• darkblurbg
  • darkblurbg

Hoe pas je een print aan bij jouw kleurtype?

Gepubliceerd op: 24-04-2022

Veel prints bevatten zowel warme als koele kleuren. Dit maakt dat je ze makkelijk aan kunt passen aan jouw specifieke kleurtype.

Hoe kun je een print aanpassen aan je kleurtype?

^ De jurk in dit voorbeeld bevat zowel warme (oranjebruin) als koele kleuren (groen en donkerblauw). Door er warme kleuren als goud, oranje en cognac bij te combineren benadruk je het warme in de jurk. Ben jij een warm kleurtype dan kun je dit het beste doen.

Hoe kun je een print aanpassen aan je kleurtype?

^ Op dit voorbeeld heb ik juist het koele benadrukt. Ik heb zilver, blauw, smaragdgroen en petrol accessoires bij de jurk gekozen om zo het koele te benadrukken. Dit is uiteraard het mooiste als je een koel kleurtype bent.

Hoe kun je een print aanpassen aan je kleurtype?

^ Dit jurkje bevat allerlei kleuren: licht olijfgroen, okergeel, lichtgeel, wit, koel roze en zwart. Door het roze uit het jurkje te herhalen in het vestje en de sandalen wordt het koele benadrukt. Met een okergeel vestje zou het jurkje juist warmer lijken. Foto van Otto.

Hoe kun je een print aanpassen aan je kleurtype?

^ Deze top bevat camel en zwart. Door er zwart en wit bij te combineren wordt de top geschikt voor een wintertype. Foto van Otto.

^ Ook dit jurkje bevat warme (oker, beige) en koele kleuren (zwart en wit). Door er okergele schoen bij goe combineren benadruk je het warme. Foto van Otto.

Hoe kun je een print aanpassen op jouw kleurtype?

^ Door dit jurkje te combineren met het blauwe vestje versterk je het koele van de jurk. Zou je er een okergeel vestje bij dragen dan versterk je juist het warme. Foto van Otto.

Hoe kun je een print aanpassen op jouw kleurtype?

^ Dit jurkje bevat zowel koele (helder blauw, wit en wat zwart) als warme kleuren (warm bruin, oranje, beige). Door er een lichtblauwe sjaal bij te dragen heb ik het aangepast aan mijn kleurtype (ik ben een licht zomertype).

Hoe kun je een print aanpassen op jouw kleurtype?

^ Dit jurkje bevat allerlei kleuren. Door dit lichtgroene leren jasje bij de jurk te combineren wordt het lichte in de jurk herhaald. Een warm kleurtype zou er bijvoorbeeld bruin en goud bij kunnen dragen. Of een warme taupetint.

Hoe kun je een print aanpassen op jouw kleurtype?

^ Met het donkerblauwe jasje herhaal je juist het donkere. Het mintgroene vestje past er overigens ook perfect bij.

Meer lezen?

* Je kunt kleuren warmer en koeler laten lijken. In dit blog lees je hoe je dat kunt doen.

* Vind je het lastig om warme en koele kleuren van elkaar te onderscheiden? In dit blog lees je er meer over.

* In dit blog kun je lezen hoe je voor jou 'foute kleuren' toch kun dragen.

* Ben je een licht kleurtype en wil je toch graag zwart dragen. In dit blog lees je hoe je dit kun doen.

* Ben je een helder kleurtype en heb je gedempte kleding in je kast hangen. Lees hier je hoe je ze toch met succes kunt dragen.

* Ben je een warm kleurtype? Dan kun jij de kleur blauw het beste 'opwarmen' met warme kleuren uit je kleurenpalet. Lees meer.

* Heb jij geen idee wat jouw kleurtype is? Kom dan eens langs voor een kleuradvies. Ik werk met 26 verschillende kleurentypes. Lees meer.