• darkblurbg
  • darkblurbg

Zwart voor kleurtypes die deze kleur niet in hun palet hebben.

Gepubliceerd op: 12-11-2021

In veel kleurenpaletten komt geen zwart voor. In dit blog laat ik voorbeelden zien hoe je zwart, als je het wilt, toch kunt dragen.

Ben je een warm kleurtype (warme lentetype, neutrale lentetype, lente/herfsttype of een herfsttype)? 

^ Op dit voorbeeld is zwart gecombineerd met een mooie warm gele tint. De sieraden zijn goudkleurig. Het printje bestaat uit zwart met een warme beigetint. Dit is een goede optie voor warme kleurtypes.

De kleur zwart voor een warm kleurtype/ lentetype.

^ Hier heb ik een goudgele sjaal gecombineerd met een zwart jurkje. Zo heb je toch een warme kleur onder je gezicht.

Ben je een licht kleurtype (lichte lentetype, lichte zomertype of lente/zomertype)? Lichte kleurentypes kunnen het beste geen zwart vlak onder het gezicht dragen. Een zwart rokje, zwart schoeisel  of een zwarte broek kunnen eventueel wel. Dit komt omdat de kleur dan ver bij het gezicht vandaan gedragen wordt. Ook het (warme) lentetype en het (koele) zomertype staan niet zo mooi in zwart direct onder het gezicht.

Hoe je zwart kunt dragen als het niet je kleur is.

^ Zomertypes kunnen eventueel zwart aan het onderlichaam dragen. Mijn ervaring is dat veel lente- en zomertypes de kleur zwart op den duur steeds meer gaan uitbannen. Dit omdat deze kleur als het ware op hen 'drukt'. Dit komt doordat de diepte van kleur zwart komt niet in hun uiterlijk voorkomt.

Een warm kleurentype kan een zwart rokje combineren met warme kleuren zoals bijvoorbeeld zalmroze, warm wit en gouden accessoires. Zo heb je vlak bij je gezicht de kleuren die je er gezond, stralend en fris doen uitzien. Draag hierbij ook warme make-upkleuren.

Ben je een warm kleurtype? Wees dan voorzichtig met zwart.

^ Draag als warm kleurtype liever geen zwart. Wil je het toch dragen? Gebruik het dan onder je taille of lager en combineer het met je topkleuren. Combineer er make-upkleuren en accessoires uit je eigen kleurenpalet bij.

Zwart voor de warme kleurtypes.

^ Door een zwarte broek te combineren met jouw topkleuren kun je als warm kleurtype toch zwart dragen. In de oorbellen zit een ook een zwart steentje.

Zwart voor warme kleurtypes.

^ Neem slechts een klein percentage zwart en laat de rest uit jouw topkleuren bestaan.

Zwart voor een lentetype.

^ Zwart voor een lentetype: voeg het merendeel aan warme kleuren toe aan het zwart.

Hoe je zwart kunt dragen als het niet je kleur is.

^ Je kunt ook een sjaal, vestje, omslagdoek of een omslagje zoals op dit voorbeeld over een zwart jurkje dragen.

Meer lezen?

* In dit blog meer tips voor mensen waarvoor zwart niet 'hun kleur' is.

* Heb je kleding kleuren die eigenlijk niet bij je passen? In dit blog lees je wat je dan kunt doen.

* Wil je meer voorbeelden zien van de effecten van zwart? Kijk dan hier.

* Heb je grijs haar? Dan staat zwart vaak ook hard in je gezicht. Je kunt beter een mooie kleur uit je kleurenpalet bij je gezicht dragen. Lees meer.