• darkblurbg
  • darkblurbg

Hoe draag je witte kleding in de herfst en de winter?

Gepubliceerd op: 09-10-2017

Wit is een kleur die je vooral in de zomerperiode veel ziet. Je kunt in de winter echter ook heel goed witte kleding dragen. Zelfs je witte jeans kun je door slim te combineren nog prima aan. Het belangrijkste is dat je let op de materialen die je hierbij gebruikt.

In de zomer dragen we graag en vaak wit. Vooral spierwit is een kleur die lekker koel aanvoelt. Dit komt doordat wit het licht weerkaatst. Een wit materiaal reflecteert al het licht (je ziet wit, maar wit is geen kleur, wit is eigenlijk alle kleuren samen).

Een zwarte 'kleur' daarentegen is als een zwart gat, het absorbeert al het licht (waardoor er geen licht gereflecteerd wordt richting je ogen, en je zwart ziet). Licht is energie en daardoor wordt een zwart materiaal veel warmer dan een wit materiaal.

In de zomer dragen we graag zgn. koele materialen waarvan katoen, linnen, viscose, zijde en bamboe de bekendste zijn. Ook is het in de zomer belangrijk dat je kleding ademt. Kleding moet kunnen ademen om je lichaam koel te houden. Wij koelen af doordat ons zweet verdampt. Stof die niet goed ademt, zal zowel zweet als warme lucht in de buurt van je huid houden, hetgeen ertoe leidt dat je het erg warm krijgt. Dunnere draden, losser weefsel en meer poreuzer textielsoorten dragen bij aan het ademend vermogen van een kledingstuk.

Zomers wit.

^ Witte kleding in dit soort materialen zijn erg zomers en daardoor minder geschikt voor de winterperiode.

Het is minder gebruikelijk in Nederland, maar je kunt witte kleding en accessoires ook prima in de herfst en winter gebruiken. Het staat zelfs geweldig! In de winter zien we vaak iets afgezwaktere wittinten zoals bijvoorbeeld: offwhite, wolwit, oesterwit en roomwit. Maar spierwit kan ook, mits goed gecombineerd. Verder dragen we in de winter graag warme en dikkere materialen zoals wol, leer, suède, fluweel, teddybont, fake fur.

Hoe draag je wit in de winter?

^ Neem voor jouw kleding in winters wit mooie, winterse materialen. De kleding op deze collage is van madeleine-fashion.nl

In de winter kun je wit op heel veel manieren combineren, bijvoorbeeld met:

- andere wittinten

- lichte kleuren (bijv. lichtgrijs, zandkleur, beige)

- zwart of andere donkere kleuren,

- een felle kleur,

- camel,

- legergroen,

- metallic stoffen,

- jeans.

Don't: Laat je dunne zomerbloesjes in Ibiza-stijl en off shoulder zomerjurkjes van katoen in de kast hangen.

Hoe draag je wit in de winter?

^ Winters wit gecombineerd met beige, deze kleding is te koop bij: madeleine-fashion.nl

Hoe draag je wit in de winter?

^ Winters wit met metallic, deze kleding is te koop bij: madeleine-fashion.nl

Hoe draag je wit in de winter?

^ Winters wit kan ook heel goed met donkere kleuren gecombineerd worden, deze kleding is te koop bij: madeleine-fashion.nl

Witte sneakers zijn het helemaal tegenwoordig. Ze kunnen overal bij gedragen worden van jurk tot rok tot broek. En ja, je kunt ze het hele jaar rond dragen.

Houd het clean en simpel, in deze outfit worden slechts drie kleuren gebruikt, zwart, donkerblauw en wit. De lijnen zijn heel eenvoudig. Less is bijna altijd more!

 

 

 

 

Hoe draag je wit in de herfst en de winter?

^ Alles in offwhite voor de winter? Het staat geweldig mits je maar winterse materialen neemt.

Meer lezen...

* Wil je meer lezen over de kleur wit en welke wittint het beste bij jou past? Lees dan dit blogWit voor ieder kleurtype.

* Weet jij wat het verschil is tussen lichte kleuren en pastels? Dit blog gaat er over.

* Tegenwoordig zien we het hele jaar door witte sneakers. In dit blog leuke ideetjes om sneakers in de winter te dragen.

* In dit blog vertel ik je over allerlei stijlregels die je prima kunt breken.

* Weet jij niet welke kleuren jou het mooiste staan? Doe een kleurenanalyse (M/V) en vind samen met mij uit wat je beste kleuren zijn. Ik werk met 16 verschillende kleurtypes. Lees meer.

* Je kunt bij het combineren van winters wit ook letten op de hoeveel licht-donker contrast wat je van nature in je uiterlijk hebt. Hoe minder contrast jij in je uiterlijk hebt, des te beter sta je in alleen lichte kleuren. Lees meer.

Hoe draag je wit in de winter?

^ Mensen met licht haar staan goed in een outfit met alleen lichte kleuren. Heb je donker haar? Dan is het mooier om je winterse wit te combineren met een donkere kleur. Alles in het wit kan mensen met donker haar net wat te flets maken.

Hoe draag je witte kleding in de winter?

^ Maak het plaatje af met witte accessoires zoals deze witte oorbellen van Little Soho. Witte parels staan door hun zachtheid ook heel mooi bij winterwit.