• darkblurbg
  • darkblurbg

Voorbeelden van een laag, medium en hoog licht-donker contrast in het uiterlijk.

Gepubliceerd op: 14-07-2022

Misschien heb je wel eens gehoord van licht-donker contrast in ons uiterlijk, maar weet je niet precies wat het inhoud. In dit blog laat ik je drie voorbeelden zien. Ik heb ze grofweg ingedeeld in een laag, een medium hoog en een hoog licht-donker contrast. Je kunt de hoogte van jouw licht-donker contrast gebruiken om te bepalen hoe donker jouw kleding combinaties het beste kunnen zijn. Dit kun je doen door kleding in laagjes te gebruiken en ook in prints.

Een laag licht-donker contrast

Om de hoogte van je licht-donker contrast uit te leggen begin ik met mezelf als voorbeeld.

Licht-donker ontrast in ons gezicht/ uiterlijk.

^ Mijn huid is licht en mijn haar en ogen zijn ook vrij licht. Alles licht qua diepte redelijk dicht bij elkaar. Ik kan het beste een laag licht donker contrast gebruiken. Mijn kleurtype is: lichte zomer.

Licht-donker ontrast in ons gezicht/ uiterlijk.

^ Hier heb ik dezelfde foto omgezet naar zwart/wit. Dan zie je nog beter dat alles in mijn gelaat redelijk licht is.

Iemand met een laag licht/donker contrast kan het beste kleuren met elkaar combineren die vallen tussen licht en medium donker. Alleen licht of alleen medium donkere kleuren kunnen ook.

Alles in hele donkere kleuren of een hele licht kleur met een hele donkere kleur (een hoog contrast dus) is al gauw te hard voor iemand met een laag licht donker contrast.

Een medium hoog licht donker contrast

Van deze dame mag ik de foto's gebruiken. Ze is door mij geanalyseerd als een lente/herfst mixtype.

Licht-donker ontrast in ons gezicht/ uiterlijk.

^ De verschillen tussen de diepte van het haar, de huid en de ogen is bij haar iets groter. Haar licht-donker contrast is medium hoog.

Licht-donker ontrast in ons gezicht/ uiterlijk.

^ Iemand met een medium hoog licht donker contrast kan wat donkerder kleuren hebben en combinaties maken met licht en wat donkerder. Of licht, medium en wat donkerder.

Een hoog licht donker contrast

Ook van deze dame mag ik de foto's gebruiken. Ik denk dat ze valt binnen de diepe kleurtypes. Het verschil tussen de haren, huid en ogen is hier nog weer wat hoger. Ze heeft een hoog licht/donker contrast.

Licht-donker ontrast in ons gezicht/ uiterlijk.

^ Met een groot verschil in diepte je kunt een hoog licht donker contrast gebruiken.

Licht-donker ontrast in ons gezicht/ uiterlijk.

^ Lichte met donkere kleuren staan mooi. Donker met medium kan ook prima. Of licht met medium en donker. Of evt. alleen donkere kleuren.

Alles in hele lichte kleuren is meestal te flets wanneer je licht-donker contrast hoog is.

Meer lezen?

* Wil je mijn blog lezen met uitleg over hoe je het licht-donker contrast in jouw uiterlijk kunt bepalen? Kijk dan hier.

* In dit blog lees je hoe je kunt bepalen hoeveel licht-donker contrast je het beste kunt kiezen in je kledingcombinaties. Lees meer.

* Hoeveel contrast je gebruikt in je kleding heeft invloed op de indruk die je op anderen maakt. Je kunt hier mee spelen om bepaalde doelen te bereiken. Zo kun je er door het licht-donker contrast wat je gebruikt sterker of juist zachter uitzien. Lees meer.

* Je kent de begrippen 'Yin' (laag contrast) en 'Yang' (hoog contrast) vast wel. Ook in onze kleding kunnen we de principes van 'Yin' en 'Yang' toepassen. In dit blog laat ik je zien hoe je dit doet.

* Wil jij weten hoe je prints kunt combineren als een echte 'pro'? Lees meer.

* Je kunt een print heel goed nemen als inspiratiebron voor kleurcombinaties in je outfits. Lees meer.

* Bij een kleuradvies bepaal ik ook jouw optimale licht-donker contrast is. Wil jij weten welk kleurtype je bent? Ik werk met maar liefst 26 verschillende kleurtypes. Kom gerust eens langs voor het kleuradvies. Lees meer.