• darkblurbg
  • darkblurbg

Kledingcombinaties maken in ton sur ton.

Gepubliceerd op: 10-04-2017

Ton sur ton betekent dat er een combinatie wordt gemaakt van kleuren in dezelfde tint, maar dan in mix van een donkere of lichtere nuances van dezelfde kleur. Soms ongebruikelijk en juist daardoor met een verrassend effect. Maak het gerust spannend. De kleuren mogen een best een klein beetje ‘wringen’. Maak bijvoorbeeld een combinatie van beige met camel. Of neem lichtgrijs met donkergrijs. In dit blog allerlei voorbeelden hoe je gemakkelijk ton sur ton combinaties kunt maken.

^ Op dit voorbeeld vind je allerlei verschillende grijstonen. Door verschillende tinten grijs met elkaar te combineren krijg je een chique, spannende combinaties. Ook je materiaalkeuze speelt hierbij een belangrijke rol. Je kunt het imitatie bontjasje bijvoorbeeld heel erg leuk combineren met een gladde stof en suède laarsjes. Zo haal je de spanning subtiel uit de soorten materiaal die je met elkaar combineert.

^ Nog een aantal voorbeelden van ton sur ton kledingcombinaties in het oranje, blauw, geel en groen.

^ Ook in allerlei verschillende paarstinten is de ton sur ton combinatie schitterend.

^ Ton sur ton combinaties in bruintinten zijn heel geraffineerd en beslist niet saai! Door weer allerlei leuke materialen met elkaar te matchen blijft het spannend. In deze voorbeelden heb ik ook prints in het bruin toegevoegd. Die maken dat je steeds een ander plaatje neer kunt zetten.

^ Ook in verschillende wittinten kun prachtige je ton su ton combinaties maken. Vaak wordt wit gebruikt voor in de zomer. Je neemt dan zomerse materialen zoals katoen, linnen etc. Die combineer je met zomerse accessoires. Op deze collage voorbeelden van witte kleding voor de zomerperiode.

^ Wat minder vaak voorkomt is om in de winter wit te dragen, terwijl we dat niet zo vaak doen. In Noord Europa passen we meestal onze kleuren aan het weer aan. In de winter kleden we ons in de winterperiode meestal vanzelf in donkerder kleuren als 's zomers. Wanneer je kledingstukken en accessoires in winterse materialen neemt kun je echter ook in de koudere maanden prima wittinten dragen.

Kleding in ton sur ton kleuren.

^ Set in warme roodtinten. Kleding: www.littlesoho.nl

Ton sur ton combinatie in zacht koraal.

^ Ton sur ton combinatie in zacht koraal (kleding: Perfectly Basics).

Ton sur ton combinatie in groen.

^ Ton sur ton combinatie in warme groentinten (kleding: Perfectly Basics).

Kleding in ton sur ton kleuren.

^ Set in bordeaux-tinten. Kleding: www.littlesoho.nl

Ton sur ton combinatie in petrolblauw.

Ton sur ton combinatie in petrolblauw (kleding: Perfectly Basics).

Ton sur ton combinatie in rozetinten.

^ Ton sur ton combinatie in rozetinten (kleding: Perfectly Basics).

Kleding in ton sur ton kleuren.

^ Ton sur ton set in donkere roodtinten. Kleding: www.littlesoho.nl

Meer lezen?

* Wil je leuk kleurencombinaties zien voor kleding. Bekijk dan dit Pinterest-bord.