenwoordig zie je niet anders. Er zijn volop sieraden te koop die meerdere metaalkleuren tegelijk bevatten. Verder zijn er heel veel leuke sieradenmerken die helemaal op het mixen van verschillende metaalkleuren gericht zijn. Het merk MelanO is er één van. Bij dit soort merken worden naast het traditionele zilverkleur en geelgoud ook brons, roségoud en donkere metaalkleuren ongebreideld door elkaar gemixt. En het staat nog super leuk ook!

TIP 1: Combineer je je metaal met gekleurde stenen dan hebben die kleuren invloed op je metaalkleur. Combineer je een warme steen met een koel metaal dan lijkt het metaal meteen wat warmer en andersom. Wil je hier meer over weten. Onderaan dit blog vind je een link.

Stenen en metaalkleuren beïnvloeden elkaar.

 

TIP 2: Combineer je graag verschillende metalen met elkaar? Dit is een grote trend op het moment. Neem dan het liefst voor ca. 70% metaalkleuren die het beste bij je passen en vul die aan met metalen die je minder goed staan.

Mixen van metaalkleuren is erg 'in' momenteel.

 

TIP 3: Is een feestjurk in metallic stof voor jou net een beetje te veel van het goede? Neem dan je accessoires zoals tas, schoenen, sieraden of sjaal in metallics die bij jouw kleurtype passen.

Feestkleding met goeden en zilveren sieraden en accessoires.

Meer lezen?

* Gekleurde edelstenen en metalen beïnvloeden elkaar. Lees hier meer.

* Weet je niet welke metalen jou het beste staan? Bij een kleurenanalyse leer ik je het. Ik werk inmiddels met 26 verschillende kleurtypes. Lees meer.

* Al ruim 15 jaar ben ik image consultant. In dit blog laat ik je zien welke metalen bij de verschillende algemeen bekende kleurentypes passen. Lees meer.

* Wil je meer leuke voorbeelden van kledingstukken in metallics zien? Lees dan dit blog.

* Metallic materialen zie je momenteel enorm veel in de winkels. Niet alleen in sieraden, maar ook in leer en stoffen. Metallic stoffen geven net dat beetje meer dan normale stof. Heel leuk voor een feestelijk jurkje dus! Wil je meer weten over metallic stoffen voor feestkleding: lees meer.