• darkblurbg
  • darkblurbg

Halslijnen voor vrouwen met een kleine buste.

Gepubliceerd op: 09-02-2018

Enige tijd geleden schreef ik over halslijnen voor dames met een grote boezem. Dit keer zoals beloofd een artikel over halslijnen die je het beste kunt kiezen wanneer je een kleine boezem hebt.

Vaak zijn vrouwen met een kleine boezem hier niet erg tevreden over. Je hebt als vrouw met een kleine buste echter veel meer mogelijkheden dan vrouwen met een grote boezem. Kleding is voor dames met een kleine boezem een stuk gemakkelijker te vinden en past ook veel beter. En jij kunt met een kleine boezem kiezen voor allerlei stijlen. Maak slim gebruik van je kleine buste door de goede halslijnen te kiezen. Je kunt er voor kiezen om je buste wat groter te laten lijken, maar beter is het nog om je kleine cupmaat als pluspunt te zien en in je voordeel uit te buiten. 

Op de catwalk zien we tegenwoordig alleen maar vrouwen met een kleine buste. Dit omdat kleding bij een lange slanke vrouw veel beter valt.

Sinds de doorbraak Audrey Hepburn (rond 1953) zie je steeds vaker filmsterren met een kleine boezem. En dat in een tijd dat een filmster een seksbom moest zijn. Enige tijd later (halverwege de jaren '60) werden ook dunne fotomodellen een trend. Denk aan het Engelse model Twiggy. Verder is presidentsvrouw  Jackie Kennedy is een voorbeeld van een vrouw met een kleine buste die er altijd zeer sophisticated uit zag. Op de catwalk is een kleine buste tegenwoordig zelfs een must geworden.

Een aantal beroemdheden met een kleine boezem zijn: Cara Delevigne, Kate Hudson, Keira Knightley, Natalie Portman, Kendall Jenner, Sienna Miller, Ariana Grande. Niet de minsten dus!

Als vrouw met een kleine buste heb je echt heel veel mogelijkheden om je te kleden. Je kunt er ook met een kleine boezem heel sexy uit zien en kunt als je wilt/durft zelfs bh-loos over straat! Dan zie je er super chic en stijlvol uit, dit in tegenstelling tot een vrouw met een grote boezem. Die zien er zonder een goede bh al snel ordinair uit...

Jij kunt met een kleine buste dan misschien geen gevuld decolleté laten zien, maar je kunt wel je huid tonen in leuke transparante tops en gemakkelijk een kledingstuk kiezen met een open rug. En jij hoeft je, in tegenstelling tot vrouwen met een grote cupmaat, geen zorgen te maken over bh-bandjes die in het zicht komen...

Tips voor vrouwen met een kleine boezem.

^ Kijk maar eens hoe sexy de halslijn van deze jurk Kate Hudson staat. Met een kleine boezem kun jij probleemloos een jurk dragen zonder een bh er onder. En kijk eens hoe mooi de nadruk hier ligt op de prachtige armen, schouders en taille.

Kledingtips voor vrouwen met een kleine buste.

^ Kendall Jenner is een veelgevraagd model op de catwalk. Deze halslijn staat haar geweldig en het doorschijnende laagje maakt deze look heel spannend.

Halslijnen bij een kleine buste/boezem.

^ Hoge halslijnen en zakjes op de buste staan jou erg mooi. Je kunt ook prima een coltrui of turtle-neck (zie voorbeeld in het midden) hebben. Je kunt ook kiezen voor kleding met een halterlijn of met een 1-schouderlijn.

Mooie bij een kleien buste: strapless en one shoulder.

^ Strapless kleding kan leuk staan. Kijk bij strapless kleding eerst of die je buste niet erg plat maakt. Het is fijn als er bij een halterlijn iets 'gebeurt': denk aan ruches, kraaltjes of een andere versiering die wat volume of afleiding geeft. Onder strapless kleding kan eventueel een strapless-bh met wat vulling gedragen worden.

Mooi bij een kleine buste: dehalterneck.

^ Jij kunt met een kleine bust ook prima een 'halterneck' kiezen.

Voor een bikini-topje is deze halslijn ook erg geschikt. Neem ze met een printje of met ruches.

Halslijnen voor vrouwen met een kleine buste/boezem.

^ Draag blouses met een hoge halslijn, dat staat jou altijd goed. Of knoop een sjaal hoog in je hals vast.

Halslijnen voor een kleien buste/boezem.

^ Hoger gesloten halslijnen staan jou erg mooi. Ook ruches op een blouse staan je erg leuk.

Een coltrui of turtleneck staat goed bij een kleine buste.

^ Ook een mooi aansluitend coltruitje of kleding met een turtleneck (een kleine col) staat goed als je een kleine buste hebt.

Kleding voor dames met een kleine buste.

^ Deze blouse is perfect voor dames met een kleine buste. Hij heeft een hoge halslijn en de ruches leiden af van de kleine buste.

Kleding voor vrouwen met een kleine buste/boezem.

^ De stroken geven een mooie opvulling aan een kleine buste.

Kleding voor vrouwen met een kleine buste/boezem.

^ De zakjes leiden het oog af van een kleine boezem.

Kledingtips voor vrouwen met kleien borsten/ een kleine buste.

^ In tegenstelling tot een vrouw met een volle boezem kun je jurken en tops nemen met een blote rug. Dat ziet er bij jou geweldig uit! Je kunt kiezen voor bh-loos of een goede plak-bh nemen.

Halslijnen voor vrouwen met kleien borsten/ een kleine buste.

^ Deze hoge halslijn met een diepe split ziet er heel spannend uit, terwijl het toch chic blijft.

Halslijnen bij kleine borsten/ kleine boezem.

^ Deze hoge halslijn is prachtig versierd en staat Keira Knightley geweldig.

Wat trek je aan bij kleien borsten/ een kleine boezem?

^ Jij hoeft niet bang te zijn dat je borsten uit een strapless jurk vallen ;-)

De ruches staan erg leuk bij een kleine buste.

Kleding voor een kleien boezem/ buste.

^ De transparante laag en mouwen staan erg mooi, maar ik vind deze halslijn wat minder geslaagd. Heb veel mooiere halslijnen gezien bij Keira Knightley. Deze roklengte staat ook wat stijf. Wanneer de jurk 15 cm korter was geweest had de jurk een stuk vlotter gestaan.

Kleding voor vrouwen met een kleine boezem.

Natalie Portman kan prima zonder bh. De jurk rechts kan alleen bij een vrouw met een kleine boezem.

Kleding voor dames met een kleine boezem.

^ Zo'n hoge halslijn met een diepe uitsnede is alleen mooi als je een kleine buste hebt.

Kleding voor vrouwen met een kleine boezem.

^ Deze prachtige één-schouder halslijn staat Kate Hudson geweldig.

Kleding voor dames met een kleine buste/boezem.

^ Dit jurkje heeft een hoge halslijn en legt de nadruk op de slanke taille.

Ariana Grande.

^ Laat een wijde sweater nonchalant van je schouder glijden voor een sexy look. Ariana Grande.

Grote maat en kleine buste/ boezem.

^ Heb je een grotere maat en een kleine buste? Dan kun je zorgen voor een bijzondere halslijn, zoals bij de jurk op dit voorbeeld. Wanneer je er een rode bh onder deze jurk draagt wordt het geheel overigens rustiger. Met de zwarte bh is de outfit wat spannender, maar oogt het geheel ook rommeliger. Door het kanten pasje bovenaan de jurk gaat de aandacht mooi naar de hals en ontstaat er meer balans met de bredere heupen. Je kunt dit effect ook bereiken door een gekleurde ketting te dragen. Kies een ketting wat korter in de hals.

Heb je ook een buikje? Dan kun je er ook voor kiezen om je buste wat groter laten lijken d.m.v. een bh met wat vulling. Zo kloppen de verhoudingen beter. En zorg er voor dat je kleding niet te strak over je buik valt.

Meer lezen?

* Heb je geen kleine maar juist een grote buste? Lees dan dit blog.

* De 'gamine' stijl past heel goed bij tengere vrouwen met een kleine buste. Lees hier meer over deze stijlvorm.

* Ben je heel tenger? In dit blog tips voor de tengere vrouw.

* Audrey Hepburn was in haar tijd uniek door haar ranke gestalte. Zij zette een nieuwe standaard neer met haar slanke figuurtje en vrij jongensachtige verschijning. Lees meer.

* Wanneer je een kleine buste hebt sta je erg mooi in een klassiek coltruitje. Lees meer.

* Wil jij precies weten welke kledingmodellen jij het beste kunt kiezen voor jouw figuur? Doe dan de figuuranalyse 'deluxe'. Je ontvangt dan een persoonlijk figuurpaspoort, helemaal op jouw unieke figuur toegesneden. Lees meer.

* Wil je tips lezen over kleding die geschikt is wanneer je een buikje hebt? Lees meer.