• darkblurbg
  • darkblurbg

Kleuren en kenmerken van het lichte lentetype.

Gepubliceerd op: 12-03-2018

Na mijn reeks over de kleurtypes van het 10 seizoenen-systeem nu de reeks over het 12 seizoenen-systeem (Color Me Beautiful). Ik begin met het 'lichte lentetype'. Jouw belangrijkste kleurkenmerk is 'licht'.

Kleuren en kleding voor het lichte lentetype.

De kleuren van het 'lichte lentetype' ogen licht en vrolijk en zijn aan de warme kant. Ze lijken wel wat op de kleurtjes van Italiaans schepijs!

Het 'lichte lentetype' is een lentetype met een zgn. 'flow' of 'overloop' naar het zomertype. Dit houdt in dat het zomertype enige invloed heeft op de warmte en de helderheid van jouw kleuren. Daardoor zijn de kleuren van het lichte lentetype net wat minder uitgesproken warm en ietsje minder helder dan de kleuren van het 'warme lentetype'.

Het lentetype en het zomertype zijn de twee lichtste kleurtypes van de vier seizoenen.

Naast het 'lichte lentetype' onderscheiden we bij het 12 seizoenen-systeem (Color Me Beautiful) nog een ander licht kleurtype: het 'lichte zomertype'.

In het Engels wordt dit type 'light spring' genoemd. Verder wordt dit kleurtype ook wel het 'licht-warme type' genoemd.

Kleuren en kleding voor het lichte lentetype.

^ Op deze collage zie je de verschillen tussen het lichte lentetype en het lichte zomertype.

Beide zijn vooral behoorlijk licht, de lichte lente is in verhouding wat warmer en de lichte zomer wat koeler.

Het lichte lentetype is wat minder warm en sprekend als de warme lente. De kleuren van de warme lente zijn wat te geel voor het lichte lentetype. Ze maken jouw huid net wat te geel. De lichte, redelijk warme kleuren van het lichte lentetype passen daarentegen perfect bij jou!

Kleuren en kleding voor het lichte lentetype.

^ Voorbeelden van mooie kleuren voor het lichte lentetype.

Kleuren en kleding voor het lichte lentetype.

^ Voorbeelden van kleuren en kleding voor het lichte lentetype.

Kleuren en kleding voor het lichte lentetype.

^ De kleurkenmerken van het lichte lentetype zijn in je juiste volgorde:

1. licht (tot medium donker),

2. redelijk warm, maar niet te warm...

3. redelijk helder.

Jouw kleuren lopen qua diepte het beste van licht naar medium donker. Op de collage hierboven zie je ook vrij veel neutrale kleuren.

Huid.

Het lichte lentetype heeft een vrij lichte huid met een beetje warmte. Soms zien we wat sproetjes. De huidskleur van het lichte lentetype is vaak neutraal (iets aan de warme kant, of hij valt tussen warm en koel in).

Uit de kleurenanalyse is gebleken dat te warme kleuren jou huid net wat te geel maken, maar dat je toch wel enige warmte nodig hebt om er gezond en fris uit te zien.

Ogen.

Het lentetype heeft meestal vrij lichte ogen, die vaak een mengkleur hebben. Denk hierbij aan bijvoorbeeld blauw-groen, groen-bruin, blauw met een gouden randje, etc. Meer effen kleuren zoals lichtblauw, groen en licht bruin komen echter ook voor.

Haar.

Het haar van het lichte lentetype is meestal ook vrij licht (tot medium donker). Het haar heeft meestal wel enige warmte in zich, denk aan lichtblond, warm blond, goudblond, etc. Soms is het haar ook midden blond of zacht bruin. Grijs haar komt uiteraard ook veel voor.

Grijs haar.

Wanneer het lichte lentetype vergrijst dan heeft het haar in het begin vaak nog een hele tijd wat warmte in zich. Dit komt doordat er dan nog resten warme pigmenten in het haar zitten. Deze warmte is voor het lichte lentetype helemaal niet erg. Het past juist heel goed bij jouw kleuring. Het duurt vaak heel lang voordat het haar van een licht lentetype helemaal wit wordt.

Haarkleur van een licht lentetype met grijs haar.

^ Annette is een voorbeeld van een licht lentetype met grijs haar.

Soms was je voorheen een warm lentetype, maar ben je door vergrijzing een licht lentetype geworden. Je kunt ook altijd al een licht lentetype geweest zijn.

Donkere kleuren en zwart.

Doordat licht jouw belangrijkste kleurkenmerk zijnhele donkere kleuren het minst mooi bij jou.

Door jouw vrij lichte kleuring staan hele donkere kleuren je niet erg mooi. Helemaal niet vlak onder je gezicht. Ze 'drukken' als het ware op je. Jouw zo kenmerkende zachte, frisse en delicate voorkomen verdwijnt in hele donkere kleuren. Ze laten je er al gauw wat moe en streng uitzien. Ook tekenen donkere kleuren al snel in je gezicht. Lijntjes en vlekjes vallen meer op in donkere kleuren. Deze kleuren maken je onnodig hard.

Zwart bij een licht lentetype.

^ De kleur zwart staat hard bij Annette en laat haar er moe uit zien.

Zwart komt ook niet voor in het kleurenpalet van het lichte lentetype. Voor sommige lichte lentetypes die voorheen veel zwart droegen kan het in eerste instantie best even schrikken zijn dat zwart niet in hun kleurenpalet voorkomt...

Metaalkleuren.

Het lichte lentetype staat mooi in licht (zacht) goud en in gelig rosé goud. Champagne is een mooie kleur voor het lichte lentetype. Neem liever geen oudgoud (goud met een donkere schaduw) of heel felgeel goud. Je kunt licht goud evt. combineren met licht zilver (liever geen antiek zilver). Glanzende lichte metalen staan je het mooist.

^ Voorbeeld: De ring is het meest fel geel. De gevlochten armband is van oudgoud.

Pocket kleurenwaaier in 48 kleuren voor het lichte lentetype.

^ Hier zie je de pocket kleurenwaaier in 48 kleuren voor het lichte lentetype. Deze waaier kun je via de website kopen, er is ook eentje in 36 kleuren en een '2 sides' variant met 40 kleuren aan de voorkant en 160 nuances van die kleuren aan de achterkant, kijk hier. Aan mijn klanten geeft is de 2-sides waaiers mee.

De pocketwaaiers zijn lekker compact en handzaam. Als je ze uitvouwt krijg je een cirkel van 14 cm. Ze zijn uitgevoerd in luxe kunstdruk en glimmen niet. Dat is belangrijk als je ze bij stoffen houdt. 

Ik heb ook een heel uitgebreid e-book gemaakt over het lichte lentetype. Dat kun je als je wilt mee bestellen met de waaier. Je betaalt er € 8,50 voor i.p.v. € 17,50.

Kleuren en kleding voor het lichte lentetype.

^ Voorbeelden van mooie outfits voor het lichte lentetype.

Kleuren en kleding voor het lichte lentetype.

^ Net als het warme lentetype staat het lichte lentetype heel mooi in wat helderheid bij het gezicht. Draag de frisse, sprekende kleuren uit je kleurenpalet vlak bij je gezicht. Dan kom jij echt tot leven!

Belangrijk: Draag je jouw neutrale kleuren onder je gezicht (zoals bijvoorbeeld beige, camel of taupe) fleur het geheel dan op met een vrolijk make-up en/ of een kleurige sjaal, blouse of sieraad in een vrolijke basiskleur.

Je kunt neutrale kleuren ook opfrissen met jouw wittinten. Wit maakt andere kleuren namelijk sprekender. Offwhite is meestal het beste voor de lichte lente.

Kleuren en kleding voor het lichte lentetype.

^ Dit is een leuke kleurencombinatie voor het lichte lentetype: zachtgroen, fris geel en zachtroze.

Kleuren en kleding voor het lichte lentetype.

^ Mooie kleurencombinatie voor het lichte lentetype. De zandkleur is een mooie neutrale kleur voor jou. Ik heb bij deze collage de print van de blouse als inspiratie gebruikt. Deze print bevat de perfecte kleuren voor het lichte lentetype.

Kleuren en kleding voor het lichte lentetype.

^ Voorbeelden van winterkleding voor het lichte lentetype. In de winter kan het in het begin wat lastiger zijn om te shoppen. Dit komt doordat wij ons in de winter vaak donkerder kleden als in de zomer. Neem mooie, winterse materialen in lichtere kleuren, het mag wel ietsje donkerder als in de zomer, maar neem liever geen zwart e.d.

Kleuren en kleding voor het lichte lentetype.

^ Deze kleurencombinatie van zachtoranje met warm roze en licht oranjerood doet het heel goed bij jou.

Kleuren en kleding voor het lichte lentetype.

^ Jouw rozetinten zijn licht en redelijk warm. Denk aan tinten als: koraalroze, zalm, zacht oranje en warm roze. Op dit voorbeeld zie je mooie, warmere rozetinten.

Kleurenwaaier voor het lichte lentetype met 36 stukjes stof.

^ Er is ook een kleurenwaaier met 36 stukjes stof voor het lichte lentetype. Deze waaier is groter als de pocketwaaiers en bevat 6 losse stroken met 6 kleuren. Deze waaier verkoop ik ook. Lees meer.

Kleuren en kleding voor het lichte lentetype.

^ Voorbeelden van make-upkleuren voor het lichte lentetype.

Kleuren en kleding voor het lichte lentetype.

^ Dit soort zachte, warme rozetinten staan je geweldig.

Haal je make-upkleuren uit je kleurenwaaier.

^ Je kunt je make-upkleuren ook heel goed uit je kleurenwaaier halen.

Kleuren en kleding voor het lichte lentetype.

^ Mooie kledingset voor het lichte lentetype (foto van Didi). De broek is wat donkerder. Dat vinden veel vrouwen fijn, met name in de winter. 

Kleuren en kleding voor het lichte lentetype.

^ Prachtige kledingset voor het lichte lentetype in warme, lichte tinten. Kleding van Little Soho.

Lichte lentetype (man).

^ Kleurvoorbeelden voor de lichte lenteman.

Kleuren en kleding voor het lichte lentetype (man).

^ Voorbeelden van kleuren en kleding voor de lichte lenteman.

Kleuren en kleding voor het lichte lentetype.

^ Blauwtinten voor het lichte lentetype.

Zalmkleur voor het lichte lentetype.

^ Zalm met jeansblauw staat jou geweldig. Je kunt het beste lichte tot medium donkere jeanskleuren nemen.

Lichte en donkere metaalkleuren.

^ Je neemt het beste lichte metaalkleuren en metallic stoffen met wat glans, zoals zacht geelgoud, witgoud, champagnekleur en roségoud. Zilver kun jij ook mooi combineren met goud en/of roségoud. Je kunt metaalkleuren voor sieraden nemen, maar ook voor kleding.

Metaalkleuren voor het lente/zomertype.

^ Deze 'champagne-achtige' goudtint staat het lichte lentetype prachtig. Metallics stoffen geven net dat beetje extra! Foto van Little Soho.

Warme grijstinten zijn de grijstinten voor het lichte lentetype.

^ Warm grijs is een goede neutrale kleur voor jouw. Door dit grijs zit wat geel gemengd.

Zwart voor een licht lentetype.

^ Zwart is een hele heftige, zware kleur voor het lichte lentetype. Helemaal vlak onder je gezicht... Het haalt de zo voor jou kenmerkende frisse sprankeling uit je gelaat.

Kleuren en kleding voor het lichte lentetype.

^ Wil je, hoewel het niet 'jouw kleur' is, toch graag zwart dragen? Je kunt een klein deel zwart aan je outfit toevoegen zoals te zien op deze collage. Zorg dan wel dat het overgrote deel van de kleuren in je outfit kleuren uit je kleurenpalet zijn. En draag het zwart het liefst onder je taille of lager. Je zult merken dat je als licht lentetype op den duur steeds minder zwart gaat dragen. Deze kleur is namelijk erg zwaar bij jouw lichte, frisse en delicate verschijning.

Lees meer:

* In dit blog zie je alle lichte kleurtypes en kleurtype met lichte kenmerken op een rijtje.

* Wil je een blog lezen wat gemaakt heb over Annette, een licht lentetype met grijs haar? Lees meer.

* Ik heb ook een Pinterst-bord gemaakt over het lichte lentetype. Kijk hier. Wist je dat je dit soort borden ook kunt volgen?

* Wil je meer lezen over het 'warme lentetype'? Lees meer.

* Wil je een kleurenwaaier of e-book voor het lichte lentetype bij me bestellen? Kijk dan hier.

* Ik verkoop ook leuke accessoires voor de lichte kleurtypes (dit zijn het lichte lentetype, het neutrale lentetype, het lichte zomertype en het lente/zomertype). Kijk hier.

* Ben jij een licht lentetype en zoek je een kleurenwaaier? Ik heb nu ook zgn. '2-sides' pocketwaaiers. Ze zijn uitgevoerd in luxe kunstdruk en glimmen daardoor niet. Dat is erg belangrijk want glanzend papier vertekent de kleuren. Ze zijn aan 2 zijden bedrukt, met aan de voorkant 40 kleuren en aan de achterkant 160 nuances van deze kleuren. Kijk hier.

* Wil je als licht kleurtype toch graag zwart dragen? Of moet dit voor bijvoorbeeld je werk? Lees dan dit blog.

* Het lente/zomertype komt uit het 10 seizoenen-systeem en lijkt veel op het lichte lentetype. Wil je meer lezen over het 10 seizoenen-systeem? Lees meer.

* Ben jij altijd dol geweest op zwart en blijk je een licht lentetype te zijn. Dan staat zwart je helaas niet erg goed. Al helemaal niet direct onder je gezicht. Lees meer

* Wil jij ook precies weten welke kleuren jou het beste staan? Boek dan een kleurenanalyse. Ik werk met maar liefst 26 verschillende kleurtypes. Lees meer.