• darkblurbg
  • darkblurbg

Blazers in kleuren voor het lentetype, zomertype, herfsttype en wintertype.

Gepubliceerd op: 20-10-2019

Een leuk blazertje is altijd fijn om in de kast te hebben hangen. Je kunt je outfit er gemakkelijk wat netter mee maken. Ze zijn volop verkrijgbaar, apart of als compleet pak. In dit blog laat ik zien welke kleuren voor de vier bekendste seizoenstypes het beste zijn.

Blazers in de kleur van jouw seizoen.

^ Een grijs jasje of pak is erg gemakkelijk te combineren met tops en blouses in allerlei kleuren. Van een pak kun je natuurlijk ook een onderdeel los dragen. Dus bijvoorbeeld het jasje op een casual rok of broek. Of de pantalon met een mooie blouse of een mooi wollen truitje. Kleding van Little Soho.

Blazers in de kleur van jouw seizoen.

^ Dit groene pak heeft ook een vrij gemakkelijke kleur om te combineren. Het heeft opgestikte zakjes met knopen er op. Dat maakt het pak iets sportiever. Het lijkt zo ook een beetje op een militair jasje. Het topje met kant maakt het weer zachter en vrouwelijker. Kleding van Little Soho.

Jasjes en colbertjes in de kleuren van jouw seizoen.

^ Een jasje in het zwart is qua kleur ook weer erg gemakkelijk te combineren. Zwart staat alleen lang niet iedereen even mooi. Alleen het wintertype staat er echt mooi in. Ben je geen wintertype? Dan kan zwart jou er moe en grauw uit laten zien. Neem liever een kleur uit jouw kleurenpalet als je er fris, gezond en stralend uit wilt zien. Kleding van Little Soho.

Jasjes en colbertjes in de kleuren van jouw seizoen.

^ Deze groene blazer heeft een sjaalkraag en de groentint is wat opvallender. Kleding van Little Soho.

Blazersvoor het lentetype, zomertype, herfsttype en wintertype.

^ Je kunt natuurlijk ook voor een opvallender kleur gaan. Dit pak heeft een mooie, rode tint, die weer niet al te fel is. Kleding van Little Soho.

Het lentetype.

Jasjes en colbertjes in de kleuren van jouw seizoen.

^ Voorbeelden van jasjes in kleuren voor het lentetype.

Jouw kleding kan het beste warm van kleur zijn, helder en zeker niet te donker. Ik heb hier vooral neutrale kleuren gekozen omdat die goed passen op de werkvloer. Het gele jasje en het jasje met het patroontje in zalm en koraal zijn wat feller van kleur.

Denk bij geschikte neutralen aan o.a. camel, beige, warm taupe, warm middenbruin, midden goudbruin, licht- of midden olijfgroen, warm grijs, goud, warm wit.

Het zomertype.

Jasjes en colbertjes in de kleuren van jouw seizoen.

^ Voorbeelden van jasjes in kleuren voor het zomertype. 

Jouw kleding kan het beste koel van kleur zijn, gedempt en niet te donker. Ik heb hier vooral neutrale kleuren gekozen omdat die goed passen op de werkvloer. Het frambooskleurige jasje linksboven en het oudroze jasje zijn wat opvallender van kleur.

Denk voor goede neutrale kleuren aan o.a. koele grijstinten, koel taupe, koel beige, grijsblauw, kiezelkleur, middenblauw, rozebruin, zilver, jeansblauw en offwhite. Het licht-donker contrast van het zomertype is vaak niet erg hoog.

Het herfsttype.

Jasjes en colbertjes in de kleuren van jouw seizoen.

^ Voorbeelden van jasjes in kleuren voor het herfsttype. 

Jouw kleding kan het beste warm van kleur zijn, gedempt en vrij donker. Ik heb hier vooral neutrale kleuren gekozen omdat die goed passen op de werkvloer. Het olijfgroenejasje en het roestbruine jasje zijn wat sprekender van kleur.

Goede neutrale kleuren voor het herfsttype zijn o.a. camel, beige, warm taupe, warm middenbruin, midden goudbruin, warm donkerbruin, roestbruin, donker olijfgroen, brons, cognac, oudgoud, koper, warm wit. In warme kleuren zie je een gele of gouden ondertoon. het herfsttpe heeft vaak een hoog licht-donkercontrat in haar uiterlijk.

Het wintertype.

Jasjes en colbertjes in de kleuren van jouw seizoen.

^ Voorbeelden van jasjes in kleuren voor het wintertype. 

Jouw kleding kan het beste koel van kleur zijn, helder en donker. Je kunt ook een hoog licht/donker contrast hebben. Draag je een lichtere kleuren dan is het mooi om er een donkere top en broek bij te dragen. Zo creëer je weer een hoog licht/donker contrast. Neutrale kleuren, zoals zwart, antraciet en donkerblauw passen goed op de werkvloer. Het wintertype staat echter prachtig in sprekende, koele kleuren.

Denk voor neutralen aan o.a. zwart, koele grijstinten, koel taupe, koel beige, grijsblauw, kiezelkleur, middenblauw, donkerblauw, donkerbruin, zilver, antraciet en helder wit.

Het wintertype kan meestal veel donker-licht contrast hebben daarom staat het witte biesje bij het donkerblauwe jasje en het wit met zwart geblokte jasje een wintertype bijvoorbeeld heel goed.

Meer lezen?

* Vind je een blazer wat te netjes? Probeer dan eens een een jasje van soepel leer. Lees meer.

* Heb je een goede taille? Probeer dan eens een riem over je jasje te dragen. Lees meer.

* Wil jij ook precies weten welke kleuren jou het beste staan? Boek dan een kleurenanalyse. Ik werk met maar liefst 26 verschillende kleurtypes. Lees meer.

* Vind jij neutrale kleuren ook handig en wil je meer voorbeelden zien van neutrale kleuren voor jouw kleurtype? Kijk dan hier.