• darkblurbg
  • darkblurbg

Langer en slanker lijken in je zomerkleding.

Gepubliceerd op: 29-07-2022

Ook in de zomerperiode wil je er graag zo lang en slank mogelijk uit zien. Doordat we dan veel minder kleding dragen vallen evt. 'hobbeltjes en bobbeltjes' in ons figuur sneller op. In de winter kunnen we die gemakkelijk verbergen onder wat dunne laagjes kleding. De 'kolom van kleur' (dat is tie weer...) is ook in de zomer een handige kledingtruc. Door de 'kolom van kleur' toe te passen in je outfit's kun je eenvoudig langer en slanker lijken, ook in de zomer.

Wil je langer en slanker lijken in de zomerperiode?

Wat draag je als het buiten heet is?

Doen: Creëer een kolom van kleur.

Bij een 'kolom' van kleur' creëer je met je kledingstukken een mooie, doorgaande, verticale lijn. Ik heb al vaker over deze kledingtruc geschreven.

- Neem een jurkje, een lengte rond de knie werk altijd goed.

Met een jurkje gaat het heel gemakkelijk. Het jurkje kan het beste een mooi aansluitend model hebben.

Je hoeft zeker niet persé met effen stoffen te werken. Een jurkje in print waar je oog mooi van boven naar beneden langs kan 'glijden' werkt ook goed. Hiermee bedoel ik dat je oog niet ergens blijft hangen als je van boven naar benden kijkt. De printjes op de bovenstaande collage hebben dat allemaal. Het voordeel van een printje boven een effen kleur is dat eventuele 'hobbeltjes en bobbeltjes' er minder in opvallen.

Een langer jurkje die slank beneden is werkt ook.

Neem een slank vallende jumpsuit of play-suit.

Je kunt ook een jumpsuit of een play-suit nemen voor hetzelfde effect.

Langer en slanker lijken in je zomerkleding.

^ Een jumpsuit die niet te wijd valt geeft ook weer een mooie onderbroken lijn.

Zomerkleding waar je langer en slanker in lijkt.

^ Play-suit van ASOS, speciaal voor de kleine vrouw.

Neem een top met een rokje of (korte) broek.

Of een top met een rokje of (korte) broek in (ongeveer) dezelfde kleur of dezelfde print. Neem ook weer mooi aansluitende modellen.

Langer en slanker lijken in je zomerkleding.

^ Links: In dit luchtige zomerjurje met een printje blijf je lekker koel doordat het model losjes langs het lichaam valt.

Tweede van links: Deze witte blouse en een short in licht blouw vormen samen een kolom van kleur.

Midden: In de lichte top gecombineerd met een licht jeansrokje kun jr ook gemakkelijk op en neer kijken.

Vier: Deze play-suit heeft diagonale en verticale strepen. Die hebben beide een verlangende werking.

Rechts: De top en shortje zij. niet precies hetzelfde maar je kunt er nog prima langs kijken.

Niet doen:

- Color blocking

Denk hierbij aan bijv. een korte zwarte halsketting, een witte top, een zwarte broek met een witte riem en witte schoenen. Wanneer kleuren horizontaal gezien steeds heel anders zijn lijk je optisch korter en dus ook voller.

Langer en slanker lijken in je zomerkleding.

^ Op dit voorbeeld zie je steeds kledingstukken die erg van elkaar verschillen. Hier blijft je oog juist 'hangen'. Dit maakt dat je optisch kleiner lijkt dan je bent. Wil je kleiner lijken, doe dit soort dingen dan beslist.

- Wijde, vormeloze kleding nemen.

Dit maakt je breder en laat je er korter uitzien. Vroeger zagen we vaak wijde, rechte jurkje voor de vollere vrouw. Die laten je echt niet slanker lijken, dit komt doordat je hele figuur er in verdwijnt. Hele brede jasje en hesjes en broeken met rechte, wijde pijpen zijn helemaal hip op dit moment. Ben je klein? Laat deze trend dan links liggen.

Langer en slanker lijken in je zomerkleren.

^ Dit soort breed vallende kleding is op dit moment heel trendy. Het staat alleen mooi bij lange slanke vrouwen. Foto Little Soho.

- Hele strakke kleding dragen.

Ben je wat voller? Ook in hele strakke kleding vallen 'hobbeltjes en bobbeltjes' meer op dan in mooi aansluitende kledingmodellen.

Leuke voorbeelden:

Play-suit van Lascana.

^ Wil je niet te lang hoeven nadenken over je outfit? Met een play-suit (een jumpsuit met korte pijpen) ben je in één keer klaar, net als met een jurkje.

In een play-suit kun je je heerlijk bewegen, net als in een korte broek. Deze play-suit is van Lascana. Het materiaal is 95 % viscose en 5% elastan, wat erg fijn draagt in de zomer. Foto van Otto.

Langer en slanker lijken in je zomerkleding.

^ Ook een effen jurkje met een lengte van rond de knie geeft je in een handomdraai de kolom van kleur. Dit zomerjurkje verdoezelt daarnaast mijn buikje door de plooitjes en de knoopsluiting ter hoogte van de taille.

^ Hier zie je de jurk van dichtbij.

Langer en slanker lijken in zomerkleding.

^ Mooi aansluitend jurkje in een goede print. Foto Otto.

Langer en slanker lijken in zomerkleding.

^ Dit jurkje geeft een mooie verticale lengte aan mijn figuur. Door de beige sandalen met een sleehakje houden mijn benen hun lengte. Het jurkje heeft een mooi aansluitend model met een plooi onder mijn taille.

Langer en slanker lijken in zomerkleding.

^ Mooi zomers jurkje die uitloopt in een A-lijn. Heb je bede heupen? Dan staan jurkjes, rokken en jassen met een A-lijn je geweldig! Deze halslijn past mooi bij dames met een kleine tot normale bust. Heb je een volle buste dan kun je beter een lagere halsuitsnijding nemen. De oudroze schoenen zorgen ervoor dat je je lengte behouden wordt. Foto Steps.

Langer en slanker lijken in zomerkleding.

^ Dit jurkje heeft een aangeknipte mouw en is leuk voor de wat sportieve vrouw. De gympjes versterken het sportieve beeld. Foto Steps.

Langer en slanker lijken in zomerkleding.

^ Wanneer je alles in ongeveer dezelfde kleur kiest behoudt je je lengte zoveel mogelijk. Wil je het plaatje helemaal perfect? Neem dan ook gympen in grijs of kaki. Dan lijk je nog langer. Foto Otto.

Zomerkleding waar je lang en slank in lijkt.

^ Dit zomerjurkje vormt ook weer een 'kolom van kleur'. De plooi bij mijn taille verhult mijn buikje. Net als de print, die leidt de aandacht ook af van mijn buik.

Langer en slanker lijken in zomerkleding.

^ Bij een langere jurk die mooi aansluit werkt de kolom van kleur uiteraard ook! Let ook op de sandalen, die zijn perfect van kleur en model om lengte te creëren. Foto Little Soho.

Langer en slanker lijken in zomerkleding.

^ Kort zomerjurkje in een fijn printje. Foto Little Soho.

Langer en slanker lijken in zomerkleding.

^ Deze blouse en rokje in lichte kleuren maken ook een kolom van kleur. Alles hoeft echt niet exact hetzelfde te zijn... Foto Little Soho.

 

Langer en slanker lijken in zomerkleding.

^ Alles in ongeveer dezelfde kleur geeft lengte aan je figuur. Dit soort ton sur ton kledingcombinaties staan prachtig. Foto Little Soho.

Meer lezen?

* Houd jij van jumpsuits? Dit blog gaat over dit leuke kledingstuk.

* Een jurkje is een kledingstuk aan één stuk en daardoor is het heel gemakkelijk te stylen. Een ideaal kledingstuk dus als je het even niet weet... Lees meer.

* Met een jurk of jumpsuit creëer je heel gemakkelijk de zogenaamde 'kolom van kleur'. Daardoor lijk je langer en slanker. In dit blog leg ik uit wat een 'kolom van kleur' precies is.

* Een kleine vrouw kan best een maxi-jurk aan. In dit blog kun je lezen waar je in dat geval op moet letten.

* In 'color blocking' lijk je korter. Dit kun je daarom heel goed toepassen als je lang bent en wat korter wilt lijken. Je leest meer over 'color blocking' in dit blog.

* Wil je ook eens ton sur ton kleuren uit proberen? In dit blog vind je inspirerende voorbeelden.