• darkblurbg
  • darkblurbg

Hoe style je een 'little black dress'?

Gepubliceerd op: 23-12-2019

De feestdagen staan weer voor de deur en we zijn weer druk bezig met de vraag wat we dan gaan dragen. Ga jij voor een 'little black dress' deze kerst of met oudjaar? Door jouw 'LBD' anders te stylen kun je hem er steeds anders uit laten zien. En als je een niet te al feestelijk exemplaar kiest kun je hem na de feestdagen ook nog weer heel vaak aan.

Heb jij nog een leuke 'LBD' in de kast hangen? Door je manier van stylen kun je een zwart jurkje upgraden van casual naar zeer feestelijk.

Het is belangrijk dat je goed let op welke accessoires kiest. Maillots en stoere laarzen of gympjes maken je jurkje stoer en casual, een mooie dunne panty, hakken en feestelijke sieraden maken je 'LBD' geschikt voor een feestje. Kies er een mooie clutch bij en laat je grote tas thuis als je naar een feestje gaat. Zorg ook voor een mooie, soepele omslagdoek o.i.d. en laat je ski-jack aan de kapstok hangen :-)

Sta je niet zo mooi in zwart? Deze tips kun je natuurlijk ook gebruiken bij een feestjurkje in een andere kleur dan zwart.

Zwart jurkje van casual naar feestelijk.

^ Op dit voorbeeld zie je hoe je een 'LBD' van casual naar feestelijk kunt dragen.

Even op een rijtje, zeer feestelijk zijn:

- een feestelijk, verzorgd kapsel,

- een verzorgde, feestelijke make-up,

- een hele dunne zwarte panty,

- mooie hakken in glad leer of lakleer,

- soepele verfijnde stoffen,

- elegante, verfijnde sieraden,

- een statement-ketting of een paar statement-oorbellen met glanzende steentjes,

- (gedeeltelijk) transparante stoffen,

- een klein handtasje of een clutch,

- bij feestelijke kleding is vaak wat meer huid zichtbaar,

- een beetje glim/ glans is ook leuk ;-)

Meer casual zijn:

- hoe stoerder, platter en grover je schoeisel hoe minder feestelijk,

- grote handtas,

- grovere sieraden,

- sieraden van grovere materialen zoals bijv. van hout, kralen van acryl, etc.,

- dikkere panty's,

- maillots,

- rommelig kapsel,

- des te dikker je materialen, des te meer casual is je outfit,

- materialen zoals: leer, jeansstof, suède, kledingstukken, grof gebreide wol, corduroy, bouclé, kleding bewerkt met gaten, ze zijn allemaal wat meer casual.

Ben je een wat meer stoer of rebels type? Dan kies je misschien in plaats van een feestelijke 'LBD' liever voor een mooie zwarte broek met een feestelijk zwarte top. Een leuke zwarte jumpsuit is ook een fijne optie voor jou.

Hoe style je jouw LBD?

^ Zeer feestelijke outfit vol met versiering. Deze jurk is zo chic dat je hem eigenlijk niet kunt 'downgraden'. Deze jurk is verder weinig extra's nodig. Kleding van Madeleine Fashion.

Hoe style je jouw LBD?

^ Ook dit is een zeer feestelijke jurkje, het is afgezet met diagonaal verlopende franjes. Je zou er eventueel een zwart wollen vestje over kunnen dragen om het geheel wat simpeler te maken. Kleding van Madeleine Fashion (ook in het rood).

Hoe style je jouw LBD?

^ Fluwelen overslagjurkje. Zo'n jurkje kan je wat taille geven als je ngeen al te duidelijke taille hebt. Kleding van Madeleine Fashion.

Hoe style je jouw LBD?

^ Jurkje wat mooi is afgewerkt bij de schouders en mouwen. Het smalle zwarte riempje legt de aandacht subtiel op de taille. De enkellaarsjes maken de outfit wat stoerder. Kleding van Mart Visser.

Hoe style je jouw LBD?

^ Zwart jurkje met mooie versiering door het witte stikwerk. De witte stiksels leggen de nadruk op de taille en staan daarom het mooiste bij dames met een duidelijke taille. Kleding van Madeleine Fashion.

Hoe style je een little black dress?

^ Feestelijk zwart jurkje van kant. Kleding van Didi.

Hoe style je je LBD?

^ Zwart met gouden jurkje. Kleding van bonaparte.com

Hoe style je jouw LBD?

^ Zwarte doorknoopjurk. De dikkere panty maakt het geheel war minder gekleed. Kleding van Mart Visser.

Hoe style je jouw LBD?

^ Is een 'little black dress' niet echt wat voor jou? In plaats van een jurk kun je ook een mooi zwart truitje met een feestelijke rok nemen.Kleding van bonaparte.com

Hoe style je jouw LBD?

^ Liever geen 'LBD'? In een mooi zwart damespak afgezet met chique gouden kraag en een gouden bies. ben je ook super feestelijk. Kleding van Madeleine Fashion.

Kleding voor de kerst of oud en nieuw.

^ Transparante stofjes (mouwen) en glimmende materialen (rokje) zijn extra feestelijk. De dunnen panty's staan mooi bij een feestelijke gelegenheid en dat geldt ook voor de hoge hakken van de enkellaarsjes. Kleding van imperiumgroningen.nl

Hoe style je jouw 'little black dress' (LBD)?

^ Dit jurkje van zwart imitatieleer is feestelijk maar ook lekker stoer. De hoge zwarte laarzen zijn feestelijk maar niet 'opgeprikt'. Met een dikkere panty en een paar stoere booties kun je dit jurkje heel gemakkelijk casual dragen. Kleding van Little Soho.

Hoe kun je als licht type toch een LBD aan?

^ Wil je 'LBD' wat minder zwaar maken of ben je een licht kleurtype en wil je toch graag een zwart jurkje aan? Hang er dan een flinke ketting in jouw beste metaalkleur overheen.

Hoe style je je LBD?

^ Pas je je metalen aan aan je kleurtype. Metalen voor de warme kleurtypes zie je aan de linkerkant en metalen voor de koele kleurtypes zie je aan de rechterkant.

Hoe style je jouw little black dress?

^ Verfijnde sieraden, zoals deze zilveren set met subtiele diagonale lijnen van Mart Visser voor Zinzi, zijn heel feestelijk.

Hoe style je jouw little black dress?

^ Heb je een mooie rug? Denk dan eens aan een 'LBD' met een rugdecolleté. Deze ketting is van Mart Visser voor Zinzi.

Hoe style je je LBD?

^ Wil je iets aparts toevoegen aan je outfit? Neem dan een statement sieraad zoals een paar statement-oorbellen of een statement-ketting.

Chique zwarte sjaal, smal met lovertjes.

^ Met zo'n chic zwarte smal sjaaltje met lovertjes en franje kun je ook een feestelijke draai aan je 'LBD' geven. Je kunt dit sjaaltje bij me bestellen. Kijk hier.

Style je little black dress met mooie accessories.

^ Style je little black dress met een mooie feestelijke ketting zoals deze met hele chique bloemen, glinsterende steentje en een oudgouden afwerking. Je kunt deze ketting bij me bestellen. Kijk hier.

Style je little black dress met mooie accessories.

^ Style je outfit af met een mooie, feestelijke ketting. Deze ketting is van zgn. 'black silver' en heeft mooie ovale stenen. Je kunt deze ketting bij me bestellen. Kijk hier.

Style je little black dress met mooie accessories.

^ Style je 'LBD' met een mooie feestelijke statement-ketting. Deze ketting is van black silver en zit vol met prachtige bloemetjes. Je kunt deze ketting bij me bestellen. Kijk hier.

Stle je little black dress met een paar mooie oorbellen.

^ Met deze prachtige statement-oorbellen maak je je 'LBD' meteen super feestelijk. Je kunt deze prachtige oorbellen bij me bestellen kijk hier.

Feestelijk jasje voor over je little black dress.

^ Ga je de deur uit tijdens de feestdagen? Dan is het leuk om ook iets feestelijks over je 'little black dress' te dragen. Dit korte bolero-stijl jasje van zachte veren is heel geschikt om tijdens de feestdagen over jouw 'LBD' te dragen. Het komt van Madeleine Fashion. Een wollen omslagdoek is ook een fijne oplossing.

Meer lezen?

* Wil je meer inspirerende outfits zien voor de feestdagen? Lees dan dit blog.

* Wil je i.p.v. een zwart feestjurkje liever een alternatieve kleur? Lees dan dit blog.

* Wil je een metallic stof aan met de feestdagen? Lees dan dit blog.

* Wil je meer leuke accessoires zien, ingedeeld op seizoenstypes? Kijk dan bij de rubriek 'Producten'.

* Je kunt in plaats van een 'LBD' ook eens gaan voor een 'little blue dress'. Eigenlijk staat die kleur veel vrouwen veel beter. Lees meer.