• darkblurbg
  • darkblurbg

Hoe draag je witte kleding in de herfst en de winter?

Gepubliceerd op: 09-10-2017

Wit is een kleur die je vooral in de zomerperiode veel ziet. Je kunt in de winter echter ook heel goed witte kleding dragen. Zelfs je witte jeans kun je door slim te combineren nog prima aan. Het belangrijkste is dat je let op de materialen die je hierbij gebruikt.

In de zomer dragen we graag en vaak wit. Vooral spierwit is een kleur die lekker koel aanvoelt. Dit komt doordat wit het licht weerkaatst. Een wit materiaal reflecteert al het licht (je ziet wit, maar wit is geen kleur, wit is eigenlijk alle kleuren samen).

Een zwarte 'kleur' daarentegen is als een zwart gat, het absorbeert al het licht (waardoor er geen licht gereflecteerd wordt richting je ogen, en je zwart ziet). Licht is energie en daardoor wordt een zwart materiaal veel warmer dan een wit materiaal.

In de zomer dragen we graag zgn. 'koele materialen' waarvan katoen, linnen, viscose, zijde en bamboe de bekendste zijn.

Ook is het in de zomer belangrijk dat je kleding ademt. Kleding moet kunnen ademen om je lichaam koel te houden. Wij koelen af doordat ons zweet verdampt. Stof die niet goed ademt, zal zowel zweet als warme lucht in de buurt van je huid houden, hetgeen ertoe leidt dat je het erg warm krijgt. Dunnere draden, losser weefsel en meer poreuzer textielsoorten dragen bij aan het ademend vermogen van een kledingstuk.

Zomers wit.

^ Witte kledingstukken op dit voorbeeld zijn erg zomers en daardoor minder geschikt voor de winterperiode.

Zomerse witte jurk.

^ Katoen is een echte zomers materiaal. Foto van Little Soho.

Het is minder gebruikelijk in Nederland, maar je kunt witte kleding en accessoires ook prima in de herfst en winter gebruiken. Het staat zelfs geweldig! Winterwit staat chic en klassiek.

In de winter zien we vaak geen spierwit, maar iets afgezwaktere wittinten zoals bijvoorbeeld: offwhite, wolwit, oesterwit en roomwit. Spierwit kan eventueel ook, mits goed gecombineerd. Verder dragen we in de winter graag warme en dikkere materialen zoals (grof gebreide) wol, leer, suède, fluweel, teddybont, fake fur.

Hoe draag je wit in de winter?

^ Neem voor jouw kleding in winters wit mooie, winterse materialen. De kleding op deze collage is van madeleine-fashion.nl

In de winter kun je wit op heel veel manieren combineren, bijvoorbeeld met:

- andere wittinten

- lichte kleuren (bijv. lichtgrijs, zandkleur, beige)

- zwart, bruin of andere donkere kleuren,

- een felle kleur,

- camel,

- legergroen,

- metallic stoffen,

- jeans.

Don't:

Hoe draag je witte kleding in de herfst en winter?

^ Laat kleding in typisch zomerste stoffen in de winter in de kast liggen. Foto van Little Soho.

Hoe draag je witte kleding in de herfst en winter?

^ Laat je dunne zomerbloesjes in Ibiza-stijl en zomerjurkjes van katoen in de kast hangen. Foto van Little Soho.

Do:

Hoe draag je wit in de winter?

^ Winters wit gecombineerd met beige. Kleding van madeleine-fashion.nl

De kleur wit kan ook prima in de winter.

^ Winters wit gecombineerd met bruin. Foto van Perfectly Basics.

Hoe draag je wit in de winter?

^ Winters wit met metallic, deze kleding van: madeleine-fashion.nl

Hoe draag je wit in de winter?

^ Winters wit kan ook heel goed met donkere kleuren gecombineerd worden, deze kleding is van: madeleine-fashion.nl

Witte gympen in de winter.

^ Witte sneakers zijn het helemaal tegenwoordig. Ze kunnen overal bij gedragen worden van jurk tot rok tot broek. En ja, je kunt ze het hele jaar rond dragen. Hier wordt er een leren legging onder de jurk gedragen voor een winters effect. Foto Mart Visser.

 

Hoe draag je wit in de herfst en de winter?

^ Alles in offwhite voor de winter? Het staat geweldig mits je maar winterse materialen neemt.

Hoe draag je de kleur wit in de winter?

^ Wit kan prima in de herfst en de winter, zolang je je stoffen maar aanpast aan het seizoen en het wit kan beter niet spierwit zijn. Foto van Little Soho.

Hoe draag je wit in de winter?

^ Mensen met licht haar ( voorbeeld links) staan goed in een outfit met alleen lichte kleuren. Heb je donker haar (voorbeeld rechts)? Dan is het mooier om je winterse wit te combineren met een donkere kleur. Alles in het wit kan mensen met donker haar net wat te flets maken.

Hoe draag je witte kleding in de winter?

^ Maak het plaatje af met witte accessoires zoals deze witte oorbellen van Little Soho. Witte parels staan door hun zachtheid ook heel mooi bij winterwit.

Meer lezen...

* Wil je meer lezen over de kleur wit en welke wittint het beste bij jou past? Lees dan dit blogWit voor ieder kleurtype.

* Weet jij wat het verschil is tussen lichte kleuren en pastels? Dit blog gaat er over.

* Tegenwoordig zien we het hele jaar door witte sneakers. In dit blog leuke ideetjes om sneakers in de winter te dragen.

* In dit blog vertel ik je over allerlei stijlregels die je prima kunt breken.

* Heb je altijd al willen weten welke kleuren jou laten stralen? Kom dan eens langs voor een kleuradvies. Ik werk met 26 verschillende kleurentypes. Er is nu ook een online kleurenanalyse in 26 kleurtypes mogelijk, dit doe ik aan de hand van foto's. Lees meer.

* Je kunt bij het combineren van winters wit ook letten op de hoeveel licht-donker contrast wat je van nature in je uiterlijk hebt. Hoe minder contrast jij in je uiterlijk hebt, des te beter sta je in alleen lichte kleuren. Lees meer.