• darkblurbg
  • darkblurbg

Kleding combineren voor een natuurlijke stijlpersoonlijkheid.

Gepubliceerd op: 08-02-2020

Annelies is eerder bij me geweest voor een kleurenanalyse. Ze is een zomer/winter 'mix-type'. Verder is ze slank en behoorlijk lang (1.81 m), heeft ze een V-vormig figuur en een rechthoekige gezichtsvorm. Haar stijlvoorkeur is voornamelijk de 'natuurlijke' stijl. Annelies vindt het best lastig om haar kledingstukken op allerlei verschillende manieren met elkaar te combineren. Zie koopt, zoals veel vrouwen, graag vaste setjes. Die draagt die dan altijd samen, maar het is ook leuk om met de kleding uit je eigen garderobe te mixen en matchen.

Annelies is op mijn uitnodiging met een koffer met kleding en accessoires naar m'n studio in Groningen gekomen. Ik heb haar kosteloos geadviseerd op voorwaarde dat ik foto's mocht maken en die mag gebruiken voor social media. We zijn drie uur bezig geweest om leuke combinaties te maken met haar eigen kleding en accessoires.

Annelies was na afloop van onze sessie erg verbaasd over het feit dat ze zoveel verschillende combinaties met haar meegebrachte kledingstukken kan maken. Veel meer dan dat ze van tevoren verwachtte.

Wanneer je kledingsets wilt gaan maken moet je met veel zaken rekening houden. Daarbij moet je denken aan dingen als: welke kleuren staan je, wat is je figuurvorm, wat is je stijlpersoonlijkheid en voor welke gelegenheid kleed je je?

Kleur

Annelies is eerder door mij geanalyseerd als zomer/wintertype.

Het zomer/wintertype.

Het zomer/wintertype is een zgn. 'mix-type' dat tussen het zomer- en winterpalet in valt. Het zomer/wintertype heeft een koele ondertoon in haar huid, ook het haar is koel (assig) en over het algemeen medium donker en kan variëren van grijstinten, assige blondtinten tot koele bruintinten. De oogkleur van het zomer/wintertype is meestal blauw, grijs, blauwgrijs, blauwgroen of koel bruin.

 

Kleuren en kenmerken van het zomer/wintertype.

Figuur en gezichtsvorm

Annelies heeft een V-vormig (of atletisch) figuur. Dit houdt in dat haar schouders het breedste punt in het lichaam vormen, dat ze niet heel veel taille heeft en in verhouding rechte heupen. Dit figuur kun je in balans brengen door het accent op de benen te leggen.

Verder is Annelies lang (1.81 m) en slank gebouwd en heeft ze een smalle botstructuur. Het gezicht heeft een langwerpige vorm. Annelies heeft overwegend rechtere lijnen in haar figuur. Het is mooi om hierbij aan te sluiten met je belijning in je kleding (Yang). Ook kun je kiezen voor wat zachtere belijningen, maar overdrijf het niet. Hele 'popperige', romantische kleding staat niet zo mooi bij het V-vormige figuur.

Persoonlijke stijl

Annelies houdt van een natuurlijke kledingstijl (in overwegend rustige kleuren) met sportieve invloeden. Annelies wil graag leren om haar outfits wat zachter en vrouwelijker te maken.

Gelegenheid

Annelies is verpleegkundige. Ze heeft daardoor de ruimte om zich bij haar kledingkeuze vooral op haar privéleven te kunnen richten. Annelies heeft aangegeven dat ze vooral van wat meer casual kleding houdt, waarbij het me opvalt dat haar outfits wel zeer verzorgd zijn. Verder merk ik dat ze wat betreft haar kledingstijl wel wat meer 'out of the box' mag denken. Ze wil alles soms net iets te perfect en te 'matchy matchy' doen, terwijl enige nonchalance en imperfectie vaak juist ook wel leuk kan zijn bij je manier van stylen.

Finishing touch

Uiteraard maken een verzorgde dagmake-up, een verzorgd kapsel en een leuke, moderne styling met de juiste accessoires het totaalplaatje af.

Combineren met de plissérok.

Natuurlijke stijltype/ natuurlijke stijlpersoonlijkheid.

^ Als eerste komt Annelies met een donkerblauwe plooirok. Dit vindt ze een lastig kledingstuk en ze weet niet zo goed wat ze ermee moet.

Met de donkerblauwe plissérok hebben we echter moeiteloos heel veel verschillende sets gemaakt. Op de foto hierboven is de rok gecombineerd met sportieve gympjes, een gestreept shirtje en een koelrood blousonjasje. Het streepjesshirtje en de gympjes sluiten goed aan bij Annelies haar sportieve stijl. De rok geeft de combinatie daarentegen weer wat vrouwelijkheid.

Natuurlijke stijltype/ natuurlijke stijlpersoonlijkheid.

^ Annelies kan met haar lengte goed sjaals kort in de hals knopen. Door een grote langwerpige sjaal kort in de hals te dragen breekt dit Annelies haar lengte een beetje en lijkt ze minder tenger.

Natuurlijke stijltype/ natuurlijke stijlpersoonlijkheid.

^ Hier is de plissérok gecombineerd met een geruit colbertje, een print-shirtje en witte gympjes. Met de geruite blazer wordt de combinatie wat netter, maar door de witte gympen is het geheel toch nog lekker losjes. Een lange vrouw als Annelies kan haar lengte wat doorbreken door in haar outfits steeds kleuronderbrekingen te maken. Dat 'breekt' je lengte een beetje.

Natuurlijke stijltype/ natuurlijke stijlpersoonlijkheid.

^ In de zomer kan Annelies de rok gewoon met het shirtje en de gympen dragen. De zilverkleurige ketting vult mooi op in de hals en past goed bij een zomer/wintertype.

Natuurlijke stijltype/ natuurlijke stijlpersoonlijkheid.

^ Hier heb ik Annelies laten zien wat een accessoire zoals deze corsage kan doen voor je outfit. Met laarsjes en een flinke corsage wordt het geheel veel vrouwelijker. De corsage heeft een behoorlijk afmeting. Die is bij de lengte van Annelies ook nodig. De bloemcorsage geeft door zijn zachte blaadjes een stukje verzachting (Yin). Annelies heeft de corsage uiteraard meteen bij me aangeschaft.

Combineren met de jumpsuit van travelstof.

Natuurlijke stijltype/ natuurlijke stijlpersoonlijkheid.

^ Deze jumpsuit van Studio Anneloes is gemaakt van een zgn. 'travelstof' en staat Annelies geweldig. Met de laarsjes en de corsage is het geheel heel geschikt voor een gekledere situatie. Met een paar vrouwelijke pumps wordt het geheel nog feestelijker. 

Een lange vrouw staat prachtig in een hak, zoals je kunt zien! Ik zeg altijd: blijf als lange vrouw ook gewoon hakken dragen! Met hakken is je houding mooier en voel je meteen vrouwelijk. 

Voor een vrouw die houdt van een natuurlijke stijl is een jumpsuit een heel leuk kledingstuk voor een feestje. Zo voelt ze zich mooi en comfortabel, maar niet opgeprikt. Dit is namelijk al snel het geval als je van een natuurlijk kledingstijl houdt. Annelies is van plan om deze outfit binnenkort naar een feestje aan te doen en gaat er op mijn aanraden een paar mooie pumps bij kopen. Die zijn nog net wat feestelijker als een paar suède laarsje.

Annelies heeft me inmiddels gemaild dat ze een paar mooie pumps heeft aangeschaft :-)

Kleding in travel kwaliteit is heel gemakkelijk in onderhoud. Je kunt dit soort kleding na het wassen gewoon nat ophangen en als het droog is meteen weer dragen. Je hoeft het eigenlijk niet te strijken. Verder is travel stof heel rekbaar, het past daardoor snel bij allerlei figuurtypes. Veel sneller dan stoffen die niet meerekken.

De echte stof in travel kwaliteit (de echte Sensitive Travel) is gemaakt van polyamide met elastaan. Meestal is de verhouding 80% polyamide en 20% elastaan. De stof is daardoor heel rekbaar en laat je vrouwelijke vormen goed uitkomen.

Een jumpsuit is overigens net als een jurkje een ideaal kledingstuk. Je bent in één keer klaar en het heeft niet veel extra's nodig om een leuke outfit te maken. Met een paar leuke accessoires ben je er in principe al...

Natuurlijke stijltype/ natuurlijke stijlpersoonlijkheid.

^ Hier is de jumpsuit gecombineerd met een breed wollen vest en de donkerblauwe gympjes. Zo kan Annelies de jumpsuit lekker stoer dragen. De vorm van het vest is mooi voor een lange, slanke vrouw.Het geeft namelijk wat verbreding. Bij een kleinere vrouw zal het minder mooi staan...

Wil jij eenvoudig kledingcombinatie leren maken?

^ Door juist witte gympjes te dragen (in plaats van de donkerblauwe van hier boven) lijkt Annelies minder lang. Dit komt doordat je met de lichte kleur een extra horizontale lijn creëert.

Natuurlijke stijltype/ natuurlijke stijlpersoonlijkheid.

^ Met deze volle, gedempte blauwe sjaal en de booties met een slangenprint wordt het geheel lekker stoer. In deze combinatie kun je goed zien dat Annelies wat voller lijkt door steeds horizontale onderbrekingen toe te passen. De kleur van de sjaal komt terug in de streepjes van het vest.

Natuurlijke stijltype/ natuurlijke stijlpersoonlijkheid.

^ De geruite blazer past ook leuk op de jumpsuit. Dan wordt hij weer wat netter. Deze combinatie is ook leuk voor in een zakelijke omgeving. Hier gecombineerd met de laarsjes maar het kan natuurlijk ook met gympjes.

Combineren met de rechte jeans.

Natuurlijke stijltype/ natuurlijke stijlpersoonlijkheid.

^ Het colbert, het print-shirtje en de booties staan ook weer leuk bij een jeans. Annelies kan beter niet al te strakke skinny's nemen. In een iets lossere jeans lijken haar benen wat voller. Annelies draagt ook graag een baggy jeans. Die zijn ook heel geschikt voor haar figuur, evenals een bootcut of flared broekspijp. De laatste twee geven balans aan de brede schouders.

Kleding steeds weer anders combineren.

^ De geruite blazer staat ook erg leuk op de jeans. Hier zie je weer goed hoe leuk Annelies in een sjaal staat die kort in haar hals geknoopt is.

Kleding/ tips voor de lange/ grote vrouw.

^ Deze wat feller gekleurde printsjaal had Annelies ook meegebracht en heeft weer een heel ander effect.

Sieraden

Natuurlijke stijltype/ natuurlijke stijlpersoonlijkheid.

^ Dit fijne zilverkleurige kettinkje in de vorm van een strak staafje heb ik voor Annelies uitgekozen. Het staat haar erg leuk. De rechte vorm past goed bij de rechte lijnen in haar lichaam. Het tevens heel draagbaar en past bijna overal bij. Ze heeft het dan ook bij me gekocht.

Annelies heeft een langwerpig gezicht. We noemen zo'n gezichtsvorm ook wel 'langwerkend' omdat het in verhouding wat langer is dan het ovale gezicht. Je wilt deze gezichtsvorm daarom wat korter laten lijken. De lok in het gezicht is heel geschikt voor een langwerpig gezicht.

Verder heb ik deze iets grotere oorringetjes voor Annelies uitgekozen. Ze hebben precies de juiste afmeting bij haar gezicht, niet te groot en niet te klein. Het ronde van de oorringetjes geeft juist weer een verzachting. Annelies draagt zelf vaak kleine oorstekers zoals op de foto hieronder.

Sieraden en accessoires voor de lange vrouw.

^ Deze statement-ketting heb ik ook voor Annelies uitgekozen. Hij vult mooi op bij de hals en is een stuk opvallender en heeft ook meer ronding. Verder is hij ook weer niet te fors of te groot. Dit zou niet passen bij Annelies haar fijne bouw. Zo zie je dat je verschillende opties hebt. Je kunt het klein houden, maar ook iets meer uitpakken.

Zilverkleurige halsketting.

^ Deze halsketting draagt Annelies op de foto's. 

Zilverkleurige halsketting.

^ Halsketting met ongeveer dezelfde vorm.

De reactie van Annelies:

Hoi Margriet,

Wat heb je het blog leuk geschreven!!

Wel bijzonder hoor om jezelf zo terug te zien.

Ik kijk er met veel plezier op terug.

Nogmaals bedankt.

Meer lezen?

* Annelies houdt van een overwegend natuurlijke kledingstijl met sportieve en vrouwelijke invloeden. Lees hier meer over de natuurlijke stijlpersoonlijkheid.

* Heb jij al kleding in 'travelstof'? Dit is een ideaal materiaal. Je wast het, laat het op een hanger drogen en trekt het zo weer aan! Lees meer.

* Annelies heeft meer 'Yang' in haar figuur. Lees hier meer over het principe van 'Yin' en 'Yang' en hoe je het kunt toepassen in je kleding.

* Ben jij ook lang en slank? In dit blog vind je meer handige tips voor lange, slanke vrouwen.

* Ben jij juist klein? Lees dan dit blog: Tips voor de kleine vrouw.

* Heb je een maatje meer en wil je kledingtips hierover? Lees dan dit blog.

* Wil jij ook samen met mij aan het werk met jouw eigen garderobe? Dat kan in mijn studio lees meer.