• darkblurbg
  • darkblurbg

Hoe kun je een kledingstuk dragen dat eigenlijk niet bij je kleurtype past?

Gepubliceerd op: 21-04-2019

De gemakkelijkste weg om er op je best uit te zien is door kleuren te dragen die passen bij jouw natuurlijke kleuring. Heb je een kledingstuk in je kast hangen in een kleur die eigenlijk niet bij je kleurtype past? Of moet je misschien een bepaalde kleur aan voor je werk? Door er accessoires en make-up bij te kiezen in de juiste kleuren kun je het kledingstuk toch dragen. Vooral accessoires die je vlak bij je gezicht draagt doen veel. Denk aan bijvoorbeeld een gekleurde halsketting, een sjaal of een paar flinke oorbellen.

We hebben allemaal wel eens iets gekocht in een kleur die toch ons toch minder mooi staat. Misschien vond je de stijl van het kledingstuk leuk of misschien lijk je er heel slank in. Helaas zie je er in een kledingstuk dat niet de goede kleur heeft vaak niet op je best uit... Een verkeerde kleur kan je bijvoorbeeld bleek of geel maken of het maakt je gezicht vlekkerig. Helemaal wanneer het om een kledingstuk gaat dat je vlak onder je gezicht draagt, zoals een trui, blouse, vest of blazer.

Hoe los je dit probleem op?

Warm gekleurde jurk met warme accessoires.

^ Het is het gemakkelijkst en het ligt het meest voor de hand dat je kleding, make-up en accessoires kiest in kleuren die bij jouw kleurtype passen. Dan zie je er op je mooist uit en hoef je niet te twijfelen over wat je aan zult doen. Zoals hier een leren jurk in een warme bruintint, gecombineerd met warm gekleurde accessoires.

 

Koel gekleurde jurk met koele accessoires.

^ Of neem als koel kleurtype ook koel gekleurde kleding, make-up en accessoires, zoals deze koel blauwe jurk, gecombineerd accessoires in koele kleuren. 

Hoe pas je je kleding aan aan je kleurtype?

^ Heb je echter kleding in een kleur die goed niet past bij je kleurtype? Dan kun je ze toch prima dragen als je er accessoires, metaalkleuren en make-up in de juiste kleuren bij draagt.

Links heb ik de koele donkerblauwe jurk gecombineerd met een sjaal in oranje en camel en schoenen, een tas, zonnebril en een hoed in een warme kleur. En verder een warme (oranje) lipstick en oranje oorbellen. Het is ook erg belangrijk dat je make-up neemt in jouw beste kleuren.

Rechts: De naturelkleurige jurk heeft een warme tint, door er helder blauw en zilver bij te dragen wordt de jurk geschikt voor een koel kleurtype.

Blauwe jurk combineren met warme kleuren.

^ Door een blauwe jurk (koele kleur) te combineren met warme kleuren, zoals warm groen, olijfgroen, oranjerood of okergeel past hij ineens wel bij een warm kleurtype. Vooral met een flinke sjaal in een voor jouw kleurtype juiste kleur bereik je veel. Door ook je schoenkleur aan te passen onstaat er weer harmonie.

Een warme kleur koeler laten lijken.

^ Deze jurk heeft een duidelijk warme bruintint. Door hem met een sjaal en schoenen in een koele kleur te combineren kun je hem als koel kleurtype toch aan. V.l.n.r. helder blauw, helder roze, grijsblauw en groen.

Hoe pas je je kleding aan aan je kleurtype?

^ Dit cognackleurige leren jasje (links) is geschikt voor warme kleurtypes. Door er een sjaal in koele kleuren bij te dragen kun je het ook als koel type goed hebben. In de sjaal zit ook een klein beetje goudgeel en oranje, dat is mooi omdat er dan toch ook een beetje warmte in de sjaal zit.

De blauwe leren jas (rechts) heeft een koele kleur. De sjaal bevat overwegend warme kleuren en een klein beetje blauw. Zo 'warm' je het blauwe jasje op. Een warm kleurtype kan het zo prima aan.

Hoe draag je een kleur die niet bij je past?

^ Dit jurkje is eigenlijk te hard en te donker van kleur voor mij. Ik ben een licht zomertype. Door het zachtrode bolerootje er over te dragen wordt het geheel minder hard.

Meer lezen?

* Wil je meer lezen over hoe je kleuren kunt dragen die eigenlijk te warm of te koel voor je zijn? Kijk dan hier.

* Meer lezen over hoe je een voor jou 'foute' kleur kunt dragen? Lees dan dit blog.

* Ben jij een warm kleurtype, maar houd je erg van donkerblauw? In dit blog laat ik zien hoe jij blauw kun dragen.

* Ben je een zgn. helder type en wil je graag gedempte kleuren dragen? In dit blog lees je hoe je dit met succes kunt doen.

* Sta je eigenlijk niet mooi in zwart, maar wil of moet je het toch dragen. Lees hier hoe je dat kunt doen.

* Wil jij graag weten wat jouw allerbeste kleuren zijn, zodat je nooit meer hoeft te twijfelen tijdens het winkelen? Doe dan eens een kleurenanalyse. Ik werk met 18 verschillende kleurtypes.

* Wil je lezen waarom een kleuadvies je leven een stuk leuker en gemakkelijker kan maken? Lees dan dit blog.