• darkblurbg
  • darkblurbg

Neutrale kleuren voor het zomertype, wintertype, lentetype en herfsttype.

Gepubliceerd op: 17-05-2018

Neutrale kleuren zijn het fundament van je garderobe. Het zijn rustige kleuren die niet opvallen. Je kunt eigenlijk niet zonder neutrale kleuren. Je kunt outfits in alleen neutrale kleuren dragen, maar je kunt ze ook combineren met felle(re) kleuren.

Voor alle kleurtypes zijn specifieke neutrale kleuren te vinden. In dit laat ik je voorbeelden zien voor de vier basis-kleurentypes.

Neutralen voor het zomertype:

Neutrale kleuren voor het zomertype.

^ Voorbeelden van neutrale kleuren voor het zomertype. De neutralen voor het zomertype zijn koel, gedekt en niet te donker. Denk aan o.a. koele grijstinten, koel taupe, koel beige, grijsblauw, kiezelkleur, middenblauw, rozebruin, zilver, jeansblauw en offwhite. Het licht-donker contrast van het zomertype is vaak niet erg hoog.

Neutrale kleuren voor het koele zomertype.

^ Voorbeeld van een outfit in neutrale kleuren voor het zomertype. Kleding van Caroline Biss Fashion.

Neutrale kleuren voor het zomertype.

^ Outfit in neutrale kleuren voor het zomertype. Kleding: perfectlybasics.nl

Neutralen voor het wintertype:

Neutrale kleuren voor het wintertype.

^ Neutrale kleuren voor het wintertype. De neutrale kleuren voor het wintertype zijn koel en lopen van licht naar donker. Denk aan o.a. zwart, koele grijstinten, koel taupe, koel beige, grijsblauw, kiezelkleur, middenblauw, donkerblauw, donkerbruin, zilver, antraciet en helder wit. Het wintertype kan meestal veel donker-licht contrast hebben.

Neutrale kleuren voor het zomertype.

^ Donkerblauw is een goede neutrale kleur voor het wintertype. Je kunt als wintertype ook heel goed een hoog licht-donker contrast maken met wit. Kleding van Little Soho.

Ook zwart en wit zijn uitstekende neutralen voor het wintertype. Zwart en wit versterken elkaar.

Neutralen voor het lentetype:

Neutrale kleuren voor het lentetype.

^ Neutrale kleuren voor het lentetype. De neutrale kleuren van het lentetype zijn warm en lopen van licht naar medium donker. Ze mogen tevens helder zijn, hoewel dit bij neutrale kleuren meestal niet het geval is. Met warm wit kun je je kleuren 'ophalen'. Of met een vrolijke accentkleur uit je kleurenpalet.

De neutrale kleuren voor het lentetype bevatten veel geelpigment.

Denk bij geschikte neutralen aan o.a. camel, beige, warm taupe, warm middenbruin, midden goudbruin, licht- of midden olijfgroen, warm grijs, goud, warm wit.

Neutrale kleuren voor het warme lentetype.

^ Voorbeeld van een outfit in neutrale kleuren voor het warme lentetype. Kleding: littelesoho.nl

Camel is een neutrale kleur voor het lentetype.

^ Camel is een mooie neutrale kleur voor het lentetype. Kleding littelesoho.nl

Neutralen voor het herfsttype:

Neutrale kleuren voor het herfsttype.

^ Voorbeelden van neutrale kleuren voor het herfsttype. De neutrale kleuren van het herfsttype zijn warm, gedempt en lopen van licht naar donker.

Je kunt als herfsttype beter geen outfit in alleen lichte kleuren dragen. Dat staat vaak heel flets. Combineer als herfsttype je lichte(re) kleuren liever met donkere kleuren. Een lichter topje met een donker jasje of truitje er over staat vaak wel heel mooi.

Goede neutrale kleuren voor het herfsttype zijn o.a. camel, beige, warm taupe, warm middenbruin, midden goudbruin, warm donkerbruin, roestbruin, donker olijfgroen, brons, cognac, oudgoud, koper, warm wit. In warme kleuren zie je een gele of gouden ondertoon.

Neutrale kleuren voor het warme herfsttype.

^ Voorbeeld van een outfit in neutrale kleuren voor het warme herfsttype.

Neutrale kleuren voor het herfsttype.

^ Olijfgroen is een goede neutrale kleur voor het herfsttype. Kleding van Little Soho.

Meer lezen?

* Marineblauw is ook een zgn. 'neutrale kleur' die eigenlijk voor alle vier seizoenstypes wel geschikt is. Aangezien blauw een koele kleur is past hij het beste bij de koele kleurtypes (zomer- en wintertype) en dienen het lentetype en het herfsttype hun marineblauw 'op te warmen'. In dit blog laat je handige voorbeelden van kledingcombinaties zien.

* Taupe is een neutrale kleur die iedereen kan hebben. Lees hier meer over deze kleur.

* Ook grijs is een neutrale kleur. Er is warm grijs en koel grijs te vinden. Lees meer.

* Wil jij mijn Pinterest bord zien over neutrale kleuren? Kijk dan hier.

* Wil jij nu ook wel eens weten welk kleurtype je bent? Ik werk met 26 verschillende kleurtypes. Kom gerust eens langs voor het kleuradvies (M/V). Lees meer.

* Wil je meer lezen over neutrale kleuren? Kijk dan hier.