• darkblurbg
  • darkblurbg

Hoe draag je 'Classic Blue' de Pantone kleur van 2020.

Gepubliceerd op: 18-12-2019

De nieuwe Pantone kleur voor 2020 is kortgeleden bekend gemaakt. Het is de kleur 'Classic Blue' geworden. Na het vrolijke 'Living Coral' van 2019 heeft Pantone dit keer voor een wat saaie, onopvallende kleur gekozen. In de media hoor je dan ook vrij veel kritische geluiden. Met 'Classic Blue' kiest Pantone aan het begin van een nieuw decenium voor een wel erg weinigzeggende en behoorlijk klassieke kleur. En dat in een tijd dat er veel speelt in de wereld... Het goede nieuws is echter dat iedereen deze vrij neutrale blauwtint aan kan!

De Pantone kleur voor 2020 'Classic Blue'. Het is een vrij rustige, medium donkere kleur. Deze kleur staat volgens Pantone voor kalmte, zekerheid en connectie. Pantone heeft dit keer voor een hele veilige kleur gekozen en heeft zijn rol als trendsetter daarmee links laten liggen...

'Classic Blue' een kleur die ons volgens Pantone stabiliteit moet brengen. Pantone is een bedrijf dat kleurentrends voorspelt en kleurcoderingen publiceert. Zo zijn de kleuren overal ter wereld hetzelfde.

Pantone zorgt ervoor dat er een standaard ontstaat in kleuren. Inmiddels is het een autoriteit op kleurgebied. Sinds 2000 wordt door Pantone de kleur van het jaar uitgeroepen, gebaseerd op de trends uit mode en design. Dat ze zelf daarmee ook vaak trendsettend zijn, blijkt wel uit het feit dat deze kleur vaak opgepakt wordt door de modebranche en designers van bijvoorbeeld interieurs.

Pantone 'Classic Blue' color of the year 2020.

De blauwtint 'Classic Blue' is een vrij neutrale kleur qua ondertoon, niet heel warm en ook niet heel koel. Dat maakt hem gemakkelijk te combineren met allerlei andere kleuren. 'Classic blue' is met onder het gezicht echter het beste voor de koele kleurtypes. Jeanskleuren vallen ook vaak onder de noemer 'Classic Blue'.

'Classic Blue' voor de koele kleurtypes:

Pantone kleur van 2020: classic blue.

^ Voor koele kleurtypes (zomertype, wintertype en zomer/wintertype) is 'Classic Blue' een ideale kleur. Je kunt deze kleur heel goed hebben. Zowel onder je gezicht als aan je onderlichaam. Ook combineert deze kleur heel gemakkelijk met al jouw andere kleuren.

Hoe draag je Pantone 'classic blue'?

^ Je kunt je als koel kleurtype ook heel goed van top tot teen in 'Classic Blue' hullen. Zorg dan voor wat spanning door voor verschillende materialen te kiezen. Kleding van Steps.

'Classic Blue' voor de heldere kleurtypes:

Pantone kleur van 2020: classic blue.

^ 'Classic blue' is niet heel fel. Heldere kleurtypes (heldere lentetype, heldere wintertype en lente/winter-mixtype) kunnen 'Classic Blue' beter aan het onderlichaam dragen met een felle kleur meteen onder hun gezicht. Je hebt als helder kleurtype namenlijk helderheid nodig en 'Classic Blue is niet erg sprekend. 'Classic Blue is voor jouw echter wel een hele handige neutrale kleur die rust kan brengen in je outfits.

Pantone 'Classic Blue', hoe draag je hem?

^ Wil je deze blauwtint sprekender maken? En wil je dat het geheel toch zakelijk blijft? Een goed truc is om een truitje, vestje of blazertje in 'Classic Blue' met een witte top of blouse te combineren. Dan wordt het blauw veel sprekender!

'Classic Blue' voor de gedempte/neutrale kleurtypes:

Pantone 'Classic Blue', hoe draag je hem?

^ Neutrale/gedempte kleurtypes (neutrale zomertype, neutrale herfsttype en zomer/herfst-mixtype) staan uitstekend in 'Classic Blue'. Dit komt doordat het een vrij gedempte kleur is.

'Classic Blue' voor de warme kleurtypes:

Pantone kleur van 2020: classic blue.

^ Ben je een warm kleurtype (lentetype, herfsttype of een lente/herfsttype)? Draag 'Classic Blue' dan het liefst aan je onderlichaam. Meteen onder je gezicht kan deze kleur je huid grauw maken. Draag je hem wel meteen onder je gezicht, draag er dan een sjaal overheen in een warme kleur uit je kleurenpalet. Zo kun jij het blauw als het ware 'opwarmen'.

Pantone kleur van 2020: classic blue.

^ Nog meer voorbeelden van hoe warme kleurtypes 'Classic Blue' kunnen dragen. Combineer hem het liefst met een warme kleur die je direkt onder je gezicht draagt.

Pantone 'Classic Blue', hoe draag je hem?

^ Combineer 'Classic Blue' met mooie warme kleuren uit je palet als je een warm kleurtype bent.

Pantone 'Classic Blue', hoe draag je hem?

^ Draag over het 'Classic Blue' een warm gekleurd vest.

'Classic Blue' voor de diepe kleurtypes:

Pantone 'Classic Blue', hoe draag je hem?

^ Diepe kleurtypes (diepe wintertype, diepe herfsttype en het herfst/winter-mixtype) kunnen het beste een vrij donkere variant van 'Classic Blue' nemen.

'Classic Blue' voor de lichte kleurtypes:

Pantone 'classic blue' voor lichte kleurtypes.

^ Ben je een licht kleurtype (lichte lentetype, lichte zomertype en het lente/zomer-mixtype)? Dan kun je deze kleur het beste aan het onderlichaam dragen of een vrij lichte variant van deze kleur nemen. 'Classic blue' is een medium donkere kleur en past daarom nog behoorlijk goed bij jouw kleuren. Of ga op zoek naar een printsjaal met blauw erin, zoals op dit voorbeeld.

Meer lezen?

* De Pantone kleur van 2019 was: 'Living Coral'. In dit blog zie je inspirerende voorbeelden van kledingcombinaties met deze kleur.

* Blauw is meerstal een koele kleur, maar ook wat warmer zijn. Dan zit er wat geel door het blauw. Wil je voorbeelden van blauwtinten zien voor alle bekende kleurtypes? Lees dan dit blog.

* De Pantone kleur van 2018 was 'Ultra Violet'. Een neutrale paarstint. Iedereen kan eigenlijk wel paars hebben. Wil je meer lezen over de kleur paars? Lees dan dit blog.

* In 2017 was de Pantone kleur 'Greenery' aan de beurt. Een vrij warme groentint, groen kan echter ook keoel zijn. Wil je meer lezen over de kleur groen? Lees dan dit blog.

* Ik vertel in dit blog dat warme kleurtypes hun blauw het beste kunnen opwarmen. Dit geldt ook voor grijs, paars en zwart (niet jouw beste neutrale kleuren). In dit blog laat ik je zien hoe je dit kunt doen.

* In dit blog zie je voorbeelden van combinaties met marineblauw voor de vier belangrijkste seizoenstypes.

* Wil jij ook precies weten welke kleuren jou het beste staan? Boek dan een kleurenanalyse. Ik werk met maar liefst 26 verschillende kleurtypes. Lees meer.